Изберете най-подходящия стил, в който да преобразите градината

Публикувано на 26/05/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 4 829 пъти

Красивата градина е лесно постижима цел. Тайната за нея е скрита в изобилието от растителност, добрите организационни решения и креативността. Тя ще ви приюти през малкото бягство от натовареното ежедневие. За да я превърнете в най-любимото място, ще трябва да отделите време, грижа и любов за нейната поддръжка. Първоначалната стъпка е обособяването и оформянето на дворното място, след което следва изборът на правилния за нея стил. Представяме ви няколко интересни идеи, които да ви вдъхновят и амбицират да избягате от еднообразните и скучни дни.  Внесете много свежест и приказно настроение чрез нестандартни детайли и красиви акценти.


Забравете правилата и изберете еклектичния стил

Интериорът оказва влияние върху настроението на хората. Еклектиката е често предпочитана заради възможността от смесване на интересни стилове и комбинацията на различни предмети. Затова е много важно как комбинирате елементите, за да не се получи просто лоша комбинация, вместо нестандартна и екстравагантна визия. Ако сте творческа натура, то това е вашият стил! Заложете на съчетание между високи и ниски растения и комбинация от различни материали, като метал и дърво. За да получите великолепен резултат, най-важното е да вложите индивидуалност и да позволите на свободолюбивото ви аз да развихри своята хаотичност. Внимавайте само от пренасищане! Изберете по-малко на брой стилове, които да изразите, но с по-ярки и красиви техни акценти.


Италиански разкош

Вдъхновението може да се открие навсякъде. Представените градини тук носят италианско великолепие и по-точно тоскански стил. При него се залага на каменните стени, впечатляващите пътеки и изобилието от растения. Всичко това е комбинирано с италианското чувство на спокойствие и резултатът е повече от невероятен. Ако искате да вкарате красивата визия и във вашата градина, може да го постигнете лесно и бързо. Поставете градиниски пейки, маси и столове, изработени от масивно дърво или желязо. Разпръснете из градината всякакви растения, храсти и саксии с цветя. Не претрупвайте наличното дворно пространство, а оставете повече свобода и простор, за да се създаде усещане за големина.


Дзен в градината

Имали сте дълъг и стресиращ ден? Починете си ефективно и презаредете батериите в аранжираната по ваш вкус градина в азиатски стил. Най-важното, което трябва да направите при подредбата, е да не я претрупвате с много декорации и мебели. Задължителните елементи са фенерите от хартия. Използвайте ги като част от интериора и придайте деликатна и балансирана светлина междувременно. Характерно още за азиатската култура са религиозните фигури на Буда, които могат да се вкарат лесно в атмосферата. Ако искате да заложите на нещо по-традиционно и въпреки всичко да разчупите обстановката, внесете ритъм на градината с красиво малко езеро. Украсете с растения и цветя, създайте истинска азиатска градина на мечтите.


Хармония и творчески хаос чрез винтидж стила

Винтидж атмосферата е лесно постижима. Заложете на неформалната обстановка и творческия хаос. Няма нужда всяко нещо да си има място, а произволно засадете от любимите си растения из градината. Извитите краища са много характерни и често срещани. За да превърнете дворното пространство в чудесно място за вечеря с любимите хора, декорирайте масата с ароматни цветя, свещи и покривка в кремави цветове. Тук на централно място са поставени антиките и старинните мебели. Ако не ви се обикаля да ги търсите и не разполагате с излющени стари маси и столове, направете си! Декупажът е идеален вариант, на който да се доверите. Използвайте въображението си и създайте хармонична и приятна атмосфера. В случай че имате нужда от допълнителни съвети относно декорацията на градината, доверете се на озеленителите, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект напълно безплатно и получете различни оферти само в рамките на 24 ч.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
77 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
ВодПро
ВиК Услуги, София
138 извършени проекта