591 Препоръчани изпълнители за отопление и климатизация

Направете безплатна заявка и си осигурете комфортна температура у дома!

За да се радвате на уют у дома през цялата година, е важно да разчитате на качествени отопление и климатизация. Такива могат да ви осигурят истинските професионалисти, които са доказали компетенциите си във времето. Можете да ги откриете лесно в нашия сайт, като потърсите сред регистрираните майстори и фирми близо до вас. MaistorPlus ви дава възможност да сравните оферти от различни специалисти, като за целта е нужно само да заявите проекта си, напълно безплатно и без обвързване. За всеки от кандидатите, отзовали се на запитването ви, получавате подробна информация, включително за репутация и отзиви от клиенти. Така преценявате максимално точно с кого желаете да работите.

Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!Профилна снимка - Еманоил Цветков
онлайн преди 2 месеца

Еманоил Цветков

1 извършен проект

Член от 25 месеца:

Аз съм Еманоил Цветков, работя на свободна практика. Занимавам се със строителство от 30 години. Имам опит в страната и в чужбина. Последните 15 години в Германия. Извършвам строително-ремонтни довърш ...
онлайн преди 1 час

Кирил Алексиев

2 извършени проекта

Последно мнение за "Частичен ремонт на баня":

"Бързо и качествено изпълнение на работата, на съвсем разумна цена. Много сме доволни и ще ви потърсим отново при нужда от професионалисти."
онлайн преди 1 час

Кирил Алексиев

2 извършени проекта

Последно мнение за "Частичен ремонт на баня":

"Бързо и качествено изпълнение на работата, на съвсем разумна цена. Много сме доволни и ще ви потърсим отново при нужда от професионалисти."
Стандартна иконка за категория Ремонт на баня
онлайн преди 4 дни

ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД

13 извършени проекта

Последно мнение за "Подмяна на радиатори и тръби":

"Подмяната на тръби и радиатори в ЕПК апартамент. Изключително любезни, бързи и отговорни. Бих работил отново с тях."
avatar_10617_58730080538.jpg
онлайн преди 16 часа

Energy Solutions

23 извършени проекта

Последно мнение за "Наливане на пропилен гликол в отоплителна система":

"Чудесни професионалисти. Бързо, точно и коректно обслужване!"
Стандартна иконка за категория ВиК Услуги
онлайн преди 17 часа

ВодПро

137 извършени проекта

Последно мнение за "Преглед на отдушници в баня и тоалетна":

"Димитър смени вентилатор за баня и почисти друг вентилатор. Справи се добре въпреки изникналите усложнения. Отдели доста време на проблема."
avatar_86080_77764323960.jpg
онлайн преди 44 месеца

Райко

5 извършени проекта

Последно мнение за "Изграждане на подиум/таван между 0 и 1 етаж":

"Изключително професионално поведение и изпълнение на проекта в договорените срокове. Много коректен. Силно препоръчвам Райко Павлов за всякакви проекти свързани с обработка на метал и изграждане на ... "
Профилна снимка - Никола Иванов
онлайн преди 1 час

Никола

159 извършени проекта

Последно мнение за "Смяна на радиатори":

"Останах много доволен от свършената работа!"
Профилна снимка - Златин Господинов
онлайн преди 7 дни

Златин Господинов

13 извършени проекта

Последно мнение за "Отпушване на мивка":

"Изключително съм доволна от изпълнителя . Реагира супер бързо и отстрани проблема като бих казала ,че и цените на които работи са много добри."
avatar_72843_82638672228.jpg
онлайн преди 1 ден

Щърков Инженеринг

6 извършени проекта

Последно мнение за "МАЙСТОР ЗА ЛОКАЛНО ПАРНО":

""Захари Щърков изпълни всички възложени от мен задачи, качествено и профеаионално. Когато се свързах с него, той направи оглед и изготви подробна оферта. По време на изпълнението, беше предвидил вс ... "

Оставени мнения за Отопление и климатизация:

Кирил Петров преди 28 дни за Смяна на радиатори | София

“Останах много доволен от свършената работа!”

Милен Пенев преди 1 месец за Преглед на отдушници в баня и тоалетна | София

“Димитър смени вентилатор за баня и почисти друг вентилатор. Справи се добре въпреки изникналите усложнения. Отдели доста време на проблема.”

Димитър Димитров отговори: Виж снимки

Благодаря за хубавия отзив

Сергей Александров преди 11 месеца за Подово отопление | Девин

“Много съм доволен от извършената работа на г-н Узунов . Спазва поставените изисквания, не закъснява със сроковете и не увеличава първоначалната посочена цена. Препоръчвам!”

Марин Цветков преди 11 месеца за Размяна на радиатори | София

“Бърза реакция, страхотна работа при размяна на два радиатора и подвързване на готварски плот. Обясни ми всичко, което попитах. Препоръчвам.”

Ирина Васева преди 12 месеца за Ремонт на електрическо котле PM-8 | София

“Изключително доволна съм от инж. Петров! Професионално свършена работа и коректно отношение към поетия ангажимент! Препоръчвам неговите услуги на всички, които имат нужда от ремонти на В&К и ел. инсталации.”

Антон Петрунов преди 12 месеца за Подмяна сълзяща връзка на парно | София

“Изключително доволен съм от коректно свършената работа.”

Виж снимки
Емануил Славов преди 12 месеца за Поправка на теч от алуминиеви радиатори | София

“Отзоваха се бързо и работата беше свършена добре.”

Виж снимки
Радо преди 14 месеца за Вентилация в подземно помещение | София

“Добре си свърши работата и в срокове!”

Мария Радева преди 14 месеца за Водно подово отопление | София

“Доволни сме от цялостната комуникация и качеството на работа. Работи бързо и флексабилно.”

Виж снимки
Любомир Дойчев преди 17 месеца за Монтаж на вентилатор, абсорбатор и отдушник | Банкя

“Ползвал съм услугите на Даниел не веднъж и за не един мой обект. В случая го ангажирах за монтаж на клапа на отдушник в кухня и за смяна на вентилатори в бани. Както обикновено Даниел свърши работата си бързо, чисто и качествено. Препоръчвам и бих ползвал услугите на Даниел отново!”

Виж снимки

Какви проблеми с отоплението и климатизацията могат да възникнат?

Топлината у дома или в офиса ни помага да се чувстваме комфортно през студения период от годината. Случва се обаче се появят проблеми с отопляващите уреди или системи. Какви могат да бъдат те:

 • Повреда в радиаторите, конвекторите или отоплителните печки.
 • Спуканите и съответно течащи радиатори са сравнително често срещан проблем.
 • Понякога термостатът на конвектора не функционира правилно.
 • Често споделян проблем е нагряващи се само до половината радиаторни ребра, респективно глидери.
 • Възможно е нагревателят и реотаните на отоплителното тяло да се нуждаят от ремонт.
 • Климатичната система спира да охлажда или отоплява правилно. Изключва се сама по-често или по-рядко от нормално зададените ѝ интервали или изобщо отказва да стартира.  

Всеки от тези, както и други отоплителни казуси, могат да бъдат успешно разрешени с помощта на препоръчани специалисти. Потърсете ги в MaistorPlus още днес и върнете топлината в живота си!

Какво отопление да изберем?

Наборът от възможности е наистина богат и е нормално да имате колебания в началото. Тук ще споделим с вас популярните варианти, с които можете да стоплите жилището или работното си място. Отоплението най-общо може да бъде:

 • Локално – нагревателят се намира в отопляемото помещение, има малък капацитет, но е относително гъвкаво и динамично, това са камини, печки и др.;
 • Централно – при него източникът на топлина е котел, термопомпа или слънчева инсталация, които се намират извън помещението, топлината се предава на топлоносител като вода, въздух, пара и по тръбопроводи се пренася до помещението;
 • Централно парно – източникът на топлина се намира извън отопляемите площи; използва се за големи групи от сгради, райони, градове; когато централата произвежда топлина за цял район, се нарича топлофикационна система.
 • Подово. На теория то е най-ефективният начин за затопляне на жилището. Тъй като топлината се издига нагоре, тя успява да се оползотвори максимално, докато се отдели през тавана. При него първоначалната инвестиция е по-висока и за инсталирането му ще се нуждаете задължително от професионална фирма.
 • Елеткрическо. И по-конкретно с радиатори или конвектори например. През последните години радиаторите търпят развитие и някои от тях могат да функционират отделно от централното парно.
 • С камина или с пелети. Въпреки че не е най-ефективният начин за сгряване на пространството, камината внася много уют и красота в интериора. Котлите на дървените пелети са един от най-икономичните и природосъобразни начини за сгряване на жилището.

А ако искаме да се топлим енергоспестяващо?

В този случай на помощ идват набиращите все по-широка известност начини за отопляване, които разчитат на естествените природни ресурси. Вместо да ги похабяват безцелно обаче, те ги преобразуват в топлинен комфорт за вътрешни жилищни или търговски помещения. И това са:

 • Соларни панели. Изискват висока първоначална инвестиция, но могат да осигурят до 70% от годишните нужди от отопление на едно домакинство.
 • Термопомпа. Ако наистина търсите как да намалите отоплителните разходите термопомпата е технология, която носи голяма икономичност. Използва се слънчева енергия, която въздухът е акумулирал.
 • Топловъздушна завеса. Най-често се използва за затопляне и охлаждане на входа на търговски обекти, тъй като може да се използва при отворени врати. Икономични са и спомагат за пестенето на енергия.

Какво е климатизация и защо е важно да потърсим специалист за нея?

Това е цяла система от климатизиращи уреди, които имат за цел да осигурят топлинен или съответно охлаждащ комфорт за сградата, в която се инсталират. Необходимостта от наемането на специалист за изграждането им е породено от следните важни фактори:

 • Изискват се предварителни изчисления, свързани със спецификите на съответната сграда. Те не могат да бъдат извършени от човек без предварителна професионална подготовка.
 • На база на точните изчислявания, се изготвя проект, по който да бъде направена климатичната инсталация. Не е препоръчително да импровизирате с него, тъй като е възможно да пропуснете да съобразите аспекти като кубатура, мебелировка, влажност на въздуха и др.
 • Експертът по климатизация ще ви консултира за типа и бройката уреди, които е нужно да се използват конкретно във вашия дом или офис. Така ще бъдете спокойни, че сте инвестирали в такива, които ви служат ефективно.

Какво още да съобразим за отоплението и климатизацията?

Помислете за фирми и майстори навреме, но имайте предвид, че решението ви за вида нагревател зависи от голям брой фактори. Нека ви помогнем като ви насочим към някои детайли:

 • Колко време реално престоява човек в жилището или помещението?
 • Повече е в движение или в седнало положение?
 • Искате да затопляте постоянно цялото жилище или отделни помещения?
 • Колко време можете да отделяте за поддръжка на отопляващите уреди?


Преценете плюсовете и минусите на различните предлагани варианти, при които да се отоплявате, и се спрете на най-подходящия за вас:

 • С електричество: пример - климатик - помислите къде ще го поставите като имате предвид, че ще го ползвате, както през зимния, така и през летния сезон;
 • На твърдо гориво - обърнете внимание на големината на помещението, което ще затопляте;
 • С парно - проучете какви радиатори се предлагат на пазара, централното парно не се пуска и спира от вас самите;
 • С газ – имайте предвид по-голямата инвестиция, която ще ви се наложи, но с нея качественото и изгодно отопляване.
 • Със соларни панели – обърнете внимание на първоначалната голяма инвестиция, но която ви предоставя оттук нататък безплатен начин да се отоплявате, както и постоянна топла вода.

 

Как с MaistorPlus намирате надеждни изпълнители за отопление и климатизация?

В платформата на MaistorPlus има регистрирани майстори и фирми, които могат да се отзоват на вашите ремонтни нужди. Спестявате много време, като избирате от списъци с изпълнители за вашето населено място или директно изпращате заявката си. В отговор получавате различни оферти, които да сравните, за да се спрете на най-добрата. Бързо, лесно и успешно! Като клиенти, се възползвате напълно безплатно от следните услуги в нашия сайт:

 • Заявявате проект, в който описвате от какви ремонтни дейности се нуждаете;
 • Сравнявате цени и оферти, за да можете да изберете най-подходящата за вас;
 • Разглеждате бизнес страниците на кандидатствалите по проекта ви специалисти, директно в профила си в MaistorPlus;
  Виждате репутациите на изпълнителите, четете отзиви и препоръки от клиенти преди вас;
 • Сами преценявате дали да поканите някого на оглед и в последствие да го наемете;
 • Когато възможената от вас задача е завършена, оставяте и своя отзив в сайта.


Свържете се чрез MaistorPlus с доказани професионалисти за отопление и климатизация! Изпратете безплатна заявка още днес!