Дървени настилки в интериора

Публикувано на 08/09/2022 от Милена Галанова | Последна редакция на 08/09/2022 | Видяно 4 725 пъти

Дървените настилки в интериора са класика. Те са изключително подходящи за всякакъв вид интериор, тъй като се съчетават добре с различни материи и текстури. Изборът на дървени подови настилки ще ви даде свобода да играете с другите елементи на интериора, като в същото време ще постигнете класическа и уютна атмосфера. Днес ще ви представим предимствата и недостатъците на някои от най-популярните дървени настилки, с които никога няма да сгрешите!

При нужда от професионалист, който да изпълни вашия проект, можете да се обърнете към изпълнителите, регистрирани в MaistorPlus! 

Дюшемето е най-натуралната настилка, която може да изберете за дома си. Тя е изработена най-често от твърдо широколистно дърво. Все пак в днешно време трябва да сме екологично настроени, поради натрупването на вреди върху околната среда, а определено дюшемето не е екосъобразен избор. За направата му са нужни доста големи количества дървесина и много хора го избягват поради тази причина, а и защото има други алтернативи.


Инженерно дърво

Още се нарича трислоен паркет. При него горната част е изработена от истинско дърво, за да се запази визията на естествения материал, както и уюта, който внася в помещението. В същото време долните два слоя са с кръстосани нишки, които допринасят за по-голяма издръжливост и в същото време придават на паркета изолационни свойства.


Ламинат

Една от най-разпространените настилки в България. Това е многопластова синтетична настилка, която симулира дърво. Като цена не е скъпа, което я прави достъпна за по-широка аудитория. Има различни видове цветове и текстури. Все пак при избора на паркет и поставянето му се крият и недостатъци. Тук е много важно майсторът, който ще го положи и състоянието на пода преди това, за да се избегнат недоразумения в крайния резултат. Поддръжката също е изключително важна, за да се запази блясъка и красотата на паркета.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
9 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ VIP
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
29 извършени проекта