Дървени настилки в интериора

Публикувано на 08/09/2022 от Милена Галанова | Последна редакция на 08/09/2022 | Видяно 3 593 пъти

Дървените настилки в интериора са класика. Те са изключително подходящи за всякакъв вид интериор, тъй като се съчетават добре с различни материи и текстури. Изборът на дървени подови настилки ще ви даде свобода да играете с другите елементи на интериора, като в същото време ще постигнете класическа и уютна атмосфера. Днес ще ви представим предимствата и недостатъците на някои от най-популярните дървени настилки, с които никога няма да сгрешите!

При нужда от професионалист, който да изпълни вашия проект, можете да се обърнете към изпълнителите, регистрирани в MaistorPlus! 

Дюшемето е най-натуралната настилка, която може да изберете за дома си. Тя е изработена най-често от твърдо широколистно дърво. Все пак в днешно време трябва да сме екологично настроени, поради натрупването на вреди върху околната среда, а определено дюшемето не е екосъобразен избор. За направата му са нужни доста големи количества дървесина и много хора го избягват поради тази причина, а и защото има други алтернативи.


Инженерно дърво

Още се нарича трислоен паркет. При него горната част е изработена от истинско дърво, за да се запази визията на естествения материал, както и уюта, който внася в помещението. В същото време долните два слоя са с кръстосани нишки, които допринасят за по-голяма издръжливост и в същото време придават на паркета изолационни свойства.


Ламинат

Една от най-разпространените настилки в България. Това е многопластова синтетична настилка, която симулира дърво. Като цена не е скъпа, което я прави достъпна за по-широка аудитория. Има различни видове цветове и текстури. Все пак при избора на паркет и поставянето му се крият и недостатъци. Тук е много важно майсторът, който ще го положи и състоянието на пода преди това, за да се избегнат недоразумения в крайния резултат. Поддръжката също е изключително важна, за да се запази блясъка и красотата на паркета.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта