171 снимки и идеи за мансарда

Ако дома ви на последния етаж има нужда от ремонт или се колебаете какъв архитектурен стил да изберете за новото си жилище, то разгледайте различните идеи за мансарда и се възползвайте от всички полезни съвети в платформата на MaistorPlus. Разберете кое е в крак с архитектурните и интериорни тенденции, прочетете компетентни мнения и разгледайте интересни и различни предложения. А когато откриете мечтания за вас дом или изберете нов дизайн за мансардата, то специалистите, регистрирани при нас, ще свършат цялата ремонтна дейност качествено, бързо и на достъпни цени.

Повече светлина и чист въздух

Повече светлина и чист въ...


Безспорно по-светлите стаи и по-чистият въздух създадоха усещане за комфорт. Всеки прозорец има вграден отвор, който пропуска свеж въздух, дори при за...

Симпатична кухня със специалното участие на гредоред

Симпатична кухня със спец...


Макар и сгушена в ъгъла, кухнята от снимката горе далеч не е лишена от симпатия и чар.

Преценете силните и слаби страни на таванското помещение

Преценете силните и слаби...


Първата стъпка към превръщането на мансардата във функционална допълнителна стая е да си дадете сметка за нейния капацитет.

Покривни балкони и тераси

Покривни балкони и тераси...


Ако имате по-специфични предпочитания, на пазара на покривни прозорци можете да откриете и по-специални модели, каквито са прозорец балкон и покривна ...

Отваряемост на прозорците

Отваряемост на прозорците...


Разнообразие от варианти при избор на покривни прозорци имате и според това дали и как се отварят те.

Изберете с помощта на специалист

Изберете с помощта на спе...


Ще се радваме, ако сме успели да ви ориентираме сред разнообразието от покривни прозорци.

Долно и горно управление на прозорците

Долно и горно управление ...


При скатните покривни прозорци можете да избирате между два основни типа управление, според това къде е разположена дръжката за отваряне.

Скатен или плосък покрив

Скатен или плосък покрив


В зависимост от това какъв е покривът, под който е разположен вашият дом, имате възможност да избирате между прозорци за скатен и плосък покрив.

Какъв избор на покривни прозорци се предлага?

Какъв избор на покривни п...


Разнообразието от покривни прозорци, предлагани на пазара, се обуславя от широката гама потребности, които те трябва да посрещнат.

Заложете на оригинална тема и интериор

Заложете на оригинална те...


Направете поемещението си уникално и красиво като подберете най-подходящия дизайн, съобразен със спецификите, които носят скосените тавани.

SD-стойност и видовете мембрани според нея

SD-стойност и видовете ме...


SD-стойността е параметър, който описва съпротивлението, което строителният материал има срещу проникване на водна пара.

Михаил Симеонов

Михаил Симеонов


За десерт оставихме спечелилия голямата награда строителен техник, ръководещ бригади за груб строеж, покриви и реконструкции - Михаил Симеонов.

Христо Христов

Христо Христов


Фирмата на изпълнителя Христо Христов обхваща дейности като изграждане и ремонт на покриви, пренареждане на керемиди, ремонт на тавани, изграждане на ...

Идеи за мансарда – практичен архитектурен стил за дома

Занемареното таванско помещение винаги може да се превърне в едно красиво и практично кътче. Уютен дом под звездите може да превърнете както малки, така и по-големи помещения, като всичко зависи от интериорния им дизайн. Идеи за мансарда, включващи по-нестандартни предложения за разположението и типа обзавеждане, са добър избор при по-малките пространства. Внесете светлина, изберете светли цветове за стените, сведете обзавеждането до минимум – само най-необходимото. А относно декорацията – нека бъде нестандартна и по-цветна, на фона на семпъл дизайн. За по-просторните помещения, идеи за мансарди, свързани с разчупен дизайн, са добър избор. Но на каквото и да се спрете, нека усещането за хармония и уют бъде водещо в бъдещия ви дом.

Интериорният дизайн – идеи за мансарда с малка квадратура

Има много начини за създаване на нужното място и пространство, дори и в тесните тавански помещения. Ако имате нужда от още една допълнителна стая, то използвайте практичните преградни стени. Те създават усещане за свобода, а изобилието от прозорци, тип капандура или табакера, ще създадат необходимия простор в помещението. Относно обзавеждането – идеи за мансарда в минималистичен стил е най-практичното предложение за малките тавански помещения. Не се нуждаете от масивни мебели, ако нямате място за тях. Обзавеждането трябва да бъде малко, подходящо и удобно. А мебелите, тип минимализъм, са практични, функционални и най-добрият избор за тясната мансарда.

Идеи за мансарда – просторът създава усещане за уют

Колкото повече естествена светлина има достъп до таванското помещение, толкова по-приветливо и красиво изглежда то. Има различни и разнообразни начини за внасяне на слънчевите лъчи. Идеи за мансарда, включващи прозорци, тип люкарни капандури, са наистина добър избор. Вертикалното им остъклено разположение, страничните стени и едноскатен или двускатен покрив, не само набавят необходимата естествена светлина, но и създават усещане за нюх към интериорните тенденции. А пищната украса и добавена орнаментика към дизайна им е много характерна за готическия стил. Други интересни идеи за мансарда включват по-нестандартните капандури, тип табакера. Те са подходящи както за вертикално разположение, така и за повърхността на покрива. Практични и удобни, винаги ще служат както за създаване на светъл и приветлив дом, така и за внасяне на свеж въздух и проветрение на помещението. Възможностите са много, а изборът ви зависи от вашите предпочитания и вкус. Оригинални идеи за мансарда са и изцяло остъклените тавани, които ви водят направо към звездите. Но каквото и да предпочетете, възползвайте се от всички предимства на таванското помещение. Направете го светло и уютно.

Просторните тавански помещения – идеи за мансарда със стилен дизайн

Когато таванското помещение е по-широко и може да пуснете в действие въображението си за интериорния му дизайн, то трябва да вземете предвид няколко неща. Най-важен е изборът на подходящо обзавеждане и правилното му разпределение в помещението. Разчупете дизайна с преградни стени или допълнителни конструкции. Използвайте топли цветове или по-тъмни нюанси, ако светлината е водещият акцент. Доверете се на нестандартните идеи за мансарда в индустриален стил с по-груб дизайн. Или заложете на практичния и по-семпъл градски стил в обзавеждането. Не пропускайте декорацията – тя съживява дома. Възползвайте се от идеи за мансарда с живи елементи – красив аквариум с рибки или изобилие от саксийни цветя. Те внасят свежест в помещението. Не забравяйте да прибавите и красиви картини за стената над дивана или изящни лампиони в ъгъла – идеи за мансарда, които правят помещението по-красиво, а атмосферата – идилична.

Идеи за мансарда – от избора на дизайн до осъществяване на ремонтната дейност

Когато сте готови с трудния избор за дизайна – подходящият цвят за стените, стила на мебелите и декорацията и всички елементи от обзавеждането, то следва превръщането им в реалност. Ремонтният процес често пъти е сложна, бавна и отегчителна работа. Но, ако искате да си спестите всички препятствия и неуредици, то направете първата стъпка с безплатна заявка на вашия проект в платформата на MaistorPlus. Превърнете в реалност мечтания за вас дом. Възползвайте се от висококвалифицираните специалисти, регистрирани в нашата платформа. Имайте свободата да избирате – най-доброто предложение за вас от всички идеи за мансарда, а след това – оставете работата в ръцете на професионалистите от MaistorPlus.