197 Препоръчани специалисти и фирми за озеленяване

Направете безплатна заявка за озеленяване и бъдете подготвени всеки сезон!

Търсите ли подходяща фирма за озеленяване? MaisorPlus ви среща с най-добрите специалисти в областта, които ще превърнат идеите ви в професионално реализирани проекти. През проект за градина или друг терен и моделирането им до най-малкия детайл в декоративните елементи, всяко решение ще бъде изпълнено майсторски. Заявете проект в MaisorPlus, напълно безплатно, и до 24 часа ще получите предложения от най-добрите специалисти в България. Не е нужно да разпитвате и търсите повече, най-изгодните оферти идват до вас без усилие. Спестете време, като се свържете директно с изпълнителите и сравните с лекота различните оферти. Разгледайте техните бизнес сайтове и оставените оценки от предишни клиенти, ползвали услугата им, и се спрете на този, който максимално отговаря на вашите изисквания!Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!cover_64204_74356101873.jpg

Член от 57 месеца:

Ние се занимаваме със строеж и обновяване на домове вече повече от десетилетие. През годините ние сме развили хъс за работата, която вършим, без значение от архитектурния стил или типа имот. За нас вс ...
снимка
онлайн преди 3 часа

Ismer Zahariev

5 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на баня":

"Бърза реакция след обявяването на проекта. Коректено изпълнение на ремонта. Добри и адекватни предложения в процеса на работа. Експедитивно действие, без размотаване. Добра цена. Доволна съм от изпъ ... "
снимка
онлайн преди 3 часа

Ismer Zahariev

5 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на баня":

"Бърза реакция след обявяването на проекта. Коректено изпълнение на ремонта. Добри и адекватни предложения в процеса на работа. Експедитивно действие, без размотаване. Добра цена. Доволна съм от изпъ ... "
Профилна снимка
онлайн преди 5 часа

Сити Сайт

6 извършени проекта

Последно мнение за "Отстраянване на теч от покрив":

"Бързо и коректно изпълнение. Много отзивчив и разбран."
avatar_83647_15006248607.jpg
онлайн преди 12 часа

ANTOV TRANSPORT

8 извършени проекта

Последно мнение за "Изхвърляне на строителни отпадъци":

"Бързи, работливи и точни. Ще ги препоръчвам на приятели."
cover_46264_29495324148.jpg
онлайн преди 6 дни

Атанасов

36 извършени проекта

Последно мнение за "Поставяне на тапети":

"Доволна съм от изпълнението. Благодаря!"
Профилна снимка - Димитър Мандински
онлайн преди 1 ден

Димитър Мандински

25 извършени проекта

Последно мнение за "Озеленяване на междублоково пространство пред офис":

"Много съм доволна от Димитър! Свърши работата по-бързо отколкото очаквах, професионално, с гъвкаовст и с много разбиране към това, което искахме. Чувствахме се в сигурни ръце по време на цялата комуни ... "
Профилна снимка - ВЕЛАРТЕ - Ремонти и Поддръжка
онлайн преди 2 дни

ВЕЛАРТЕ - Ремонти и Поддръжка

11 извършени проекта

Последно мнение за "Откриване на теч и ремонт":

"Задачата беше свършена добре."
Профилна снимка - Венелин Кънчов
онлайн преди 9 часа

Венелин Кънчов

5 извършени проекта

Последно мнение за "Довършване на каменна гранитена ограда и полагане на тротоарни и каменни плочки и гранитни павета.":

"Много съм доволен, работи качествено. Наех го и за допълнителни неща. Добре си свърши работата."
Профилна снимка - Александър Златков
онлайн преди 5 часа

Александър Александров

4 извършени проекта

Член от 21 месеца:

Извършваме ремонт и поддръжка на домове, офиси, магазини, хотели, административни и жилищни сгради. Имаме богат опит и в довършителните строителни и строително-ремонтни дейности, луксозни и освежителн ...

Оставени мнения за Озеленяване:

Людмила Димова преди 7 месеца за Облагородяване на двор | Самоков

“Доволна съм от изпълнението. Препоръчвам го и на други, търсещи услуги по озеленяване”

Анани Димитров отговори:

Мерси

Галя Димитрова преди 20 месеца за Поливна система ,капково напояване. - село Константиново | Бургас

“Много добро изпълнение на проекта. Млад, амбициозен екип, отговорни,умни и работливи. Препоръчвам с две ръце. Адмирации за Зелени проекти, Паола Станева, Осман,Миро.”

Каролина преди 21 месеца за Първоначално изграждане капково напояване за зеленчукова градина | София

“Отнесоха се много отговорно и коректно към проекта и поетите ангажименти. Останахме доволни от свършената работа.”

Pavlina Santana преди 31 месеца за Озеленяване на междублоково пространство пред офис | София

“Много съм доволна от Димитър! Свърши работата по-бързо отколкото очаквах, професионално, с гъвкаовст и с много разбиране към това, което искахме. Чувствахме се в сигурни ръце по време на цялата комуникация, а работата беше изпипана. Сега имаме една много хубава градина,на която ще се радваме и вбъдеще.”

Илчо преди 32 месеца за Изграждане на пътеки в двор | Пловдив

“Точни са, идваха навреме, работиха непрекъснато, свършиха в срок.”

Иван Манолов преди 53 месеца за Дренаж на градина | Банкя

“Изпълнителят си свърши работата качествено и с малки отклонения от предварителния бюджет като цена и като срокове.”

Красимир Станев преди 56 месеца за Възстановяване на тротоарни плочки (вътрешен двор) | София

“Благодаря на бригадата на Тодоров за свършената работа! Свършиха с 1 един по-късно, но това беше заради повече работа, която се наложи да свършат.
Бих ги наел отново. ”

Младенов Младенов преди 87 месеца за Поддръжка дървета | София

“Отличен майстор, качествено изпълнение, добра цена”

Радослава преди 88 месеца за Месечно косене на трева в двор от 1 декар | София

“Много коректна работа в рамките на предвидения бюджет и спецификата на обекта. Определено бих препоръчала фирмата.”

Какво представлява озеленяването?

Това е дейност, при която, с помощта на опитни специалисти, се извършва засаждане на избрани растителни видове. То може да бъде както външно, така и интериорно, а не по-малка популярност има и така нареченото вертикално озеленяване. Целта му е оформянето на хармонично пространство, което да ни откъсва от натовареното ежедневие и да носи уют и спокойствие. Фирмите, които работят в областта, могат да изградят изкуствено зелено пространство на всяко място, което пожелаете. Най-често услугите им се ползват за засаждането на тревни площи и цветни градини в обекти като:

 • Офиси;
 • Бизнес сгради;
 • Хотели;
 • Спортни комплекси;
 • Заведения;
 • Паркове и детски площадки;
 • Алеи и пътеки;
 • Частни градини, дворове и тераси.

 

Вижте също: Препоръчани изпълнители за озеленяване на двор

Етапи на озеленяване

Изграждането на зелени площи и цветни масиви може да бъде предизвикателство, ако не използвате помощта на озеленители. Планирането на всеки детайл е от изключителна важност. Хаотичното засаждане на растителни видове често не е условие за успех. Специалистите най-добре познават етапите, през които трябва да премине оформянето на красива градина:  

 • Изготвяне на проект за озеленяване. Като това може да бъде както проект за градина, така и за други желани от вас площи и терени, като офис пространства, тераси и балкони, кътчета в хотели и заведения. Проектирането е комплекса дейност, която включва заснемане на терена, анализ на даденостите на обекта, идейно-дендрологичен проект, посадъчна схема и трасировъчен проект.
 • Оформяне на озеленявания терен. След като е уточнено мястото, което ще се обработва, неговите параметри и специфики, се преминава към изграждането му. То може да бъде отделено с помощта на декоративни камъни, керемиди, миниатюрни или обикновени огради. Ако има повече от един участък, върху който ще се засява, се обособяват отделните сегменти. 
 • Засаждане на избраните растения и цветя. На този етап се доставят избраните растителни видове, за които предварително е уточнено, че могат да виреят на обработваемата площ, както и подходящата почвена смес. Разсадниците за декоративни растения предлагат сериозно разнообразие и често могат да ни изкушат да се захванем със засаждането сами. Без нужните познания обаче, то често е обречено на неуспех. 

 

Вижте доказани специалисти за ландшафтно проектиране

Свържете се с надеждни професионалисти за ландшафтен дизайн

Намерете препоръчани изпълнители за изграждане на поливни системи

Защо ни е нужен специалист, вместо да озеленим избрания терен сами?

Професионалните озеленители са ни необходими не само за проектиране и озеленяване на градината, но още повече при нейната поддръжка. Тъй като е жив материал, тя не спира да се развива и променя.

 • Въпреки че изглежда като нещо много приятно и лесно, с което да запълваме свободното си време, грижата за растенията си е цяла наука, изискваща време и отдаване. Прекомерната ни заетост с битови и бизнес задачи обаче трудно може да ни позволи да се посветим качествено на градинарски дейности. 
 • Не е достатъчно просто да си харесаме някакви цветя и стайни растения, или пък дръвчета, и да ги засадим, където ни харесва. Всичко трябва да е съобразено с климатичните и ландафтни особености на градината ни, или пък с тези на офиса или дома - като осветеност, например, ако озеленяваме вътрешни пространства. 
 • Трябва да сме наясно и със схемата и честотата на поливане и наторяване, за да не допуснем растенията да останат жадни или да се преполеят. 

Сега разбирате, че оформянето и грижата за зелените площи е цяло изкуство! Нека цялата работа свършат професионалистите, за вас остава само да декорирате с подходящи градински мебели и да се наслаждавате на спокойствието в новата си цветна градина!

 

Препопъчани озеленители за София
Препоръчани озеленители за Пловдив
Препоръчани озеленители за Варна
Препоръчани озеленители за Бургас
Препоръчани озеленители за Стара Загора

Услугите, които озеленяващите фирми предлагат:

Когато изберете фирма за озеленяване, наред с това, че ще се погрижи да имате професионално изготвен проект за озеленяване на градини или други предпочитани от вас терени, на същата ще можете да разчитате и за следните услуги:  

 • Изготвяне на проект за градина, но също и за офиси, заведения, тераси, паркове и други; 
 • Разчистване на терена. Преди да се премине към творчестака работа с участието на умело подбраните растения, избраната площ следва внимателно да се почисти, да се отстранят от нея ненужни предмети, отпадъци, които биха осуетили процеса. 
 • Интериорно, екстериорно и вертикално озеленяване. Първото е свързано с избор на точните стайни растения, спрямо разположението на апартамента, къщата или офиса ви, доколко те са осветени, каква е обичайната им температура. Външното, логично, предполага, зеленото оформление на балкони, тераси, дворове и т.н., а вертикалното ще превърне стените в дома и офиса ви в несравнимо естетическо и свежо преживяване;
 • Брандиране с цветя, което ще внесе чаровна нотка в корпоративните ви събития и бизнес кампании. 
 • Изграждане на декоративни пътеки и настилки, които са неизменна част от цялостната картина на реализирания проект за градина.
 • Скални кътове и алпинеуми, които правят усещането, че сте близо до природата още по-силно. 
 • Съоръжения за поливане и водни ефекти, за да сте спокойни, че цветята и растенията ви ще получават от живителната течност когато и по-колкото им е необходимо.
 • Градинско осветление, което ще превърне нощната ви градина в приказно събитие.
 • Градинско озвучаване, за да съчетаете красотата на озеленения си кът с вълшебството на музиката.
 • Поддръжка от градинар. Поддържането на градината е непрекъснат творчески процес, за който са необходими специфични познания и правилни грижи, като: косене, поливане, плевене, подхранване, подрязване и оформяне, растителна защита, подготовка за зимния сезон. 

 

Как с MaistorPlus лесно намирате точните специалисти и фирми за озеленяване?

Сбъдването на мечтата за красив зелен кът у дома, на двора, в офиса или където още се сещате, задължително преминава през професионално изпълнение на предварително зададен проект. Често обаче нямаме време задълбочено да търсим специалисти и ни се иска по-бързо да стигнем до тях. Точно тук на помощ идва уникално разработената онлайн платформа на MaistorPlus, чиято мисия е да свързва клиенти, търсещи ремонтни услуги за дома и градината, с подходящите майстори и фирми. Изпълнителите, регистрираи на сайта, са разпределени по сфера на дейност и населено място и лесно можете да се спрете на някой от тях, като разгледате съответните списъци. Какви са останалите предимства:

 • Заявявате напълно безплатно проект, с който професионалист да озелени посочен от вас терен;
 • До 24 часа, в отговор на запитването си, получавате конкурентни оферти, които сравнявате, за да изберете най-добрата за вас;
 • Разглеждате бизнес страници на изпълнителите, завършени техни проекти, оценки и отзиви от клиенти, реално ползвали услугите им;
 • Сами преценявате дали сред кандидатите има такъв, когото желаете да извикате на оглед и при взаимно разбирателство по условията, да наемете за работа;
 • След изпълнение на възложената от вас задача, също можете да споделите оценката си за съответния майстор в сайта. 

Намерете с MaistorPlus професионално озеленително решение за градината си още сега! Заявете проект безплатно!