Дизайн на открити пространства: Градини и тераси през зимата

Публикувано на 08/01/2024 от Ирена Петрова | Последна редакция на 08/01/2024 | Видяно 2 130 пъти

Кой каза, че терасите са само за лятото? Зимата и студа не са свършили, нито ще свършат, но можем да използваме нагревателни елементи и материали, които да ни помогнат да устоим на студа и да се наслаждаваме на чистия въздух. Терасите предлагат забележителна възможност за създаване на привлекателно и функционално външно пространство, което да можете да използвате през всеки сезон. Независимо дали имате малък покрив, просторен балкон или обширна градинска тераса, обмисленото проектиране може да го превърне в завладяващо убежище. В тази статия ще разгледаме различни концепции за дизайн на тераси, вариращи от минималистична елегантност до уютни зелени убежища, за да се вдъхновите за вашето открито пространство.


Модерен минимализъм

За тези, които ценят елегантните линии и съвременната естетика, модерният минималистичен дизайн на терасата е отличен избор. Подчертайте простотата с чисти геометрични форми, неутрални цветови палитри и минималистични мебели. Изберете нископрофилни места за сядане, като рационализирани дивани и столове, съчетани със стилна масичка за кафе. Включете саксии с внимателно подбрана зеленина, за да добавите нотка от природата, без да затрупвате пространството. Изберете материали като бетон, стъкло и метал, за да подобрите модерната атмосфера.


Уютно бохемско скривалище

Ако предпочитате по-спокойна и еклектична атмосфера, дизайнът на терасата, вдъхновен от бохо стила, може да създаде привлекателна и уютна атмосфера. Напълнете пространството с плюшени подови възглавници, хамаци и плетени висящи столове. Използвайте живи цветове, смесвайте и комбинирайте шарки и включете текстил като килими и гоблени, за да добавите топлина и характер. Струнни светлини или фенери могат да създадат магическа атмосфера вечер. Включете саксийни растения, висящи кошници, които също са много характерни за стила.


Скандинавско спокойствие

Почерпете вдъхновение от скандинавския дизайн на простота, функционалност и спокойствие за вашата тераса. Прегърнете светли, неутрални цветови схеми, като се фокусирате върху светло зелено, сиво и светло дърво. Изберете елегантни и минималистични мебели с чисти линии и естествени текстури. Включете удобни опции за сядане като шезлонги за релакс. Подобрете спокойната атмосфера с меко осветление, като фенери и свещи. Включете минималистична билкова градина за свежи кулинарни изкушения.

Терасите предлагат множество възможности за дизайн, просто се уверете, че сте изолирали добре пространството и имате с какво да го затоплите. Терасите могат да се превърнат в още една допълнителна стая дори през зимата, от която не е нужно да се лишавате.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта