Коркови тапи - ето как да декорирате дома си с тях

Публикувано на 01/12/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 01/12/2023 | Видяно 3 649 пъти

Ако все още нямате навика да събирате корковите тапи, всеки път, когато отваряте бутилка хубаво вино, време е да го направите, защото идеите, които могат да се реализират с тези малки предмети, са страхотни.


Всъщност коркът се използва за запазване на ценния "гроздов сок" по най-добрия възможен начин. Някои от корковите тапи са много красиви и е просто жалко да ги изхвърлим. Иска ни се да ги запазим, но какво да правим след това с тях?  

Намираме една голяма кутия или стъклен контейнер и започваме нашата колекция от коркови тапи. Може да поставим стъкления контейнер с колекцията на видимо място в кухнята или трапезарията, дори сам по себе си, той е достатъчно красив елемент на декора. Когато се напълни, най-накрая ще можем да запретнем ръкави и да дадем втори шанс на нашите малки съкровища. Нито едно от творенията няма да остане незабелязано. 

В тази статия ви показваме някои от най-интересните идеи, които може да реализирате с коркови тапи. 


Поставка за кухненски прибори

Това е един бърз и лесен начин да използвате корковите тапи за вино и да направите от тях един наистина оригинален предмет. За да направим поставката за прибори, тапите са подредени една върху друга, образувайки кръг, в който по-големитеприбори могат да се поберат.

Получава се доста оригинално, когато всички тапи са различни модели, с различни надписи по тях. Поставката може да бъде декорирана и допълнително от външната страна по ваш вкус и предпочитания. По същия начин може да се направят и поставки за други неща, свещници, малки бонбониери и др. Дайте воля на въображението си! 


Информационно табло

Информационното табло е полезно не само в офиса, но и у дома, особено в кухнята, където имаме нужда да оставим на видно място списъка за пазаруване, някоя важна бележка, любима рецепта, снимка и всичко друго, което трябва да ни е под ръка. Информационното табло от коркови тапи е много лесно за изпълнение, единственото, което трябва е да имаме повече коркови тапи на разположение. Остава да изберем подходяща рамка и да подредим тапите една до друга.  


Оригинален ключодържател

Това наистина е страхотна идея! Освен че ще се получи много красив ключодържател, той няма да потъне, ако случайно падне във вода. Ключодържателя може да декорирате в любимия ви стил,  с различни елементи- букви, мъниста, камъчета и въобще каквото ви хрумне. Ще трябва да пробиете тапата през средата по дължина и да я монтирате върху подходяща стоманена нишка, на която да закрепите халката за ключовете. 


Подложки за чаши

Това е доста тематична идея за използването на корковите тапи. Петната от вино по масата или покривката не са особено приятни за нито една домакиня. Поставката за чаши е много лесна за изпълнение и в същото време много оригинална декорация. Трябва само да разделите тапите на две половини и да ги залепите една до друга. Това е! 

Бонус идея - освен подложки на чаши, от корковите тапи може да се направи и поставка за табелката с името на гостите на празничната маса. Достатъчно е да се направи малък прорез по дължина на тапа, в който да поставите табелката. Декорирайте във ваш стил. 


Коледен венец

Защо не! Трябва да признаем, че крайният резултат е доста впечатляващ. Не е задължително тапите да са подредени идеално, може да са малко по-хаотични и в това именно се крие оригиналното излъчване на този коледен венец. Разбира се трябва да добавим зелени клонки, червени панделки и звънче. Готово! Вече имаме страхотен коледен венец. 


Поставка за бижута

Аналогично на информационното табло може да направим и страхотна поставка за бижута. Избираме по-оригиналните коркови тапи, които подреждаме една до друга.  След това поставяме красива рамка, която да подхожда на интериора в спалнята и монтираме малки кукички, на които да закачим бижутата си.

На финала получаваме много артистичен декоративен елемент и в същото време, ежедневните ни бижута винаги ще са пред очите ни. Повече няма да губим време в търсене на втората обица... 

Това са само част от оригиналните идеи, които може да сътворите с няколко коркови тапи от вино. Някои от най-креативните проекти включват цели стени покрити с тапи от вино, плотове на холни масички, поставка за таблет или смартфон, а и винаги има шанс да ни хрумне нещо още по-оригинално. 


Тагове:

Декорация

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта