По какво домът на интровертите се различава от този на екстровертите?

Публикувано на 16/07/2020 от Биляна Нинова | Последна редакция на 16/07/2020 | Видяно 3 776 пъти

Замисляли ли сте се до каква степен домът отразява вашия характер? Доколко той е огледало на душевността и потребностите ви? Днес сме ви приготвили няколко отличителни черти, по които да разберете от кой тип хора сте - интровертни или екстровертни. 

Всеки дом трябва да е олицетворение на комфорта, да отразява вътрешния свят на човека и да го кара да се чувства щастлив и спокоен. Затова ви предлагаме ако вашият дом не е точно такъв, какъвто сте си го представяли, да се доверите на някой от опитните ни майстори и да направите всички промени, за които винаги сте мечтали, защото домът означава много. 


Интровертите и екстровертите като личности

Интроверт и екстроверт са термини, които често се срещат в популярната психология. Това са две обобщения на два типа личности, като по своята същност в действително никой не е изцяло интроверт или екстроверт. Става дума по-скоро за модели на поведение, които в даден момент от живота на човек преобладават и такива, които са по-слабо застъпени.

  • Екстровертните личности са насочени навън, към външния свят – общителни, обичащи да излизат и да прекарват времето си извън дома, често в големи, шумни компании и сред много хора. Те рядко си стоят у дома и по-малко държат на това как изглежда жилището им.
  • За разлика от тях инровертите са по-затворени, ориентирани към себе си хора, които обичат усамотението, уюта и спокойствието. Предпочитат общуването с по-малко хора и държат на това домът им да отразява напълно техния характер, нужди и потребности. 
     


Домът на интроверта

Всеки човек е различен и съответно организира пространството около себе и дома по различен начин.

  • Интровертните личности отделят много повече време и усилия в грижа за дома, тъй като за тях той е мястото, където се чувстват сигурно и комфортно, могат да се отпуснат и да релаксират.
  • Ще познаете дома на интроверт по прецизно подбраната мебелировка – всичко е хармонично подредено и съчетано, цветовете са подбрани с вкус, меки и приветливи.
  • Мебелите са ориентирани към почивка и релакс - удобни и меки кресла, в които човек може да чете и да си почива, декоративни възглавници, хубаво осветление и вещи, ориентирани към хобитата на човека – книги, колекции, готвене или видео игри.
  • Кухнята на интроверта е подредена и чиста, но личи, че в нея се готви, изцяло оборудвана и снабдена с всичко нужно за приготвянето на любимите ястия. 

Вижте още: Създайте перфектната винтидж кухня


Домът на екстроверта

Екстровертите от своя стана са своеобразен вид бохеми. Те обичат да са навън, но харесват и дома си – той е място за събирания и разговори с приятели.

  • В жилището на екстроверта обикновено можете да намерите най-разнообразни предмети и мебели.
  • Те не държат толкова на интериора, колкото на това да има достатъчно пространство за събирания – голям удобен диван, хубава маса и удобен килим.
  • Ако домът им е подреден е по-скоро, защото не са се прибирали, по-често в него цари артистичен безпорядък.
  • Дизайнът е по-скоро комбинация от всичките им интереси и вкусове, цветовете са ярки, а най-важното в интериора е да може да бъде променян.
  • За тях многофункционалните мебели са великолепно решение, когато трябва да приютят приятел за през нощта или просто са решили днес да поканят няколко човека на гости. 

Без значение какъв е характерът ви – прекрасно е да имате къде да се приберете. Място, което чувствате не просто като жилище, а като дом. Ние, с помощта на хилядите майстори, регистрирани на платформата, както и многото великолепни идеи от форума Направи си сам, можем да ви помогнем да създадете дома на мечите ви. Още сега можете да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти - сравнете ги, вижте и мненията на предишни клиенти и направете правилен избор.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта