Нов дом - кои са първите подобрения, които да направите?

Публикувано на 08/10/2021 от Станислава Матеева | Последна редакция на 20/10/2021 | Видяно 3 418 пъти

 

Преместването в ново жилище почти винаги е съпътствано с оромно вълнение... и известна доза притеснение, комбинирано с щипка объркване. Въпросите по отношение на дизайна на жилището, ремонтите, които трябва да се направят и подобренията, които ще помогнат да направим новия дом “свой”, са безбройни. А намирането на отговорите им често изисква не малко усилия. 

В повечето случаи стресът около преместването в нов дом може да ви накара да забравите или дори да не обърнете внимание на някои съществено важни детайли. И тотално да пропуснете да направите някои ключови подобрения в жилището. И за да ви помогнем да не го правите, тук ви показваме кои са трите задължителни подобрения, които ще ви помогнат да наречете новото си жилище свой дом.

Ако имате нужда от професионала помощ при извършването на ремонта на дома ви, винаги можете да потърсите специалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Започнете от кухнята

В интериорните среди се смята, че кухнята и банята са двете най-важни стаи в дома. Неприветливата кухня може напълно да промени цялата естетика на вашия нов дом и да го направи не особено уютен за обитаване. Именно поради тази причина много хора, преместващи се в ново жилище, избират да започнат от кухнята, когато става въпрос за обновление на дома. Въпреки че новата кухня може да струва скъпо, тук ще ви представим някои по-бюджетни идеи за актуализиране на пространството. 

  • Сменете старите уреди с такива от неръждаема стомана.

  • Пребоядисайте на старите шкафове.

  • Променете вида на плотовете. Не е необходимо да купувате нови, а просто да добавите нови, интересни декорации, които да подобрят вида на вече наличните. 


Нови осветителни тела

Закупуването и монтирането на нови осветителните тела може да бъде много просто, но и много ефикасно подобрение в дома. Именно този дребен щрих има огромно влияние върху цялостната естетика и функционалност на жилището. А също така е и отличен начин да добавите свой собствен почерк. Ако вашият нов дом има стари осветителни тела, сменете ги с по-модерни и стилни такива. Това не само ще подобри естетиката, но и ще направи пространството ви енергийно ефективно, което може да ви спести пари в дългосрочен план.

  • Фокусирайте се върху осветлението в кухнята и банята. Поради по-малкия си обем, тези помещения трябва да бъдат много добре осветени.

  • Възползвайте се максимално много от естествената светлина в дома ви.

Вижте още: По-добро осветление в домашния офис? 5 лесни трика, които да приложите още сега!


Енергийно ефективни подобрения

Както вече споменахме, добавянето на енергийно ефективни уреди и подобрения във вашия нов дом може да ви спести много средства. Замяната на всички стари електрически крушки с енергийно ефективни е една от най-лесните актуализации в жилището. Има обаче и други подобрения, които е добре да бъдат приложени:

  • Сменете старите си електроуреди с такава, която имат клас за енергийна ефективност.

  • Спрете се на климатик с програмируем термостат.

  • Инсталирайте смарт системи в дома. Те биха ви позволили повече функционалност гъвкавост в действията.


Организирайте килера и мокрото си помещение

Никога няма да чуете някой да се оплаква, че има твърде много място в килера си. Организацията на пространството в килера и мокрото помещения също са едно от подобренията на дома, на които новите собственици е добре да обърнат внимание. Именно затова е добре да предприемете подобрения в дома, които оптимизират тези помещения и те не изискват непременно драстични промени, като разбиване на стени, за да се разшири площта им. С малко хитрост и остроумие и някои елементи за съхранение можете да извлечете много повече от вашето пространство:

  • Внедрете опции за съхранение - плаващи рафтове, стелажи, шкафове, гардероби, кошове.

  • Добавете качествено осветление в килера.

  • Пребоядисайте помещението, веднага щом се нанесете новия си дом.

Преместването в нов дом е не само стерсиращо преживяване. То носи със себе си много нови и красиви емоции, много вълнение и дава старт на нов етап в живота ни. А за да създадете дома, за който копнеете, можете да се свържете с професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. За да изготвят проект, съобразен с вашите нужди, можете да изпратите напълно безплатна заявка още сега. В отговор ще получите оферти, от които да изберете най-добрата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
36 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта