Как да създадем приятна атмосфера за Свети Валентин у дома?

Публикувано на 12/02/2024 от Ирена Петрова | Последна редакция на 12/02/2024 | Видяно 1 253 пъти

Денят на влюбените има мистериозен произход. Мнозина спорят кога сме започнали да го празнуваме, като някои твърдят, че произлиза от езическия празник на плодородието. Независимо от историята му, всички са съгласни, че в днешно време го използваме като възможност да отпразнуваме любовта. Ако се чудите как да го отпразнувате, може да помислите дали да не пропуснете тълпите и да си организирате частна вечер у дома.

Имате нужда от интериорен дизайнтер за вашия дом? Свържете се с нашите професионалисти.


Вечеря на свещи или пикник

Вместо да вечеряте навън, помислете за приготвяне на специална домашна вечеря. Поставете красиво украсена маса с най-хубавите си прибори и включете свещи за романтично излъчване. Пригответе заедно или изненадайте партньора си с любимите му ястия за незабравимо преживяване. Може също така да помислите за окачване на приказни светлини по стените и деликатни декорации от тавана, като гирлянди от цветя или причудливи хартиени фенери.

Поглезете вкусовите си рецептори с разкошни десерти, които ще придадат сладък вкус на любовта. Независимо дали става въпрос за ягоди в шоколад, домашно приготвена торта или селекция от изискани шоколадови бонбони, отдаването на лакомствата може да предизвика романтично преживяване.

Ако пространството позволява, организирайте пикник на закрито, като разпънете одеяло на пода и приготвите кошница с любимите ви закуски и напитки. Тази непринудена, но интимна обстановка е идеален начин да се насладите на компанията на другия в спокойна атмосфера.


Задайте тон с осветлението

Осветлението е ключов елемент за създаване на романтична атмосфера. Заменете силните и ярки светлини с по-меки и затъмнени. Помислете за добавяне на нанизи от приказни светлини, свещи или елегантни настолни лампи, за да създадете топло и интимно усещане. Мекото осветление ще даде идеалния тон за една романтична вечер.

Прегърнете духа на Деня на влюбените, като украсите дома си с декорация във формата на сърце и романтични акценти. Разпръснете розови листенца по масите, покрийте мебелите с червени или розови тъкани и използвайте свещи във формата на сърца, за да добавите нотка романтика в жилищното си пространство.


Създайте уютен кът

Обособете уютно кътче, в което двамата с партньора ви да се наслаждавате на интимни моменти. Подредете плюшени възглавници, меки одеяла и може би няколко хвърчащи възглавници, за да създадете удобно и привлекателно пространство. Независимо дали става въпрос за прегръдка или за споделен тих разговор, уютният кът добавя допълнително ниво на интимност.

Музиката има силата да засилва емоциите и да създава романтична атмосфера. Създайте плейлист с любимите си любовни песни или песни, които имат сантиментална стойност и за двама ви. Оставете музиката да служи като фон на вечерта ви, като създава настроение за любов.

Ако ланирате пребоядисване на стените, не се колебайте да поискате помощ от нашите професионалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта