3,150 препоръчани бояджии за боядисване с латекс

Заявете майстор за боядисване, напълно безплатно и без обвързване!

Успешното освежаване на дома често е свързано с извършването на качествени бояджийски услуги. За да се получат цветовете по стените и таваните равни, в желаните нюанси, е важно да се доверим на разбиращ от занаята си бояджия. В MaistorPlus можете да разчитате на опитни бояджии с доказан професионализъм. Получавате ценни съвети за различните видове бои като латекс, блажна боя, боя на варова основа, за боядисване на гипсокартон, латекс върху блажна боя, боядисване върху стар латекс, почистване на латексови стени, съхнене. Заявявате безплатно проект за боядисване, сравнявате оферти, запознавате се с мнения на клиенти и взимате оптимално решение.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!cover_66988_58497010544.jpg
онлайн преди 18 дни

Илийчо Строй

58 извършени проекта

Последно мнение за "Боядисване с латекс на малко помещение":

"Майстор Илийчо е много работлив, бърз и чист. Лесно се разбрахме за цена и работа."
Профилна снимка - Иво Методиев
онлайн преди 1 час

Иво Методиев

VIP

93 извършени проекта

Последно мнение за "Реновация на апартамент":

"Горещо препоръчвам Иво! След на време направената оценка и оферта, той ангажира бригада си - много свестни и работливи мъже, които работят много чисто, последователно и съвестно, като всяко помещение ... "
Профилна снимка - Тони Тони
онлайн преди 6 часа

Тони

6 извършени проекта

Последно мнение за "Изравняване на стени":

"Много бърза реакция и много прецизна работа! Пак ще го наема когато имам нужда! Благодаря!"
Стандартна иконка за категория Покривни услуги
онлайн преди 10 часа

Строително-ремонтни дейности-Тодоров

78 извършени проекта

Последно мнение за "Шпакловка, замазка и боядисване на таван":

"Доволен съм от работата на Желязко Тодоров! Препоръчвам го!"
Профилна снимка - Божидар Доков
онлайн преди 12 часа

Божидар Доков

20 извършени проекта

Последно мнение за "Външна топлоизолация на една стена от апартамент":

"Много съм доволна от свършената работа, от отношението, бързината и лесната комуникация."
avatar_72843_82638672228.jpg
онлайн преди 1 ден

Щърков Инженеринг

6 извършени проекта

Последно мнение за "МАЙСТОР ЗА ЛОКАЛНО ПАРНО":

""Захари Щърков изпълни всички възложени от мен задачи, качествено и профеаионално. Когато се свързах с него, той направи оглед и изготви подробна оферта. По време на изпълнението, беше предвидил вс ... "
снимка
онлайн преди 13 дни

Redys Prades rosabal

7 извършени проекта

Последно мнение за "Шпакловка и боядисване на таван":

"Изключително сме доволни от извършената работа. Redys се отзова много бързо и приключи всичко в уговорения срок. Нямахме забележки по работата и комуникацията беше много лесна. Препоръчвам този изпълн ... "
Профилна снимка - Ivo Tzvetkov
онлайн преди 13 минути

Вътрешни ремонти

138 извършени проекта

Последно мнение за "Бодисване с латекс на апартамент":

"Бързо и качествено завърши проекта който беше за боядисване на апартамент. Спази срока за който се бяхме договорили предварително като бих казал ,че извърши всичко на много добра цена която беше предв ... "
cover_42355_5326217833.jpg
онлайн преди 17 часа

Пламен Цанов

47 извършени проекта

Последно мнение за "Лепене на тапети всекидневна":

"Всичко беше наред. Майсторът е коректен. Доволна съм."
Профилна снимка - Иво Методиев
онлайн преди 1 час

Иво Методиев

VIP

93 извършени проекта

Последно мнение за "Реновация на апартамент":

"Горещо препоръчвам Иво! След на време направената оценка и оферта, той ангажира бригада си - много свестни и работливи мъже, които работят много чисто, последователно и съвестно, като всяко помещение ... "

Оставени мнения за Боядисване и декорация:

Люба Георгиева преди 7 дни за Детска стая | София

“Бяха абсолютно перфектни! Работата се извърши на време и качествено. Препоръчвам ги!”

Божидар Динев преди 10 дни за Боядисване на апартамент | София

“Страхотно свършена работа.Лесна комуникация много съм доволен.Бих се възползвал от услугите на Иван отново.
Изпълни дори и неща,които не бяхме коментирали с много добро качество!”

Йордан Младенов преди 15 дни за Латекс 60кв, Мрежа и Шпакловка | София

“Наско е точен човек, разбран. Точно спази уговорките ни. Шпаклова и боядисва с латекс. Свърши задачите бързо. Нямам забележки към качеството.
Бих го наел отново.”

Пламен Петков преди 20 дни за Реновация на апартамент | София

“Горещо препоръчвам Иво! След на време направената оценка и оферта, той ангажира бригада си - много свестни и работливи мъже, които работят много чисто, последователно и съвестно, като всяко помещение се завършва до край. Когато съм бил несигурен, Иво е давал прецизни и експертни препоръки, които много са помогнали за уникалния завършек на перфектния модерен и уютен дом. Всичко бе свършено в срок и бюджет, както се уговорихме първоначално. Всичко бе направено с прецизност, оглед към детайлите и майсторство, граничещо с изкуство. Нямаше нито ден закъснение от уговорения срок, а уговореният бюджет беше спазен напълно. Горещо препоръчвам Иво и бригадата му, те несъмнено биха надминали очакванията на всеки човек, планиращ ремонт!”

Александър преди 1 месец за Боядисване с бял латекс на обикновена стая | Варна

“Супер бързо и качествено работи, веднага се свърза с мен и уговорихме оглед. Препоръчвам!”

Стаси Янева преди 2 месеца за Интериорно боядисване | София

“Коректен и много съвестен в работата си. Ремонтът на апартамента ни беше козметичен без специални изисквания, но сме доволни от спокойната работа, очаквания резултат и нормалните цени. Препоръчвам Емил като домашен майстор!”

Виж снимки
Доротея Иванова преди 2 месеца за Боядисване/обновяване на метална входна врата на апартамент | София

“Майсторът беше коректен и се постара да свърши работата качествено. Бяхме се разбрали за документ за извършената работа, но така и не получих такъв, което е леко разочароващо.”

Надежда Кръстева преди 4 месеца за Боядисване на 2 стаи и коридор | София

“Доволна съм от Емо и неговия екип. Каквото се бяхме говорили, всичко се изпълни. Всичко беше в срок. Препоръчвам на всеки който има нужда. Сериозен и отговорен.
Ще се радвам в бъдеще да работим пак заедно.”

Владимир Тасев преди 4 месеца за Бодисване с латекс на апартамент | София

“Бързо и качествено завърши проекта който беше за боядисване на апартамент. Спази срока за който се бяхме договорили предварително като бих казал ,че извърши всичко на много добра цена която беше предварително договорена и беше сключен договор.”

Мартин Костов преди 4 месеца за Ремонт на коридор | София

“Вътрешния ремонт не се извършва от фирма София терм (които се занимават с ВиК) а от свързана с тях физ. лице.
Ремонта започна бързо, имаше пълно разбирателство какво и как трябва да стане. По средата на проекта майстора, който го изпълняваше не се повяи в уговореното място и буквално "изчезна". Все пак проблеми винаги има и е важно как се решават, още на другия ден фирмата изпрати друг майстор и проекта беше довършен с очакването качество.”

Съвети при боядисване, вдъхновени от добрите бояджии 

При идеи за нов дом, ремонт, освежаване, изборът на цветове и нюанси играе решаваща роля. Важно е да се спрете на латекс за боядисване и мече за боядисване с високо качество, за оптимални резултати.

 • Съществува латекс за боядисване на водна основа и латекс за боядисване на маслена основа. В зависимост от основата на закупения латекс за боядисване, стените трябва предварително да бъдат обработени с грунд съответно на водна или маслена основа.
 • Има разлика в цветовете и нюансите преди и след изсъхването на латекса. Предварително направете проба върху стената. Когато сте доволни от видяното, преминете към цялостно боядисване.
 • Латексът е подходящ и при боядисване на гипсокартон. 
 • Латекс върху блажна боя може да се нанася, като последната трябва да е добре почистена от прах и мазнина. След нанасяне на боята следва съхнене за около 48 часа. Препоръчително е в този период помещението да не се обитава.
 • При боядисване върху стар латекс у потребителите съществува притеснението дали има риск от нежелателно смесване на предишния и новия цвят боя. За да се елиминира подобен сценарий, е препоръчително стените да се обработят предварително с грунд, за да се изравни попивателността им. След това се грундират повторно, вече с цел цвета да бъде изравнен, и тогава може спокойно да се нанесе новата латексова боя.  
 • При почистване на латексови стени се използва мека гъба, потопена в топла вода с неагресивен почистващ препарат, добре изстискана. Действайте внимателно, пазете контактите да не се намокрят. След почистване на латексовите стени, подсушете с мека кърпа.

Какво мече или валяк за боядисване с латекс да изберем?

Качественото боядисване с латекс с валяк, популярен още сред опитните бояджии като мече, предполага въпросният инструмент да е изработен от надеждни материали. По този начин се гарантира равномерно нанасяне на боята върху избраните повърхности, силно намалено или дори никакво капене по време на работа.  

 • Заложете на инструмент с добро качество, нека измамно ниските цени не ви подвеждат. Това е знак за професионализъм, независимо дали работите сами или с майстор.
 • Ако боядисвате вътрешни стени, за да бъдат гладки, работете с мече за боядисване с къс косъм.
 • Ако боядисвате външни стени, изберете мече за боядисване с дълъг косъм.
 • Мече с дълъг косъм, използвано в интериора, придава релефност на стените, заради по-голямото количество боя, която се поема.
 • Освен за латекс, има мече за боядисване за блажна боя, за боя на варова основа, така че съобразете го и според съответните видове бои, които ще използвате.
 • Изборът на мече зависи и от съответните техники, които прилагате - за гладък, грапав, релефен ефект.

Какви дейности са включени в обичайните бояджийски услуги?

Когато решим да обновим облика на дома си сред най-логичните идеи е да пребоядисаме помещенията му. Това изглежда като нещо наистина елементарно за извършване, но имайте предвид, че не е достатъчно просто да хванете една кофа с боя, четка и валяк за латекс и да се развихрите наоколо. Освен ако ви е безразлично дали ще постигнете идеално равни цветове навсякъде като резултат от предприетото боядисване, което всъщност е едва финалният щрих от по-дълъг процес. Следните дейности също се отнасят към осъществяването на бояджийски услуги:

 • Предварително почистване на избраните за боядисване повърхности. Без значение дали ще боядисвате стаите си цялостно или само отделни фрагменти от тях, същите трябва да бъдат надлежно почистени. Дори и най-малката прашинка може да попречи на равномерното нанасяне на избраната боя на по-късен етап. 
 • Изравняване и запълване на изпъкналости и вдлъбнатини. За да върви работата на бояджийската бригада гладко, е препоръчително и площите, върху които ще работят със своите инструменти, също да са перфектно изгладени. Обикновено това е работа на шпакловчиците, но добре подготвените майстори могат да се справят с дребни неравности по пътя на четката и валяка си, без особени затруднения. 
 • Нанасяне на грунд, чиято роля е именно да се справи с неравности по стени и тавани, а допълнително негово предназначение е и да постигне равна цветова основа преди нанасяне на латекса. 
 • Същинското боядисване с латекс, което следва да се извърши с нанасяне на няколко ръце боя. Колко пъти ще се минат стените и таваните с боя зависи от това дали предпочитаме по-бледи и нежни нюанси или по-интензивни и наситени цветове.  

Какви предимства ни носи наемането на професионален бояджия?

Често се заемаме с преобразяващи дома дейности, като боядисване на стаи, сами, но това невинаги е удачно решение, ако нямаме достатъчно опит. Дори и този, измамно изглеждащ лесен отстрани занаят, си има своите тънкости, за прецизното изпълнение на които е по-добре да се доверим на опитни бояджии. А ето и позитивите, които ще ни донесе доверието към майсторите по бояджийски услуги:  

 • Можем да попитаме своя бояджия какви идеи ще ни даде, като видове бои, които могат да се използват според състоянието на стените, търсени цветове и нюанси, бюджет.
 • Появата на петна върху боядисаните повърхности у дома са неизбежни, но винаги съществува притеснението, че при третирането им с неподходящи гъби или парцали, може да се изтрие боята. В тази връзка допълнителни техники и съвети от наетия специалист, при почистване на латексови стени, са добре дошли.
 • Добре е известно, че грундирането предшества боядисването, но кой е най-подходящият грунд при боядисване на гипсокартон може да ни сподели професионалистът с достатъчно опит. 
 • Майсторът на боите ще ни каже също има ли предимства използването на боя на варова основа, как се поддържа и почиства.
 • Понякога в хода на ремонта се налага нанасяне на латекс върху блажна боя, добре е да научим на какво да обърнем внимание в този случай. 
 • Възможно е също да ни потрябва удачно решение за боядисване върху стар латекс. Тук на помощ отново идва опитът на бояджиите, които знаят как точно да обработят обекта си на работа, за да може накрая избраните цветове да са идеално изравнени, в желания нюанс.  
 • Тъй като всяко боядисване на стаи е свързано с временната невъзможност те да бъдат обитавани, ни е важно да знаем какво е времето за съхнене съответно при латекс, боя на варова основа, акрилни бои. Зависи ли от помещението, колко дълго да проветряваме, трябва ли да отопляваме, ако дейността е извършена през студен сезон. На всички тези въпроси и още много, свързани с боядисването, ще ви отговори всеки надежден специалист. 

 

Как MaistorPlus улеснява достъпа до успешни бояджии?

Платформата MaistorPlus работи бързо, лесно и безплатно и е най-практичния начин да намерите специалист, който да откликне на желанията ви за боядисване на дома или офиса. Благодарение на нашето посредничество спестявате време, не хабите нерви и крайният резултат е отличен. В сайта ни са регистрирани множество професионалисти, владеещи бояджийския занаят до съвършенство. Лесно стигате до тях, като разглеждате списъци с изпълнители, разпределени по сфера на ремонтни услуги и населено място. Какво още ви предлагаме: 

 • Заявявате бояджия напълно безплатно, без обвързване.
 • До 24 часа получавате конкурентни оферти от бояджии във вашия район.
 • Разглеждате офертите от майсторите близо до вас, запознайте се с профилите им, препоръките и отзивите за работата им и вземете оптимално решение за вашия дом.
 • Избирате онлайн или по телефон да се свърже майстор с вас, каните на оглед, договаряте условия.
 • Разменяте контакти и каните на оглед само специалиста, който покрива изискванията ви.
 • Оставяте оценка след извършеното вече боядисване. Така сте полезни и за други потребители. 

Направете безплатна заявка за бояджийски услуги в MaistorPlus сега и си осигурете качество и професионализъм в изпълнението!