2,458 препоръчани бояджии за боядисване с латекс

Заявете майстор за боядисване, напълно безплатно и без обвързване!

Успешното освежаване на дома често е свързано с извършването на качествени бояджийски услуги. За да се получат цветовете по стените и таваните равни, в желаните нюанси, е важно да се доверим на разбиращ от занаята си бояджия. В MaistorPlus можете да разчитате на опитни бояджии с доказан професионализъм. Получавате ценни съвети за различните видове бои като латекс, блажна боя, боя на варова основа, за боядисване на гипсокартон, латекс върху блажна боя, боядисване върху стар латекс, почистване на латексови стени, съхнене. Заявявате безплатно проект за боядисване, сравнявате оферти, запознавате се с мнения на клиенти и взимате оптимално решение.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!avatar_17732_88756969758.jpg
онлайн преди 1 ден

Васил Василев

73 извършени проекта

Последно мнение за "Боядисване на детска стая":

"Изключително коректен,бързо и безупречно изпълнение на работата.Искрено препоръчвам на хора с високи очаквания към желания резултат!!!"
avatar_17117_11566162901.jpg
онлайн преди 17 часа

Иво - вътр.ремонти

49 извършени проекта

Последно мнение за "Боядисване на 2 стаи и местене на мебели":

"Свърши си чудесно работата и за толкова, за колото сме се разбрали. Доволна съм."
avatar_17117_11566162901.jpg
онлайн преди 17 часа

Иво - вътр.ремонти

49 извършени проекта

Последно мнение за "Боядисване на 2 стаи и местене на мебели":

"Свърши си чудесно работата и за толкова, за колото сме се разбрали. Доволна съм."
Профилна снимка
онлайн преди 21 часа

БОБИСТРОЙ

26 извършени проекта

Последно мнение за "Освежаване с латекс":

"Доволна съм. Момчетата дойдоха и за 12 часа вече успяха да направят всичко отлично. След това си изчистиха. Много димпатични и свестни момчета, които работят качествено."
Профилна снимка - Божидар Доков
онлайн преди 1 месец

BDbild

12 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на таван":

"Доволни сме от извършения ремонт. Момчетата работят от сутрин до вечер, влагат старание и най-важното - много точни хора са. Благодаря Ви!"
avatar_63136_76294824062.jpg
онлайн преди 3 часа

Ремонти - Димитров

39 извършени проекта

Последно мнение за "Шпакловка и боядисване на стая":

"Много съм доволна от свършената работа! Възпитан и коректен майстор. Препоръчвам!"
cover_23873_16567904829.jpg
онлайн преди 6 дни

Петров

38 извършени проекта

Последно мнение за "Къртене, шпакловка, боядисване, теракот, санитарен фаянс":

"Отговорна и бърза бригада. Усмихнати, разбрани и работливи. Приключиха с целия ремонт + доста допълнителни неща дори преди поставения срок."
Профилна снимка - Борислав Боев
онлайн преди 1 час

Боби

31 извършени проекта

Последно мнение за "Направа на варо-циментова мазилка в таванско помещение,боядисване,подмяна на ел.инсталация":

"Доволен съм от Боби, добре и навреме си изпълни договорено между нас."
Профилна снимка - Стоян Нанов
онлайн преди 21 часа

"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ

66 извършени проекта

Последно мнение за "Шпакловка на стени на кухня":

"Доволна съм от извършеният ремонт на кухнята от фирма "СТОЯНСТРОЙПЛАСТ"ЕООД. Работят бързо и чисто! Съобразиха се с всичките ни желания и кухнята ни светна!"
avatar_47991_45047008340.jpg
онлайн преди 19 часа

Дървени къщи, стълби

55 извършени проекта

Последно мнение за "Лепене на изкуствен декоративен камък върху вътрешна стена на стая":

"Коректно отношение. Спази уговорката за време. Дори предложи по-добри идеи. Изключително доволна съм от изпълнителя."

Оставени мнения за Боядисване и декорация:

Нехал Йосиф преди 6 дни за Пребоядисване на офис помещение | София

“Силно препоръчвам! Свършиха много добра работа и приключиха по-рано от предвиденото. Изключително коректни.”

Аглика Озджан преди 11 дни за Лепене на тапети | София

“Много коректно свършена работа! Мястото се преобрази и стана много уютно.”

Атанас Атанасов отговори:

Благодаря!

Кристина Узунова преди 13 дни за Боядисване с латекс на 3 стаи | София

“Йоан и неговата бригада се страхотни професионалисти. В много кратки срокове Йоан дойде на оглед и ни изпрати оферта, която ни се стори съвсем приемлива и затова така и не търсихме друга оферта.Разбрахме се за ден и час, в който бригадата да започне и речено, сторено - момчетата свършиха работата в рамките на предварително уговорения период, работиха изключително внимателно и чисто, резултатът беше перфектен, а в крайна сметка майстор Йоан успя да ми спести и малко пари от перото за материалите. Препоръчвам с две ръце!”

Златина Стоянова преди 15 дни за Боядисване на 2 стаи и местене на мебели | София

“Свърши си чудесно работата и за толкова, за колото сме се разбрали. Доволна съм.”

Румен Гюров преди 16 дни за Боядисване на стълбищна площадка | София

“Майсторът беше коректен и точен. Изпълни работата в срок и с добро качество. Благодаря!”

Пламен Цанов отговори:

Благодаря за доброто мнение.

Ирена Тотева преди 16 дни за Освежаване с латекс | София

“Доволна съм. Момчетата дойдоха и за 12 часа вече успяха да направят всичко отлично. След това си изчистиха. Много димпатични и свестни момчета, които работят качествено.”

Теодора Попова преди 19 дни за Боядисване и шпакловка | София

“Христо работи бързо, ефикасно и чисто на разумни цени. Доволни сме.”

Милен преди 25 дни за Боядисване на стени в дневна | София

“Изключително съм доволен от услугите на Г-н Атанас Атанасов.Справи се отлично, направи ми добре впечатление, че не претупва работата и оставя необходимото технологично време между всеки етап. Направихме смяна на душ панел със смесител и душ колона, предложи много добро решение без къртене (другите предложения бяха за къртене). Голям плюс е когато работите с неговите бои е, че избирате цвят с мостра директно на стената.Имах малка забележка, която веднага беше отстранена. Много възпитан, интелигентен човек, с който лесно се комуникира и бих работил отново с него.”

Атанас Атанасов отговори:

Благодаря!

Благодаря за доброто мнение.

Кремена преди 1 месец за Шпакловка и боядисване на стая | София

“Много съм доволна от свършената работа! Възпитан и коректен майстор. Препоръчвам!”

Съвети при боядисване, вдъхновени от добрите бояджии 

При идеи за нов дом, ремонт, освежаване, изборът на цветове и нюанси играе решаваща роля. Важно е да се спрете на латекс за боядисване и мече за боядисване с високо качество, за оптимални резултати.

 • Съществува латекс за боядисване на водна основа и латекс за боядисване на маслена основа. В зависимост от основата на закупения латекс за боядисване, стените трябва предварително да бъдат обработени с грунд съответно на водна или маслена основа.
 • Има разлика в цветовете и нюансите преди и след изсъхването на латекса. Предварително направете проба върху стената. Когато сте доволни от видяното, преминете към цялостно боядисване.
 • Латексът е подходящ и при боядисване на гипсокартон. 
 • Латекс върху блажна боя може да се нанася, като последната трябва да е добре почистена от прах и мазнина. След нанасяне на боята следва съхнене за около 48 часа. Препоръчително е в този период помещението да не се обитава.
 • При боядисване върху стар латекс у потребителите съществува притеснението дали има риск от нежелателно смесване на предишния и новия цвят боя. За да се елиминира подобен сценарий, е препоръчително стените да се обработят предварително с грунд, за да се изравни попивателността им. След това се грундират повторно, вече с цел цвета да бъде изравнен, и тогава може спокойно да се нанесе новата латексова боя.  
 • При почистване на латексови стени се използва мека гъба, потопена в топла вода с неагресивен почистващ препарат, добре изстискана. Действайте внимателно, пазете контактите да не се намокрят. След почистване на латексовите стени, подсушете с мека кърпа.

Какво мече или валяк за боядисване с латекс да изберем?

Качественото боядисване с латекс с валяк, популярен още сред опитните бояджии като мече, предполага въпросният инструмент да е изработен от надеждни материали. По този начин се гарантира равномерно нанасяне на боята върху избраните повърхности, силно намалено или дори никакво капене по време на работа.  

 • Заложете на инструмент с добро качество, нека измамно ниските цени не ви подвеждат. Това е знак за професионализъм, независимо дали работите сами или с майстор.
 • Ако боядисвате вътрешни стени, за да бъдат гладки, работете с мече за боядисване с къс косъм.
 • Ако боядисвате външни стени, изберете мече за боядисване с дълъг косъм.
 • Мече с дълъг косъм, използвано в интериора, придава релефност на стените, заради по-голямото количество боя, която се поема.
 • Освен за латекс, има мече за боядисване за блажна боя, за боя на варова основа, така че съобразете го и според съответните видове бои, които ще използвате.
 • Изборът на мече зависи и от съответните техники, които прилагате - за гладък, грапав, релефен ефект.

Какви дейности са включени в обичайните бояджийски услуги?

Когато решим да обновим облика на дома си сред най-логичните идеи е да пребоядисаме помещенията му. Това изглежда като нещо наистина елементарно за извършване, но имайте предвид, че не е достатъчно просто да хванете една кофа с боя, четка и валяк за латекс и да се развихрите наоколо. Освен ако ви е безразлично дали ще постигнете идеално равни цветове навсякъде като резултат от предприетото боядисване, което всъщност е едва финалният щрих от по-дълъг процес. Следните дейности също се отнасят към осъществяването на бояджийски услуги:

 • Предварително почистване на избраните за боядисване повърхности. Без значение дали ще боядисвате стаите си цялостно или само отделни фрагменти от тях, същите трябва да бъдат надлежно почистени. Дори и най-малката прашинка може да попречи на равномерното нанасяне на избраната боя на по-късен етап. 
 • Изравняване и запълване на изпъкналости и вдлъбнатини. За да върви работата на бояджийската бригада гладко, е препоръчително и площите, върху които ще работят със своите инструменти, също да са перфектно изгладени. Обикновено това е работа на шпакловчиците, но добре подготвените майстори могат да се справят с дребни неравности по пътя на четката и валяка си, без особени затруднения. 
 • Нанасяне на грунд, чиято роля е именно да се справи с неравности по стени и тавани, а допълнително негово предназначение е и да постигне равна цветова основа преди нанасяне на латекса. 
 • Същинското боядисване с латекс, което следва да се извърши с нанасяне на няколко ръце боя. Колко пъти ще се минат стените и таваните с боя зависи от това дали предпочитаме по-бледи и нежни нюанси или по-интензивни и наситени цветове.  

Какви предимства ни носи наемането на професионален бояджия?

Често се заемаме с преобразяващи дома дейности, като боядисване на стаи, сами, но това невинаги е удачно решение, ако нямаме достатъчно опит. Дори и този, измамно изглеждащ лесен отстрани занаят, си има своите тънкости, за прецизното изпълнение на които е по-добре да се доверим на опитни бояджии. А ето и позитивите, които ще ни донесе доверието към майсторите по бояджийски услуги:  

 • Можем да попитаме своя бояджия какви идеи ще ни даде, като видове бои, които могат да се използват според състоянието на стените, търсени цветове и нюанси, бюджет.
 • Появата на петна върху боядисаните повърхности у дома са неизбежни, но винаги съществува притеснението, че при третирането им с неподходящи гъби или парцали, може да се изтрие боята. В тази връзка допълнителни техники и съвети от наетия специалист, при почистване на латексови стени, са добре дошли.
 • Добре е известно, че грундирането предшества боядисването, но кой е най-подходящият грунд при боядисване на гипсокартон може да ни сподели професионалистът с достатъчно опит. 
 • Майсторът на боите ще ни каже също има ли предимства използването на боя на варова основа, как се поддържа и почиства.
 • Понякога в хода на ремонта се налага нанасяне на латекс върху блажна боя, добре е да научим на какво да обърнем внимание в този случай. 
 • Възможно е също да ни потрябва удачно решение за боядисване върху стар латекс. Тук на помощ отново идва опитът на бояджиите, които знаят как точно да обработят обекта си на работа, за да може накрая избраните цветове да са идеално изравнени, в желания нюанс.  
 • Тъй като всяко боядисване на стаи е свързано с временната невъзможност те да бъдат обитавани, ни е важно да знаем какво е времето за съхнене съответно при латекс, боя на варова основа, акрилни бои. Зависи ли от помещението, колко дълго да проветряваме, трябва ли да отопляваме, ако дейността е извършена през студен сезон. На всички тези въпроси и още много, свързани с боядисването, ще ви отговори всеки надежден специалист. 

 

Как MaistorPlus улеснява достъпа до успешни бояджии?

Платформата MaistorPlus работи бързо, лесно и безплатно и е най-практичния начин да намерите специалист, който да откликне на желанията ви за боядисване на дома или офиса. Благодарение на нашето посредничество спестявате време, не хабите нерви и крайният резултат е отличен. В сайта ни са регистрирани множество професионалисти, владеещи бояджийския занаят до съвършенство. Лесно стигате до тях, като разглеждате списъци с изпълнители, разпределени по сфера на ремонтни услуги и населено място. Какво още ви предлагаме: 

 • Заявявате бояджия напълно безплатно, без обвързване.
 • До 24 часа получавате конкурентни оферти от бояджии във вашия район.
 • Разглеждате офертите от майсторите близо до вас, запознайте се с профилите им, препоръките и отзивите за работата им и вземете оптимално решение за вашия дом.
 • Избирате онлайн или по телефон да се свърже майстор с вас, каните на оглед, договаряте условия.
 • Разменяте контакти и каните на оглед само специалиста, който покрива изискванията ви.
 • Оставяте оценка след извършеното вече боядисване. Така сте полезни и за други потребители. 

Направете безплатна заявка за бояджийски услуги в MaistorPlus сега и си осигурете качество и професионализъм в изпълнението!