Как правилно да подредим мебелите в спалнята

Публикувано на 22/11/2021 от Теди Демирева | Последна редакция на 22/11/2021 | Видяно 3 358 пъти

Подреждането на мебели е изкуство, но и то е лесно, когато знаем правилата. Ето няколко правила, които ще ви помогнат да създадете перфектната спалня, като истински дизайнери.

Ако не може да се справите сами, потърсете помощ от регистрираните специалисти в MaistorPlus. Мнението на професионалистите по интериорен дизайн със сигурност ще са повече от полезни.


Използвайте само необходимите мебели

Оставете само мебелите, които наистина ще използвате. Ако добавяте разни неща „за разкош“, вероятността да създадете пълна бъркотия става твърде голяма.

Най-лесният начин да решите кои мебели са ви нужни е да помислите какво обичате да правите в спалнята. Дали само спите там, или четете, гледате телевизия, гладите дрехите? Помислете как да подредите мебелите така, че ви е удобно да ги използвате. Ако сложите голямото огледало твърде близо до леглото например, вероятно няма да можете да го използвате, а телевизорът трябва да е на удобно за гледане място, без нищо да пречи. Ще ви бъде много по-лесно, ако нарисувате предварителна схема за разположението на мебелите, като имате предвид и точните им размери, разбира се.


Подреждайте от голямо към малко

След като знаете разположението на мебелите, време е да пристъпите към истински действия. Започнете с наместването на леглото. Най-добре е да е на стената срещу вратата или на най-голямата стена без прозорци. Ако я сложите под прозорците, може да получите добър дизайн, но да ви е дискомфортно през студените и ветровити месеци. Но все пак изборът е ваш. Когато я наместите, проверете дали можете спокойно да отваряте вратите.

След леглото, подредете останалите мебели, като вървите от по-големите към по-малките – гардероб, скрин, тоалетка, нощни шкафчета и т.н.


Поставете килима правилно

Макар да не е задължително да имате килим, може да искате да има нещо меко и топло, на което да стъпвате сутрин. Пътеките за спалня обикновено се поставят в долните 2/3 на леглото. Ако леглото е до стената, най-красиво е килимът да е в средата на отворената част на стаята. Но все пак изборът ви е въпрос на вкус и удобство.

Все пак, в такива моменти може да се консултирате със специалистите, регистрирани при нас. Направете безплатна заявка за проект. След това очаквайте оферти, между които ще изберете най-подходящата за вас. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта