Магията на килимите

Публикувано на 22/01/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 07/08/2018 | Видяно 3 375 пъти

Представете си – студена зимна сутрин, алармата звъни, ставате и трябва да стъпите на студения под. А сега си представете същата студена сутрин, но ставайки, стъпвате на великолепен мек килим, който е сложен точно на мястото си, елегантно оформя зоната около леглото ви и прави първите моменти от деня ви топли, спокойни и комфортни. Това е магията на килимите и днес смятаме да ви я приставим в целия ѝ блясък. Ще ви предложим различни интериорни решения, цветове и стилове на килими, които да внесат мекота, топлина и удобство в дома ви. Ако след като прочетете материала сме успели да ви убедим в техните безспорни предимства, но все още не можете да прецените кой е правилният килим за вас, ви предлагаме да се свържете с някой от опитните ни дизайнери, които с радост ще изберат най-доброто за вашето жилище. 


Удобство, стил и елегантност

Няма нужда да ви убеждаваме в безспорните предимства на килимите – те са доказали своята функция във времето и са елемент във всяко модерно или ново течение в интериорния дизайн. Килимът внася меката топлина, от която има нужда всяко помещение в един уютен дом, комфортното усещане да стъпваш по мека повърхност. Освен това те са чудесен начин да изолирате студения под и да направите помещението по-лесно за отопление. Също така предоставят невероятната възможност лесно и без много усилия драстично да променяте интериора в дома си. Подберете например мек и топъл килим в красив неутрален цвят за зимните месеци, а когато дойде пролетта го сменете с по-тънък и по-свеж варинат. Така ще си осигурите разнообразие, стил и удобство с инвестиция, която ще се изплати многократно във времето. 

Виж още: 5 грешки, които да избягвате, при обзавеждането на хола и дневната


Как да изберете подходящ килим

Изборът на килим е нелека задача и трябва да обмислите добре няколко важни неща – къде ще разположен той, какъв е размерът на помещението и колко често ще се ходи по него. За дневната или кухнята, където върху килимът ще има често движение, подбирайте такива с по-къси нишки, те са по-практични, по-здрави и по-лесни за поддръжка. Килимите с по-дълги нишки са по-подходящи за поставяне под маса, пред диван или под бюро, където ще създават топлина и комфорт. Размерът и цветът са от особено значение, те трябва да са съобразени с помещението. За големи и светли помещения можете да подберете килим в ярки цветове, с красиви щампи, но за по-тесни и тъмни стаи - изберете килим, който по-скоро да се слива с фоновото усещане – неутрални цветове, семпли шарки или едноцветни килими са идеалното решение. 


Килимът като отделен акцент

Както вече споменахме - килимите са чудесна идея, когато става дума за разчупване или разнообразяване на помещението. Освен като подова настилка, килимът може да играе роля и на цветен акцент, самостоятелен елемент или фокус на стаята. За тази цел ви е нужен килим, който да привлича вниманието – цветен, ярък, с красиви дълги влакна или в контрастен на останалия интериор цвят. Той може да оформи средата на дневната ви, да отдели едно голямо помещение на отделни кътове или да служи за контрапункт в дизайна. 
Създайте интериора на мечтите си и превърнете дома в място за почивка, семейни забавления и отпускане. Ако още не сте постигнали това, но мечтаете за промяна – ние можем да ви предложим стоици опитни майстори, които с радост ще осъществят и най-смелата ви дизайнерска мечта, ще създадат комфортни мебели специално за вас, ще боядисат стаите ви в цвета, за който винаги сте мечтали и то с професионализъм и желание. Не чакайте, а създайте още сега проект за ремонт съвсем безплатно на нашата платформа!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
ivvesstroi
Покривни услуги, София
69 извършени проекта