Магията на килимите

Публикувано на 22/01/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 07/08/2018 | Видяно 3 952 пъти

Представете си – студена зимна сутрин, алармата звъни, ставате и трябва да стъпите на студения под. А сега си представете същата студена сутрин, но ставайки, стъпвате на великолепен мек килим, който е сложен точно на мястото си, елегантно оформя зоната около леглото ви и прави първите моменти от деня ви топли, спокойни и комфортни. Това е магията на килимите и днес смятаме да ви я приставим в целия ѝ блясък. Ще ви предложим различни интериорни решения, цветове и стилове на килими, които да внесат мекота, топлина и удобство в дома ви. Ако след като прочетете материала сме успели да ви убедим в техните безспорни предимства, но все още не можете да прецените кой е правилният килим за вас, ви предлагаме да се свържете с някой от опитните ни дизайнери, които с радост ще изберат най-доброто за вашето жилище. 


Удобство, стил и елегантност

Няма нужда да ви убеждаваме в безспорните предимства на килимите – те са доказали своята функция във времето и са елемент във всяко модерно или ново течение в интериорния дизайн. Килимът внася меката топлина, от която има нужда всяко помещение в един уютен дом, комфортното усещане да стъпваш по мека повърхност. Освен това те са чудесен начин да изолирате студения под и да направите помещението по-лесно за отопление. Също така предоставят невероятната възможност лесно и без много усилия драстично да променяте интериора в дома си. Подберете например мек и топъл килим в красив неутрален цвят за зимните месеци, а когато дойде пролетта го сменете с по-тънък и по-свеж варинат. Така ще си осигурите разнообразие, стил и удобство с инвестиция, която ще се изплати многократно във времето. 

Виж още: 5 грешки, които да избягвате, при обзавеждането на хола и дневната


Как да изберете подходящ килим

Изборът на килим е нелека задача и трябва да обмислите добре няколко важни неща – къде ще разположен той, какъв е размерът на помещението и колко често ще се ходи по него. За дневната или кухнята, където върху килимът ще има често движение, подбирайте такива с по-къси нишки, те са по-практични, по-здрави и по-лесни за поддръжка. Килимите с по-дълги нишки са по-подходящи за поставяне под маса, пред диван или под бюро, където ще създават топлина и комфорт. Размерът и цветът са от особено значение, те трябва да са съобразени с помещението. За големи и светли помещения можете да подберете килим в ярки цветове, с красиви щампи, но за по-тесни и тъмни стаи - изберете килим, който по-скоро да се слива с фоновото усещане – неутрални цветове, семпли шарки или едноцветни килими са идеалното решение. 


Килимът като отделен акцент

Както вече споменахме - килимите са чудесна идея, когато става дума за разчупване или разнообразяване на помещението. Освен като подова настилка, килимът може да играе роля и на цветен акцент, самостоятелен елемент или фокус на стаята. За тази цел ви е нужен килим, който да привлича вниманието – цветен, ярък, с красиви дълги влакна или в контрастен на останалия интериор цвят. Той може да оформи средата на дневната ви, да отдели едно голямо помещение на отделни кътове или да служи за контрапункт в дизайна. 
Създайте интериора на мечтите си и превърнете дома в място за почивка, семейни забавления и отпускане. Ако още не сте постигнали това, но мечтаете за промяна – ние можем да ви предложим стоици опитни майстори, които с радост ще осъществят и най-смелата ви дизайнерска мечта, ще създадат комфортни мебели специално за вас, ще боядисат стаите ви в цвета, за който винаги сте мечтали и то с професионализъм и желание. Не чакайте, а създайте още сега проект за ремонт съвсем безплатно на нашата платформа!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Емо Петров VIP
Цялостен ремонт, София
137 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Стефан Ненов VIP
ВиК Услуги, София
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта