Акценти в интериора у дома

Публикувано на 20/01/2017 от Габриела Санчес | Последна редакция на 24/01/2017 | Видяно 12 774 пъти

Януари е един от най-дългите и студени месеци в годината, в който обикновено събличаме и коледната премяна на дома ни. Чудите се как да върнете топлината и уюта вкъщи след края на най-светлите празници в годината? Специалистите на Mr.Bricolage България са подготвили няколко идеи за това как да преоблечете любимия си дом и да добавите нужните акценти, за да върнете доброто настроение и празничност със съвсем малко усилия.


Наметало от цветове

Завеса цветя - ширина 3 м., 100% полиестер, десен цветя лила/циклама. Цена: 24.99 лв./кв.м.

Една от най-лесните стъпки към новия вид на домашния ви интериор е смяната на завесите и възглавниците. В Mr.Bricolage разнообразието от платове е богато – от флорални винтидж мотиви до едноцветни опции, които може лесно да комбинирате за постигане на уникален дизайн по ваш вкус. Техническите характеристики и здравината на тъканите позволяват множество приложения: завеси, декоративни калъфи, възглавници, кувертюри, покривки. Ако не ви се занимава с шев и кройка, всички те могат да бъдат изпълнени по ваши размери в магазините на Mr.Bricolage.

Завеса - 140х200 см., микрофибър, готово ушита, с перделък, различни цветове бял, бежов, жълт, син, червен. Цена: 13.99 лв./бр.


Полезни съвети преди да започнете

Завеса - 140х245 см., 100% полиестер, дигитален печат, десен ‘’колело’’, готово ушита. Цена: 37.99 лв./бр.

И няколко съвета преди да пристъпите към реализация на вашия план за префасониране на стаите в любимия ви дом:

  • Размерите на пердето се определят според дължината на корниза. Добре е ширината на пердето да е поне 1,5 пъти по-дълга от корниза. Ако под прозореца ви има радиатор, забравете за дългите завеси. Добре е пердето да е около десет сантиметра над радиатора.
  • Тежките завеси са отлични за спалнята, а ефирните - за останалите стаи.
  • Дългите до пода завеси са подходящи за големи стаи с високи тавани, те зрително намаляват обемите също като тъмните цветове.
  • Големите щампи са подходящи за просторни помещения, докато малките детайли изглеждат чудесно в по-компактните стаи.
  • Ако искате домът ви да изглежда различно поне два пъти в годината, може да поставите постоянни плътни завеси, а леките пердета да сменяте според сезона.
  • Използвайте цветовете на стените, тапицерията на мебелите и подовата настилка като ориентири, когато избирате завеси.
  • С повтаряне на основния нюанс на обзавеждането ще постигнете хармоничен ефект.
  • В случай че искате да разчупите интериора си с нещо свежо и авангардно, заложете на силните контрасти или създаващи цветно настроение декоративни възглавници.

Декоративна възглавница – 45х45 см., 100% полиестер, дигитален печат, различни десени. Цена: 8,99 лв./бр.

Декоративна възглавница - 40х40 см., плат 30% памук/70% полиестер, пълнеж от силиконови влакна. Цена: 9.99 лв./бр.


В спалнята

Спален комплект - единичен, 3 части - долен чаршаф 150х220 см., плик 150х220 см. и калъфка 50х70 см., микрофибър, различни цветове и десени. Цена: 14,99 лв.*

Ако искате да внесете допълнително стил и уют в спалнята може да изберете нов подходящ спален комплект за по-пухкави сънища. За завършек на цялостния спален сет добавете и шалте или покривало за легло.

Шалте - 140х200 см., микрофибър, еднолицево, щампирано, в различни десени. Цена: 10,99 лв.*

Олекотена завивка - 150х210 см. - лицев плат микрофибър, пълнеж силиконова вата 150 гр./м². Цена: 24.99 лв.


В кухнята

Покривка – 140х140 см. Цена: 16,99 лв.

След като приберете коледните покривки за следващия декември, защо не направите жест към добрия апетит вкъщи с нова покривка за трапезата. Ако сте избрали флорални мотиви да красят прозорците и дивана, може да се спрете на едноцветна покривка и обратното – една покривка на цветя ще внесе много свежест в стая, в която преобладават изчистени десени.


В хола

Одеяло - 130х170 см., 100% полиестер, цветове - кафяв, розов, бежов. Цена: 39.99 лв.

Зимните вечери могат да бъдат дълги и студени и затова винаги е подходящо да имате под ръка едно пухкаво одеяло. Ако семейството ви е голямо, вместо да натрупвате всички одеяла на дивана, може да ги подредите на малка дървена стълба на стената. Така всеки вкъщи ще има своето топло покривало наблизо, а вие ще сте се сдобили с нов уникален рустик елемент във вашия интериор.

Още една идея за акцент в интериора, с който да запълните празнотата от липсващите коледни светлини у дома, са ароматните свещи. Може да изберете чаени свещи с аромат на ванилия и да ги поставите в малки купи, пълни със зърна кафе.

Ароматни чаени свещи - 6 броя, ванилия. Цена: 2.49 лв.

Ако пък искате да проявите повече творчество, може да си вземете обикновени бели свещи, да ги украсите със стикери или канап и  да ги поставите върху плоско парче дърво.

Ето тук може да видите кои инструменти ще са ви необходими за майсторенето на украса с чаени свещи и как да боравите с тях.

Ако сте решили да промените акцентите в домашния интериор, заповядайте в Mr. Bricolage, където ще откриете пълен набор от всичко необходимо за целта, а в допълнение може да се възползвате и от професионална консултация, за да вземете най-правилните решения.

*Цените са промоционални до 08.02.2017г.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта