Наръчник за коледна украса

Публикувано на 15/12/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 15/12/2016 | Видяно 11 425 пъти

За всички истински влюбени в дома си най-прекрасното време от годината е вече тук, а именно зимен празничен сезон 2016/2017. Ако и вие попадате в групата на почитателите на коледните проекти по ръчен труд и творчество и обожавате сами да украсявате всяко кътче от къщата или апартамента, експертите на Mr.Bricolage са подготвили списък със съвети, препоръки и идеи, за да бъде вашата Коледна украса още по-специална.


Необходимите инструменти за направата на коледната украса

Комплект за декорация DREMEL: пистолет за лепене Dremel 930 - пистолет за лепене с две температурни настройки и Dremel Engraver 290 - инструмент за гравиране, карбидни накрайници за гравиране, шаблони за гравиране, универсалните лепилни пръчки и блестящи лепилни пръчки. Цена: 99.95 лв.

Ако обичате сами да правите коледните си играчки, да превръщате магически празните буркани в тържествени свещници, а елхата вкъщи е импровизация от събрани сухи клонки, обвити с канапена връв и светещ гирлянд, то в магазините на Mr.Bricolage може да намерите всички нужни инструменти и аксесоари, необходими за ръчната изработка на вашата Коледна декорация – от лепило и макетни ножове до винтоверти и бормашини.

Независимо дали вашата страст е красивата украса на дома ви за Коледа или обичате да прибавяте личен щрих към всеки детайл, комплектът за декорация Dremel ще добави креативност, практични и лични елементи към най-тържествените моменти от живота. Този комплект включва също няколко специални шаблони гравиране, позволявайки да гравирате специални форми във всякакъв материал като стъкло, керамика, метал, пластмаса, дърво и кожа. По този начин може лесно да създадете чудесна декорация за Коледно-новогодишните празници.


Украсете сами стъклен свещник

Източник: Dremel

Приказната атмосфера у дома може да обогатите с ръчно украсен стъклен свещник. Това, от което се нуждаете, е стъклена чаша (цветна или матирана), черен плат и паус. Изберете стъклена чаша и нарисувайте несложен мотив на хартия, след което поставете рисунката в чашата и я закрепете на място с малко черен плат. Трябва да виждате ясно рисунката през стъклото. Настройте Dremel Engraver инструмент за гравиране на 1-ва скорост.


Гравиране на стъклото

Източник: Dremel

Дръжте инструмента под малък ъгъл, както държите молив и гравирайте стъклото по контура на рисунката. Не е необходимо да натискате, само допрете върха точно върху стъклото и го движете непрекъснато по контура. Когато свършите, отстранете хартията и поставете плата обратно в чашата. Това ще ви помогне да видите някои пропуски в контура.


Оформете търпеливо гравюрата

Източник: Dremel

Запълнете мотива като гравирате успоредни линии, разположени възможно най-близо една до друга. Работете търпеливо по този начин, докато целият мотив се запълни и след това използвайте полиращата глава, за да получите добре оформен и професионален вид на гравюрата.


Добавете по вкус допълнителни орнаменти

Източник: Dremel

Ако решите да обогатите стъклената чаша, като залепите бляскащи елементи или допълнителни декорации, може да разчитате на пистолета за топло лепене "Dremel 930", който освен две температурни степени, разполага и с прецизен накрайник, непозволяващ прокапване.

С нискотемпературната настройка инструментът е идеален за разнообразие от творчески хоби приложения, като албум за изрезки, декориране, цветно лепене върху стъкло и т.н. Благодарение на компактните размери и добрата си ергономичност (T-образна ръкохватка, стабилна основа, разгъваща се стойка), той е идеален за лесни проекти „направи си сам” в дома и на открито, както и лепене на керамика, дърво, пластмаса, стъкло, плексиглас, картон, кожа, полистирол и тъкани. Пистолетът работи със силиконови пръчки ∅ 7 mm.

Силиконови пръчки 7х300 мм – 3 броя. Цена: 1,49лв.


Какво още ще ви е от полза за проектите „направи си сам“?

Нож макетен комплект 8 броя, цена: 4.49 лв.

За проектите „направи си сам“ полезна употреба имат макетните ножчета. Те са малки, леки и удобни за боравене, а в същото време с изключителната си острота имат доста широко приложение. Някои от основните видове ножове, които се отнасят към най-често употребяваните, са макетните ножчета с чупеща се, режеща пластина, специални ножове, хоби-арт ножове, скрапери.

Макетните ножчета вършат чудесна работа при изрязването на фигурки, при творчески дейности, свързани с оформянето на различни декорации. В същото време при по-големи промени в дома, като слагане на изолация, може да ги използвате за изрязване на нужната дължина и форма на гипсокартона, като е достатъчен лек натиск.


За страстните любители на по-грандиозните декорации

Алуминиев такер 4в1: скоби тип 140: 6-14 mm; скоби тип 53: 6-14 mm; скоби за кабел тип 36: 10-14 mm; пирони тип 300: 15 mm. Цена: 29,95 лв.

В случай че решите декорирането за Коледа у дома да излезе извън малките детайли и декоративни елементи, то със сигурност ще имате нужда от такер. Той има широко приложение, например при тапициране на мебели, закрепване на стенни покрития (текстилни тапети и др.), закрепване на хартия и фолио (коледни плакати) и закрепване на мека дървесина и плоскости. С такер може да забиете пирони, както и телени скоби.


Винаги има вариант Б: Освежете миналогодишните украси

Двукомпонентно епоксидно лепило 6 мл. Цена: 2.29 лв.

Ако по някакви причини нямате време за майсторене на коледни декоративни елементи, но сте се отказали от купуването на нова коледна украса, то може да освежите миналогодишните. С епоксидното лепило Moment Repair Epoxy Universal качествено ще залепите, поправите и възстановите коледните украси от материали като метал, дърво, керамика, порцелан, гума, стъкло, картон и пластмаса. Препоръчително е да не се използва за полипропилен и полиетилен. Лепилото е изключително устойчиво на вода, физическо натоварване и разтворители. Липилната връзка свързва за около 2-4 минути, но залепените части могат да бъдат натоварени след 30 минути. Цветът става прозрачен след като лепилото се втвърди и може да се полира, шкури, пробива, боядисва и обработва машинно 24 часа след нанасяне.


За най-малките…

Комплект за оцветяване 11 части – Цена: 5,99лв.

Ако искате да дадете възможност на децата да развихрят творческото си въображение и да се включат активно в празничното украсяване или пък да ви отменят, то тогава може да им осигурите комплект за оцветяване. И колкото повече части има, толкова по-добре. Все пак творчеството в света на детето е именно стремеж да възприеме и опознае света не такъв какъвто е, а такъв какъвто иска да бъде – чудноват, приказен и пламтящ от ярки багри. Като Коледа.


Без елха не може…

Нормандска ела - височина 175-200 см, в контейнер, с възможност за засаждане, цена: 35,99 лв.*

Изборът на коледно дръвче е първата стъпка към създаването на празнична атмосфера вкъщи. Мирисът на елха дава финалните щрихи в коледния уют. С грижа към околната среда може да заложите на жива нормандска елха в контейнер, която след празниците да засадите.

Още идеи, вдъхновение и готови решения за вашата Коледна украса може да откриете в магазините на Mr.Bricolage, както и на уебсайта: https://www.mr-bricolage.bg/. А за съвет с изгодни решения за личните ви предпочитания и най-подходящото индивидуално решение, може да разчитате на компетентните консултант-продавачи в Mr.Bricolage.

*Цените са промоционални до 31.12.2016

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
27 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта