Превърнете задния двор в любимо място на всички

Публикувано на 06/09/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 06/09/2023 | Видяно 2 345 пъти

Благословените да имате двор? Страхотно! Но както знаете, той изисква повече и по-специална поддръжка от вътрешните пространства. Често успяваме да поддържаме предния двор в приличен вид, но задния занемаряваме. А той би могъл да се превърне в отлично място за релаксация, среща с приятели и детски игри - истински оазис, в който всеки да намери своето. Подгответе дома си за безкрайни забавления в задния двор нашите идеи за декорация - много от които могат да бъдат направени с ограничен бюджет!


Лично пространство

Ако съседите ви са близо, можете да направите външното си пространство по-интимно със стена за защита на личния живот. Това обаче не означава, че трябва да избягате и да монтирате ограда! Можете да си направите преграда, като използвате стар палет или дори редица високи саксийни растения.

В горещите летни дни задният ви двор е твърде топъл? Ако е така, определено трябва да инвестирате в чадър или тента, които ще добавят незабавна сянка и ще ви позволят да се наслаждавате на пространството по-често. Тези чадъри могат да бъдат свободностоящи, което е полезно за засенчване на място за сядане, или да се монтират в средата на масата за хранене на открито.

Ако разполагате с голям заден двор, можете да оползотворите максимално пространството, като го разделите на различни зони. На едно място създайте кът за разговори, а на друго - кът за хранене. Можете дори да обособите секции за печене на скара, за игри и за отдих - само се уверете, че между различните зони има ясни пътеки за разходка.


Декорирайте по свой вкус

Ако на външната ви дневна зона липсва нещо, но не можете да разберете какво е то, разнообразете пространството с килим на открито. Можете да намерите издръжливи килими, устойчиви на атмосферни влияния, в широк спектър от стилове и те ще ви помогнат да създадете интериор в екстериора и да го направите цялостен и приветлив.

Можете да превърнете своята веранда или вътрешен двор в спокоен оазис с простото добавяне на завеси. Те са не само изключително стилни и уютни, но и осигуряват сянка в горещите летни дни, като ви помагат да се охладите, докато си почивате навън.

Кой не би искал да има външна кухня, в която да готви на открито? Дори и да нямате средства за вградена кухня във вътрешния двор, можете да се наслаждавате на готвенето на открито, ако проявите творчество. Започнете с един от най-добрите грилове за открито (бонус точки, ако има странична горелка за още по-голяма мощност на готвене), след което го съчетайте с място за подготовка, независимо дали е свободна маса или малък шкаф за съхранение на открито.

Ако приятелите и семейството ви обичат приятелското съревнование, превърнете един ъгъл от двора си в зона за игри. Можете да поставите класически игри на открито или да експериментирате с нещо ново. Всякакви спортове, които не изискват голямо пространство, а също и настолни игри, са отличен вариант.


Създайте уют

Всеки оазис в задния двор се нуждае от огнище, където да се събирате с приятелите и семейството. Въпреки че има много свободностоящи огнища, които можете да си купите, можете също така да си построите собственоръчно огнище с помощта на павета или дори събрани от вас камъни край реката например.

Нищо не създава по-добър уют от трептящата мека светлина на лампичките. За щастие те се предлагат във всякакви форми и размери на различни цени. Нямате къде да ги закрепите в двора си? Използвайте следния трик: поставете стълб в декоративна саксия или кофа с помощта на бетон. След това можете да премествате осветлението си според нуждите!

Още един сигурен начин да си създадете уют е люлеенето в хамак, докато гледате небето. Стига да имате две дървета (или стълбове) в двора си, можете лесно да си направите хамак. Те са не само удобни за излежаване, но много хамаци добавят и декоративен елемент към двора ви.

Ако пък искате да инталирате специално създадени по ваш вкус мебели в двора си, не се колебайте да се свържете с някой от нашите специалисти, които ще ви направят мебели по поръчка.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стефан Ненов VIP
ВиК Услуги, София
Начо Цветков
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
67 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта