Превърнете задния двор в любимо място на всички

Публикувано на 06/09/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 06/09/2023 | Видяно 1 836 пъти

Благословените да имате двор? Страхотно! Но както знаете, той изисква повече и по-специална поддръжка от вътрешните пространства. Често успяваме да поддържаме предния двор в приличен вид, но задния занемаряваме. А той би могъл да се превърне в отлично място за релаксация, среща с приятели и детски игри - истински оазис, в който всеки да намери своето. Подгответе дома си за безкрайни забавления в задния двор нашите идеи за декорация - много от които могат да бъдат направени с ограничен бюджет!


Лично пространство

Ако съседите ви са близо, можете да направите външното си пространство по-интимно със стена за защита на личния живот. Това обаче не означава, че трябва да избягате и да монтирате ограда! Можете да си направите преграда, като използвате стар палет или дори редица високи саксийни растения.

В горещите летни дни задният ви двор е твърде топъл? Ако е така, определено трябва да инвестирате в чадър или тента, които ще добавят незабавна сянка и ще ви позволят да се наслаждавате на пространството по-често. Тези чадъри могат да бъдат свободностоящи, което е полезно за засенчване на място за сядане, или да се монтират в средата на масата за хранене на открито.

Ако разполагате с голям заден двор, можете да оползотворите максимално пространството, като го разделите на различни зони. На едно място създайте кът за разговори, а на друго - кът за хранене. Можете дори да обособите секции за печене на скара, за игри и за отдих - само се уверете, че между различните зони има ясни пътеки за разходка.


Декорирайте по свой вкус

Ако на външната ви дневна зона липсва нещо, но не можете да разберете какво е то, разнообразете пространството с килим на открито. Можете да намерите издръжливи килими, устойчиви на атмосферни влияния, в широк спектър от стилове и те ще ви помогнат да създадете интериор в екстериора и да го направите цялостен и приветлив.

Можете да превърнете своята веранда или вътрешен двор в спокоен оазис с простото добавяне на завеси. Те са не само изключително стилни и уютни, но и осигуряват сянка в горещите летни дни, като ви помагат да се охладите, докато си почивате навън.

Кой не би искал да има външна кухня, в която да готви на открито? Дори и да нямате средства за вградена кухня във вътрешния двор, можете да се наслаждавате на готвенето на открито, ако проявите творчество. Започнете с един от най-добрите грилове за открито (бонус точки, ако има странична горелка за още по-голяма мощност на готвене), след което го съчетайте с място за подготовка, независимо дали е свободна маса или малък шкаф за съхранение на открито.

Ако приятелите и семейството ви обичат приятелското съревнование, превърнете един ъгъл от двора си в зона за игри. Можете да поставите класически игри на открито или да експериментирате с нещо ново. Всякакви спортове, които не изискват голямо пространство, а също и настолни игри, са отличен вариант.


Създайте уют

Всеки оазис в задния двор се нуждае от огнище, където да се събирате с приятелите и семейството. Въпреки че има много свободностоящи огнища, които можете да си купите, можете също така да си построите собственоръчно огнище с помощта на павета или дори събрани от вас камъни край реката например.

Нищо не създава по-добър уют от трептящата мека светлина на лампичките. За щастие те се предлагат във всякакви форми и размери на различни цени. Нямате къде да ги закрепите в двора си? Използвайте следния трик: поставете стълб в декоративна саксия или кофа с помощта на бетон. След това можете да премествате осветлението си според нуждите!

Още един сигурен начин да си създадете уют е люлеенето в хамак, докато гледате небето. Стига да имате две дървета (или стълбове) в двора си, можете лесно да си направите хамак. Те са не само удобни за излежаване, но много хамаци добавят и декоративен елемент към двора ви.

Ако пък искате да инталирате специално създадени по ваш вкус мебели в двора си, не се колебайте да се свържете с някой от нашите специалисти, които ще ви направят мебели по поръчка.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта