Намери изпълнители за Камини и комини

Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!cover_21869_64165289281.jpg
онлайн преди 1 ден

Кръстю Георгиев

9 извършени проекта

Последно мнение за "Почистване на камина":

"Доволна съм! Майсторът дойде и ни консултира отлично."
avatar_84757_78576896247.jpg
онлайн преди 7 дни

Майстор Петър

10 извършени проекта

Последно мнение за "Лепене на плочки в баня и коридор":

"Пешо работи изключително усърдно и дисциплинирано. Търпеше контрола, който му прилагах и си свърши работата в срок."
avatar_84757_78576896247.jpg
онлайн преди 7 дни

Майстор Петър

10 извършени проекта

Последно мнение за "Лепене на плочки в баня и коридор":

"Пешо работи изключително усърдно и дисциплинирано. Търпеше контрола, който му прилагах и си свърши работата в срок."
cover_43896_35828048317.jpg
онлайн преди 40 минути

valeros3 LTD

14 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на навес":

"Коректни, бързи, точни, добри цени Асен и синът му Ангел са мъжки момчета и си разбират работата. Работниците им също. Единствената фирма, която не иска капаро, аванс, пари за материали и други подобн ... "
Профилна снимка - Петър Петров
онлайн преди 4 дни

Петър Петров

5 извършени проекта

Последно мнение за "Външна изолация на цокъл":

"Много съм доволен , момчетата рабоят много чисто дори почистват след себе си. Изклщчително са работливи и бих казал ,че работят на много добри цени."
Стандартна иконка за категория Боядисване и декорация
онлайн преди 13 дни

Петко Петров

1 извършен проект

Последно мнение за "Боядисване и шпакловка в коридор":

"Много качествено и бързо изпълнение на работата. Напълно удовлетвори изискванията ми, като допълни със свои предложения, които приех и много ми допаднаха. Много чиста работа през цялото време. Препоръ ... "
снимка
онлайн преди 5 дни

Сфера 2015

22 извършени проекта

Последно мнение за "Обръщане на 4 прозореца":

"Супер доволен съм от работата на Сфера 2015 / Маргарит. Момчетата бяха много точни, комунимираха през цялото време и ме държаха в течение точно какво и кога ще направят. Всичко стана както трябва и то ... "
Профилна снимка - Венелин Кънчов
онлайн преди 9 минути

Венелин Кънчов

12 извършени проекта

Последно мнение за "Измазване на стена с вароциментова мазилка":

"Изключително доволна съм от бригадата. Много точни като изпълнение. Измазаха стените в мазето с добър завършек, изправени и изпердашени с отлично качество. Много чисто работят, оставиха работното мяс ... "
Стандартна иконка за категория Камини и комини
онлайн преди 23 месеца

KaminiKalas


Все още няма извършени проекти

Член от 57 месеца:

avatar_91224_20152217011.jpg
онлайн преди 23 месеца

Решения за КОМИНИ


Все още няма извършени проекти

Член от 49 месеца:

Една поговорка гласи „Когато комина не тегли-тегли стопанина“ Като архитект с близо 10 годишен опит в решаването на всевъзможни тревоги свързани с комини в жилищни, обществени и промишлени сгради уст ...

Оставени мнения за Камини и комини:

Деница Миладинова преди 9 месеца за Почистване на камина | София

“Доволна съм! Майсторът дойде и ни консултира отлично.”

Вячеслав Жечев преди 10 месеца за Ремонт на камина | София

“Изпълнителят дойде, като не е работил по проекта, а само направи консултация, която ми бе полезна и ме ореинтира как да процедирам.”

Любомир Каменов преди 12 месеца за Изграждане на комин | София

“Бърз оглед, бърза оценка и бързо изпълнение на ангажимента. Нямам забележки по изпълнението, любезни и отзивчиви. Покрай комина ги ангажирах и за попълване с вата на покрива и други належащи ремонти. Благодаря!”

Данчо Венков преди 12 месеца за Чистене на комин | Елин Пелин

“Обекта е издаден, комина е изчистен.”

Огнян Костадинов преди 16 месеца за Проблем с отдимяване на външно барбекю | София

“Доволен съм. Свърши работата.”

Катерина Николич преди 16 месеца за Шапка коминна | София

“Преди всичко искаме да благодарим на платформата че ни свърза със Майстор Гошко. Положителни оценки който четох ме за него не са напразни. Реакцията беше много бърза. Свърза се с нас по телефона, учтив и възпитан, направихме огледа, и решихме как да постъпим. Гошко взе проблема ни присърце. Винаги се явяваше навреме, държеше на думата си и свърши работата си в срок. Какво да кажа, пет звезди са малко. Гошко и екипът му работят по западните стандарти. Пожелаваме на него и неговите работници много проекти, много работа и много здраве. Когато запалим камината си тази зима, ще вдигнем наздравица и ще се помолим за тези хора, които улесниха живота ни. Винаги да сте така!С честност и ентусиазъм!”

Виж снимки
Татяна Харалампиева преди 19 месеца за Ремонт и монтаж на камина | София

“Като цяло добре свършена работа. Забележки - дребни детайли и прекалено дълъг период на изпълнение на проекта. Коректен, отговорен и точен за часовете уговорени за работа.”

Кръстю Георгиев отговори: Виж снимки

За времетраенето както и за изпълнението ,уточнения и други всичко беше съгласувано и одобрено както от клиентката така и от мен. Благодаря на клиентката за взаимното уважение клиент изпълнител

Ивелин преди 22 месеца за Почистване на комин | Варна

“Всичко бе точно и бързо. Още във същия ден дойдоха и почистиха комина на къщата.”

Илия Иванов отговори:

БЛАГОДАРИМ

Теодора Иванова преди 25 месеца за Ремонт на комини | София

“Изключително любезен екип. Свършиха работата без проблем, бързо и точно. Бихме ползвали услугите им отново.”

Радко Радев отговори:

Благодаря за доброто мнение и любезното на г-жа Т.Иванова.

Райчо преди 27 месеца за Нареждане на тухли и замазване на комин | София

“Много добре работи, в срок, без проблеми. Доволен съм!”

Виж снимки

Няма страшно, коминочистачът върши работа и в двата случая. Ако освен отпушване обаче, коминът ви има нужда от изграждане, измазване или ремонт, значи е време да се обърнете към квалифицирани специалисти за това! Не оставяйте важните дела на късмета и се доверете на MaistorPlus в подбора на подходящ специалист за ремонт или обшиване на вашия комин. Пуснете заявка, разгледайте получените оферти от специалисти, вижте оценки за тяхната дейност от предишни клиенти и се спрете на най-подходящия за вас! Заявете проект за комини!

 1. За какво ни служат комините и кога трябва да се почистват?
  • Целта на комина е да отведе замърсения въздух и дим вън от сградата. В жилищните сгради пък се използва за осигуряване на вентилация в стаи без прозорци, като има ролята на отдушник.
  • Изграждането на бетонни, керамични или метални комини става върху къщи, жилищни блокове, промишлени сгради и много други.
  • Създава определена тяга, която зависи от размерите, височината му, разликата между неговата температура и тази на въздуха отвън.
  • Отпушването на комина е важно, защото с времето се създават пластове сажди и замърсявания, които пък създават риск от пожар. Затова е важно отпушването и почистването на димоотводите от коминочистач да става всяка година преди началото на отоплителния сезон.
 2. Как да изберем подходяща оферта за ремонт на комин и какви специфики има?
  • Първо е необходимо да се спрете на квалифициран специалист, който има дългогодишен опит в изграждането, зидането и ремонта на комини.
  • Независимо дали става дума за керамични, бетонни или метални комини, те трябва да бъдат направени от качествени и здрави материали, за да функционират ефективно.
  • Специфично изискване при изграждането на комин е върхът му да бъде извън т. нар. аеродинамична сянка, защото в противен случай сградите в съседство ще си замърсяват въздуха взаимно.
  • От гледна точка на височината му, правилото е - колкото по-голям наклон има покривът, толкова по-висок трябва да бъде коминът. Сечението му пък трябва да се съобрази с мощността на горивната камера (печка, камина или котел).
 3. Какви услуги се предлагат за нашия комин и какво още да попитаме специалиста?
  • В зависимост от нуждите, изпълнителите предлагат услуги по изграждане на коминни тела, зидане, измазване, обшиване с ламарина, поставяне на шапка, отпушване на димоотводи на камина, котел или печка.
  • Голям проблем при традиционното зидане на комини е последващата поява на конденз, заради ниската им температура. Затова майсторите предлагат съвременно решение в лицето на бетонните и керамичните коминни тела.
  • Тези коминни тела са устойчиви и безопасни, а якостта им се увеличава с течение на времето. Именно по-добрата им изолация и по-висока температура предотвратяват появата на конденз, който постепенно ги руши и причинява редица други неприятности.
  • Попитайте специалиста за необходимостта от по-специфична поддръжка за вашия комин, като не забравяйте поне веднъж годишно да използвате услугите на коминочистач.

 

Тъй като сме наясно с огромното значение на комина за всяко домакинство, ние ви предлагаме разнообразие от оферти на водещи специалисти! Пуснете заявка и открийте подходящ изпълнител за изграждане и ремонт на комин в MaistorPlus, като комуникирате с него безплатно посредством платформата! Намерете подходящ изпълнител или коминочистач, като направите безплатна заявка в MaistorPlus! Разгледайте оферти, запознайте се с мнения на клиенти и вземете правилното решение за своя дом и бюджет! Заявете проект за комини!

Искате да разберете повече за ремонта и изграждането на вашия комин? Комина е част от вашия дом, която често има нужда от ремонт или отпушване. Повечето хора нямат представа, как точно работи един комин и затова не рядко се получават проблеми, които водят до запушване. Различните видове комини имат своите предимства и недостатъци, но едно от най-важните неща, които трябва да знаете е, че за да нямате проблеми с комина, е хубаво да обръщате внимание на ежегодната му профилактика:

 • В общия случай комина е вертикално сечение, в което са поместени един или няколко вертикални прохода, които се наричат димоходи. Комина служи за отвеждане на дима образувал се при процеса на горене;
 • Свойството на комина до отвежда газовете в атмосферата, наречено още възходяща тяга или “теглене”, се получава благодарение на разликата в температурата на въздуха извън дома ви и на температурата на изгорелите газове. Основна роля играе и височината на комина;
 • Най- вероятните причини за връщане на дима в стаята са недостатъчната тяга, която да изведе дима извън дома ви.

В следващите точки ще обобщим най-вероятните причин за неправилната работа на вашите комини:

 • нужда от повече въздух;
 • прекалено голям отвор на камината;
 • сифонен ефект получаващ се от пробив между два успоредни вертикални прохода;
 • самата къща се превръща в комин, когато има директен проход на въздух от камината към горните етажи, където има отворени прозорци;
 • наличието на хоризонтални проходи в комина, които лесно мога да бъдат затлачени;
 • частично запушване на комина;
 • неподходяща големина на отвора на димохода;
 • неподходящ или частично блокиран връх на комина;
 • пропуски на въздух в отвора на комина;
 • или пълно запушане на прохода в комина.

Имайте предвид, че влизането на дим в стаята може да се получава просто от неблагоприятно завихряне на вятъра над вашия дом. Опишете вашия проблем, разгледайте препоръките на нашите специалисти и сравнете оферти. Само за няколко час ще можете да намерите решение на проблема с комините във вашия дом с помощта на стотицте майстори регистрирани в нашия сайт.

Направете заявка за комини!