Декоративни идеи за покриване на радиатор

Публикувано на 16/12/2022 от Милена Галанова | Последна редакция на 16/12/2022 | Видяно 4 684 пъти

Радиаторите са част от интериора, която често не се вписва във визията ни за естетично. Те обаче са неизменна част от дома, тъй като имат важна функция за комфорта ни в помещението. На голяма част от хората не им пречи това радиаторите им да са на показ, но ако сте от тези, които мислят, че видимостта на радиаторите създава шум в интериора, то тази статия е за вас.

Направете функционална кутия върху радиаторите.

Това е по-сложен метод, който изисква и повече финанси, тъй като вероятно ще се наложи да изработите кутия по поръчка. Ако все пак се спирате на този вариант, може да намерите подходящ изпълнител за вашия проект на сайта ни www.maistorplus.com

В този вариант получавате допълнително място за съхранение и стилна визия в интериора. Минусът на този метод за скриване на радиатор е повечето загуба на топлина, заради пълното уплътнение върху него. Подходяща идея е в случай, че не използвате своите радиатори за отопление, но все пак не може или не желаете те да бъдат премахнати.


Боядисване на радиатор

Това е вероятно най-евтиният и лесен вариант. Той не точно скрива радиаторите ви, но все пак служи за тяхната интеграция в интериора. Може да ги пребоядисате и да ги покриете частично с плот отгоре, който да използвате като рафт за декорации. Това пространство може да служи за поставяне на различни видове растения, стига те да са подбрани подходящо и да могат да виреят на по-топло място, тъй като ако радиаторът работи ще се отделя повече топлина върху този плот. Ако изберете боядисване на радиатор и рафт върху него, то растенията може да са с дълги падащи листа, за да прикрият още повече нежеланите радиатори. Спрямо стила на интериора, може да останете само с боядисан радиатор, което също е стилна идея.


Използване на мебел

До самите радиатори може да поставите маса или бюро. Това ще измести фокуса от радиаторите и ще ги насочи към поставената мебел. За този метод не ви е необходима мебел по поръчка, достатъчно е да има височина над радиатора, за да може да бъде поставена естествено. Ако изберете този метод отново е добре да декорирате пространството което се създава.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта