180 Препоръчани специалисти и фирми за озеленяване

Направете безплатна заявка за озеленяване и бъдете подготвени всеки сезон!

Търсите ли подходяща фирма за озеленяване? MaisorPlus ви среща с най-добрите специалисти в областта, които ще превърнат идеите ви в професионално реализирани проекти. През проект за градина или друг терен и моделирането им до най-малкия детайл в декоративните елементи, всяко решение ще бъде изпълнено майсторски. Заявете проект в MaisorPlus, напълно безплатно, и до 24 часа ще получите предложения от най-добрите специалисти в България. Не е нужно да разпитвате и търсите повече, най-изгодните оферти идват до вас без усилие. Спестете време, като се свържете директно с изпълнителите и сравните с лекота различните оферти. Разгледайте техните бизнес сайтове и оставените оценки от предишни клиенти, ползвали услугата им, и се спрете на този, който максимално отговаря на вашите изисквания!Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!cover_46264_29495324148.jpg
онлайн преди 2 дни

Атанасов

28 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на столове":

"Доволен съм от изпълнението."
Профилна снимка - Димитър Мандински
онлайн преди 2 дни

Димитър Мандински

23 извършени проекта

Последно мнение за "Озеленяване на междублоково пространство пред офис":

"Много съм доволна от Димитър! Свърши работата по-бързо отколкото очаквах, професионално, с гъвкаовст и с много разбиране към това, което искахме. Чувствахме се в сигурни ръце по време на цялата комуни ... "
Профилна снимка - Димитър Мандински
онлайн преди 2 дни

Димитър Мандински

23 извършени проекта

Последно мнение за "Озеленяване на междублоково пространство пред офис":

"Много съм доволна от Димитър! Свърши работата по-бързо отколкото очаквах, професионално, с гъвкаовст и с много разбиране към това, което искахме. Чувствахме се в сигурни ръце по време на цялата комуни ... "
Профилна снимка - ВЕЛАРТЕ - Ремонти и Поддръжка
онлайн преди 20 часа

ВЕЛАРТЕ - Ремонти и Поддръжка

9 извършени проекта

Последно мнение за "Монтаж на бяла техника":

"Коректно и добре свършена работа в срок. Препоръчвам +++"
Профилна снимка - Венелин Кънчов
онлайн преди 9 часа

Венелин Кънчов

2 извършени проекта

Член от 7 месеца:

Привет, аз съм Венелин Кънчов. Аз и моята бригада изпълняваме строителни дейности външни и вътрешни ремонти, турбозолна мазилка, почистване на дворове, мазета, къртене чистене и извозване.
Профилна снимка - Вера Миндова
онлайн преди 1 ден

Вера Миндова

2 извършени проекта

Член от 7 месеца:

ВЕРТОНИ ЕООД

Член от 10 месеца:

Абако Билд извършва ремонти и довършителни дейности от най-високо качество,изпълнени в посоченият срок и в рамките на определения бюджет. Фирмата предлага всичко свързано с ремонтните услуги и преуст ...
Профилна снимка - Рангел Кисов
онлайн преди 3 дни

П-СТРОЙ ЕООД

1 извършен проект

Член от 77 месеца:

Здравейте, ние сме малка строителна фирма която се занимава предимно със строителство на еднофамилни сгради и прележащата инфраструктура към тях.
Профилна снимка - Александър Златков
онлайн преди 4 дни

Александър Александров

1 извършен проект

Член от 11 месеца:

Извършваме ремонт и поддръжка на домове, офиси, магазини, хотели, административни и жилищни сгради. Имаме богат опит и в довършителните строителни и строително-ремонтни дейности, луксозни и освежителн ...
Профилна снимка - Юлиян Захариев

Член от 5 месеца:

Строителство на сгради и цялостен ремонт е основна сфера на работа. Съдействие при продажба и закупуване на имот.

Оставени мнения за Озеленяване:

Галя Димитрова преди 11 месеца за Поливна система ,капково напояване. - село Константиново | Бургас

“Много добро изпълнение на проекта. Млад, амбициозен екип, отговорни,умни и работливи. Препоръчвам с две ръце. Адмирации за Зелени проекти, Паола Станева, Осман,Миро.”

Каролина преди 12 месеца за Първоначално изграждане капково напояване за зеленчукова градина | София

“Отнесоха се много отговорно и коректно към проекта и поетите ангажименти. Останахме доволни от свършената работа.”

Pavlina Santana преди 21 месеца за Озеленяване на междублоково пространство пред офис | София

“Много съм доволна от Димитър! Свърши работата по-бързо отколкото очаквах, професионално, с гъвкаовст и с много разбиране към това, което искахме. Чувствахме се в сигурни ръце по време на цялата комуникация, а работата беше изпипана. Сега имаме една много хубава градина,на която ще се радваме и вбъдеще.”

Илчо преди 23 месеца за Изграждане на пътеки в двор | Пловдив

“Точни са, идваха навреме, работиха непрекъснато, свършиха в срок.”

Иван Манолов преди 44 месеца за Дренаж на градина | Банкя

“Изпълнителят си свърши работата качествено и с малки отклонения от предварителния бюджет като цена и като срокове.”

Красимир Станев преди 47 месеца за Възстановяване на тротоарни плочки (вътрешен двор) | София

“Благодаря на бригадата на Тодоров за свършената работа! Свършиха с 1 един по-късно, но това беше заради повече работа, която се наложи да свършат.
Бих ги наел отново. ”

Младенов Младенов преди 78 месеца за Поддръжка дървета | София

“Отличен майстор, качествено изпълнение, добра цена”

Радослава преди 78 месеца за Месечно косене на трева в двор от 1 декар | София

“Много коректна работа в рамките на предвидения бюджет и спецификата на обекта. Определено бих препоръчала фирмата.”

Петя преди 85 месеца за поддръжка на двор | София

“Много съм доволна от Владимир”

Какво представлява озеленяването?

Това е дейност, при която, с помощта на опитни специалисти, се извършва засаждане на избрани растителни видове. То може да бъде както външно, така и интериорно, а не по-малка популярност има и така нареченото вертикално озеленяване. Целта му е оформянето на хармонично пространство, което да ни откъсва от натовареното ежедневие и да носи уют и спокойствие. Фирмите, които работят в областта, могат да изградят изкуствено зелено пространство на всяко място, което пожелаете. Най-често услугите им се ползват за засаждането на тревни площи и цветни градини в обекти като:

 • Офиси;
 • Бизнес сгради;
 • Хотели;
 • Спортни комплекси;
 • Заведения;
 • Паркове и детски площадки;
 • Алеи и пътеки;
 • Частни градини, дворове и тераси.

 

Вижте също: Препоръчани изпълнители за озеленяване на двор

Етапи на озеленяване

Изграждането на зелени площи и цветни масиви може да бъде предизвикателство, ако не използвате помощта на озеленители. Планирането на всеки детайл е от изключителна важност. Хаотичното засаждане на растителни видове често не е условие за успех. Специалистите най-добре познават етапите, през които трябва да премине оформянето на красива градина:  

 • Изготвяне на проект за озеленяване. Като това може да бъде както проект за градина, така и за други желани от вас площи и терени, като офис пространства, тераси и балкони, кътчета в хотели и заведения. Проектирането е комплекса дейност, която включва заснемане на терена, анализ на даденостите на обекта, идейно-дендрологичен проект, посадъчна схема и трасировъчен проект.
 • Оформяне на озеленявания терен. След като е уточнено мястото, което ще се обработва, неговите параметри и специфики, се преминава към изграждането му. То може да бъде отделено с помощта на декоративни камъни, керемиди, миниатюрни или обикновени огради. Ако има повече от един участък, върху който ще се засява, се обособяват отделните сегменти. 
 • Засаждане на избраните растения и цветя. На този етап се доставят избраните растителни видове, за които предварително е уточнено, че могат да виреят на обработваемата площ, както и подходящата почвена смес. Разсадниците за декоративни растения предлагат сериозно разнообразие и често могат да ни изкушат да се захванем със засаждането сами. Без нужните познания обаче, то често е обречено на неуспех. 

 

Вижте доказани специалисти за ландшафтно проектиране

Свържете се с надеждни професионалисти за ландшафтен дизайн

Намерете препоръчани изпълнители за изграждане на поливни системи

Защо ни е нужен специалист, вместо да озеленим избрания терен сами?

Професионалните озеленители са ни необходими не само за проектиране и озеленяване на градината, но още повече при нейната поддръжка. Тъй като е жив материал, тя не спира да се развива и променя.

 • Въпреки че изглежда като нещо много приятно и лесно, с което да запълваме свободното си време, грижата за растенията си е цяла наука, изискваща време и отдаване. Прекомерната ни заетост с битови и бизнес задачи обаче трудно може да ни позволи да се посветим качествено на градинарски дейности. 
 • Не е достатъчно просто да си харесаме някакви цветя и стайни растения, или пък дръвчета, и да ги засадим, където ни харесва. Всичко трябва да е съобразено с климатичните и ландафтни особености на градината ни, или пък с тези на офиса или дома - като осветеност, например, ако озеленяваме вътрешни пространства. 
 • Трябва да сме наясно и със схемата и честотата на поливане и наторяване, за да не допуснем растенията да останат жадни или да се преполеят. 

Сега разбирате, че оформянето и грижата за зелените площи е цяло изкуство! Нека цялата работа свършат професионалистите, за вас остава само да декорирате с подходящи градински мебели и да се наслаждавате на спокойствието в новата си цветна градина!

 

Препопъчани озеленители за София
Препоръчани озеленители за Пловдив
Препоръчани озеленители за Варна
Препоръчани озеленители за Бургас
Препоръчани озеленители за Стара Загора

Услугите, които озеленяващите фирми предлагат:

Когато изберете фирма за озеленяване, наред с това, че ще се погрижи да имате професионално изготвен проект за озеленяване на градини или други предпочитани от вас терени, на същата ще можете да разчитате и за следните услуги:  

 • Изготвяне на проект за градина, но също и за офиси, заведения, тераси, паркове и други; 
 • Разчистване на терена. Преди да се премине към творчестака работа с участието на умело подбраните растения, избраната площ следва внимателно да се почисти, да се отстранят от нея ненужни предмети, отпадъци, които биха осуетили процеса. 
 • Интериорно, екстериорно и вертикално озеленяване. Първото е свързано с избор на точните стайни растения, спрямо разположението на апартамента, къщата или офиса ви, доколко те са осветени, каква е обичайната им температура. Външното, логично, предполага, зеленото оформление на балкони, тераси, дворове и т.н., а вертикалното ще превърне стените в дома и офиса ви в несравнимо естетическо и свежо преживяване;
 • Брандиране с цветя, което ще внесе чаровна нотка в корпоративните ви събития и бизнес кампании. 
 • Изграждане на декоративни пътеки и настилки, които са неизменна част от цялостната картина на реализирания проект за градина.
 • Скални кътове и алпинеуми, които правят усещането, че сте близо до природата още по-силно. 
 • Съоръжения за поливане и водни ефекти, за да сте спокойни, че цветята и растенията ви ще получават от живителната течност когато и по-колкото им е необходимо.
 • Градинско осветление, което ще превърне нощната ви градина в приказно събитие.
 • Градинско озвучаване, за да съчетаете красотата на озеленения си кът с вълшебството на музиката.
 • Поддръжка от градинар. Поддържането на градината е непрекъснат творчески процес, за който са необходими специфични познания и правилни грижи, като: косене, поливане, плевене, подхранване, подрязване и оформяне, растителна защита, подготовка за зимния сезон. 

 

Как с MaistorPlus лесно намирате точните специалисти и фирми за озеленяване?

Сбъдването на мечтата за красив зелен кът у дома, на двора, в офиса или където още се сещате, задължително преминава през професионално изпълнение на предварително зададен проект. Често обаче нямаме време задълбочено да търсим специалисти и ни се иска по-бързо да стигнем до тях. Точно тук на помощ идва уникално разработената онлайн платформа на MaistorPlus, чиято мисия е да свързва клиенти, търсещи ремонтни услуги за дома и градината, с подходящите майстори и фирми. Изпълнителите, регистрираи на сайта, са разпределени по сфера на дейност и населено място и лесно можете да се спрете на някой от тях, като разгледате съответните списъци. Какви са останалите предимства:

 • Заявявате напълно безплатно проект, с който професионалист да озелени посочен от вас терен;
 • До 24 часа, в отговор на запитването си, получавате конкурентни оферти, които сравнявате, за да изберете най-добрата за вас;
 • Разглеждате бизнес страници на изпълнителите, завършени техни проекти, оценки и отзиви от клиенти, реално ползвали услугите им;
 • Сами преценявате дали сред кандидатите има такъв, когото желаете да извикате на оглед и при взаимно разбирателство по условията, да наемете за работа;
 • След изпълнение на възложената от вас задача, също можете да споделите оценката си за съответния майстор в сайта. 

Намерете с MaistorPlus професионално озеленително решение за градината си още сега! Заявете проект безплатно!