210 Препоръчани изпълнители за изграждане на поливни системи

Заявете напълно безплатно специалист по поливни системи сега!

Поливането е неотменима част от грижата за градината и нейните растения. Без него не можем да се радваме на свежи зелени площи, нито пък на реколта от зеленчуковите лехи и от овошките. Доброто напояване на посевите, правено ръчно, може да отнеме часове. Значително облекчение в това отношение се явяват автоматизираните системи за поливане, които вместо нас се заемат със задачата да полеят цветята, зеленчуците, дърветата. Ако обаче не знаем как се изграждат поливни системи, е важно да се доверим на точните професионалисти. В MaistorPlus бързо и лесно се свързвате с препоръчани от клиенти изпълнители, които ще се погрижат за оптималното напояване на градините ви. Достатъчно е да направите безплатна заявка, да сравните оферти и да се спрете на най-подходящата за вас.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!Профилна снимка - Захари Димитров
онлайн преди 12 минути

ремонт на покриви


Все още няма извършени проекти

Член от 55 месеца:

ФИРМА - ET.TONI ГАРАНТИРА КАЧЕСТВО Гаранция на извършените ремонти от 7 до 15 години! Фирма Гарантираме абсолютна коректност ! Конкурентни цени съобразени с финансовите възможности на клиента. ...
Профилна снимка - Александър Александров
онлайн преди 38 минути

Александър Александров

1 извършен проект

Член от 10 месеца:

Л.А. ТЪРГОВСКА КОМПАНИЯ ЕООД е специализирана в изграждане и проектиране на интериорно и екстериорно озеленяване. Ние предлагаме всички видове градинарски услуги. Л.А. ТЪРГОВСКА КОМПАНИЯ ЕООД е ...
Профилна снимка - Александър Александров
онлайн преди 38 минути

Александър Александров

1 извършен проект

Член от 10 месеца:

Л.А. ТЪРГОВСКА КОМПАНИЯ ЕООД е специализирана в изграждане и проектиране на интериорно и екстериорно озеленяване. Ние предлагаме всички видове градинарски услуги. Л.А. ТЪРГОВСКА КОМПАНИЯ ЕООД е ...
cover_46264_29495324148.jpg
онлайн преди 2 дни

Атанасов

42 извършени проекта

Последно мнение за "Освежителен ремонт на апартамент":

"Доволен съм, както от изпълнението на проекта, така и от общуването по време на работата. Освен акуратност Атанас предложи и много идеи, които не ми бяха хрумнали и резултатът е доста добър. Радвам се ... "
Стандартна иконка за категория Покривни услуги
онлайн преди 3 дни

Евгени Петров

12 извършени проекта

Последно мнение за "Извозване на отрязани клони":

"Наех бригадата за изчистване на двор от клони и рязане на 5 трудни дърва. Реагираха бързо и свършиха работата за ден. Доволен съм"
avatar_31454_67846197775.jpg
онлайн преди 1 ден

Д - А 11 ЕООД

19 извършени проекта

Последно мнение за "Затваряне на тераса":

"Терасата беше затворена успешно. Бригадата работи бързо и организирано като почистиха след себе си. Става въпрос за грубо затваряне, без вътрешните довършителни работи."
Профилна снимка
онлайн преди 23 часа

Сити Сайт

7 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на етаж от къща":

"Доволен съм. Коректен, разбирахме се за всичко. Всичко бе точно!"
Профилна снимка - Петър Петров
онлайн преди 2 часа

Топъл Дом ЕООД

6 извършени проекта

Последно мнение за "Направа на постамент":

"Момчето което дойде беше много отговорно , роботи доста бързо и качествено."
Профилна снимка - Венелин Кънчов
онлайн преди 12 часа

Венелин Кънчов

13 извършени проекта

Последно мнение за "Проект за външни ремонти":

"Много съм доволен. Наех бригадата за пътеки около къща и се справиха чудесно. Аз съм доста педантичен и изисквах много, но стана това което исках и момчетата се справиха чудесно 6+"
Профилна снимка - Мирослав Лазаров
онлайн преди 20 месеца

Мирослав Лазаров


Все още няма извършени проекти

Член от 54 месеца:

Изграждане на автоматизирани поливни системи, капково напояване. Монтаж на хидрофорни и сондажни помпи. Гаранция и поддръжка.

Оставени мнения за Озеленяване:

преди 41 месеца за Поливна система ,капково напояване. - село Константиново | Бургас

“Много добро изпълнение на проекта. Млад, амбициозен екип, отговорни,умни и работливи. Препоръчвам с две ръце. Адмирации за Зелени проекти, Паола Станева, Осман,Миро.”

Каролина преди 42 месеца за Първоначално изграждане капково напояване за зеленчукова градина | София

“Отнесоха се много отговорно и коректно към проекта и поетите ангажименти. Останахме доволни от свършената работа.”

Какво представляват градинските напоителни системи?

Системите за напояване, които се изграждат в градината, представляват съоръжения, предназначени за автоматизирано поливане на тревни площи, зеленчукови вади, цветни лехи, овощни дръвчета. В общия случай се състоят от:

 • Водоизточник. Най-добрият вариант е това да бъде кладенец, тъй като няма да се налага да го пълним ръчно с вода, както е при вариантите със слънчев бойлер или воден контейнер.
 • Система от тръби за поливане. Те се отвеждат до местата в градинското ни пространство, които имат нужда от напояване.
 • Таймер за включване на поливането. Автоматично стартира поливането от инсталираните напоителни системи в зададено му предварително време.
 • Датчик за дъжд. Не всички напоителни системи са снабдени с него, обикновено се добавя по желание на клиента.

 

Вижте още: Препоръчани специалисти за озеленяване

Как ни помага наличието на поливна система в градината?

Смисълът на това да си имаме градински кът е същият да ни радва със свежата си зелена трева, пъстри цветя, атрактивни растения и даряващи ни с плодове посеви. Всичко това е немислимо да се случи без живителната вода. Забързаното ни ежедневие изключва варианта за напояване на всяко стръкче с лейка в ръка или вързан за кладенец маркуч. Ако не за всички, поне за културите, нуждаещи се от регулярно поливане, е удачно да се помисли за изграждане на системи за поливане, които да ни отменят в тази основна градинарска задача. Какви са ползите:

 • Регулярно поливане с правилните количества вода. Напояването с поливни системи се осъществява през каквито периоди е нужно, с точните дозировки и налягане на водата. Всичко е съобразено с вида на конкретното растение и фазата му на развитие.
 • Автоматичен таймер, който включва поливането, когато трябва. Той мисли вместо вас кога е дошло време да се полеят доматите, краставиците, цветята, овошките и всички други растения в двора ви. В зададеното му време задейства системата за поливане, което ви спестява всякакви притеснения дали ще можете да полагате нужните градински грижи винаги и в точните моменти.
 • Датчик за дъжд. Това е екстра към повечето системи за напояване, чието предназначение е поливането да не се задейства в случай на валеж с определена интензивност. Реално датчикът отчита влажността на почвата и въздуха и ако тя е над определена стойност, автоматично напояване не се осъществява. Същото се стартира отново при спадане на влажността.

Какви видове системи за поливане има?

Автоматизираното доставяне на вода до нужните градински точки може да се извърши с различни поливни системи. Какъв вид поливна система ще изберете зависи от културите, които отглеждате, площта, с която разполагате, предпочитания, съвети от специалист. Ето кои са най-разпространените видове напоителни системи:

 • Градински пръскачки. Те са много добре познати и освен че могат да се превърнат в извор на нескончаемо забавление за децата, извършват кръгово поливане, на струи, в диапазон от около два метра. Удачно решение са, ако желаете да поливате по-малки площи.
 • Системи, разпръскващи водата. Техният поливен радиус може да достигне до пет метра, като принципът им на работа е имитация на дъжд. Сериозно тяхно предимство е намалените разходи на вода, получаващи се при изпарения.
 • Системи за капково поливане. Принципът им на работа е да доставят вода там, където са корените на засаденото растение. По този начин, вместо излишно да се пълнят вадите, водата се изразходва точно по предназначение.

Какви услуги може да ни предложи специалистът по поливни системи?

Вече сте взели решение да имате поливна система, която да ви замества в съответната градинарска област? Добре да знаете на какви услуги можете да разчитате от специалиста, когото сте наели, за да ви я инсталира:

 • Изграждане на напоителни системи. Това включва свързването на водоизточника към напоителните тръби, добавянето на таймер за поливане и евентуално на датчик за дъжд.
 • Поддръжка на поливни системи. В случай че някой компонент от системата покаже индикации, че се нуждае от корекции, наетият от вас специалист би следвало да се погрижи за ремонта.
 • Съвети и препоръки относно работата на поливната система. Освен да я инсталира в двора ви, професионалистът, изградил вашата система за поливане, може да ви даде конкретни и практични насоки как оптимално да я използвате.

Как да изберем добър професионалист по напояване?

Предимствата на системите за напояване са безспорни, но за да бъдем сигурни, че ще ни служат качествено, е важно да поверим изграждането им на доказани професионалисти. Как да познаем, че точно такъв сме открили:

 • Има нужните компетенции относно поливането. Запознат е с това кога и по колко се поливат различните зеленчуци, овошки, цветя и тревни площи. Това ми помага да ви предложи точния за вас вид поливна система и да я настрои по подходящ начин.
 • Има препоръки от доволни клиенти. Едно от най-сигурните доказателства, че даден специалист изгражда качествени системи за напояване са не думите, с които сам се изтъква, а тези, споделени от клиентелата му.
 • Винаги е готов с работещ съвет и решение. Каквито е предизвикателства да срещате с поливните си системи, добрият изпълнител винаги е насреща с правилните насоки, които да разрешат ситуацията.

По какъв начин MaistorPlus ни свързва с препоръчани специалисти по напоителни системи?

MaistorPlus е уникално разработена онлайн платформа, с помощта на която си спестявате часове в търсене на правилните майстори за ремонта на дома или грижата за градината. Вместо да се лутате и да разпитвате приятели и съседи, разглеждате удобно събрани в списъци майстори и фирми, които са регистрирани в района на вашето населено място и ако си харесате някого, го наемате. Имате вариант и директно да направите заявка, в която описвате от какъв специалист се нуждаете и каква работа трябва да ви свърши. Какви са останалите плюсове на сайта:

 • Заявявате специалист по поливни системи напълно безплатно;
 • Разглеждате и сравнявате оферти, така че да се спрете на точната за вас;
 • Запознавате се с бизнес профилите на изпълнителите, с представени в тях готови проекти, четете препоръки от клиенти;
 • Виждате репутацията на професионалистите, формирана от реални клиентски оценки;
 • Наемате изпълнител само ако сред кандидатите откриете подходящият за вас;
 • Оставяте и своя отзив в платформата, след като възложената от вас задача е изпълнена.

Открийте с MaistorPlus доказани майстори на системи за напояване! Заявете своя проект напълно безплатно!