Препоръчани изпълнители за изграждане на поливни системи

Заявете напълно безплатно специалист по поливни системи сега!

Поливането е неотменима част от грижата за градината и нейните растения. Без него не можем да се радваме на свежи зелени площи, нито пък на реколта от зеленчуковите лехи и от овошките. Доброто напояване на посевите, правено ръчно, може да отнеме часове. Значително облекчение в това отношение се явяват автоматизираните системи за поливане, които вместо нас се заемат със задачата да полеят цветята, зеленчуците, дърветата. Ако обаче не знаем как се изграждат поливни системи, е важно да се доверим на точните професионалисти. В MaistorPlus бързо и лесно се свързвате с препоръчани от клиенти изпълнители, които ще се погрижат за оптималното напояване на градините ви. Достатъчно е да направите безплатна заявка, да сравните оферти и да се спрете на най-подходящата за вас.

Заяви проект

Сортирай по извършени проекти Филтрирай специализирани

220 Специалисти напоителни системи

cover_46264_29495324148.jpg
онлайн преди 2 дни

Атанасов

42 извършени проекта

<p>Боядисване,изпълнение на различни видове декоративни мазилки,аранжиране и изработка и монтаж на различни декорации и декоративни елементи,изпълнение на различни релефи-камани,тухли,скали,алпинеуми, ...
Стандартна иконка за категория Дърводелски услуги

Митко Койнов

55 извършени проекта

Проектиране, изработка и монтаж на конструкции от дърво за офис дом и градина. Сглобяване на новозакупени мебели и обновяване на стари. Умения и опит в махане и лепене на тапети, боядисване с латекс ...
Профилна снимка - Димитър Мандински
онлайн преди 1 ден

Perfect Home

37 извършени проекта

ЕКИП ОТ СПЕЦИАЛИСТИ Цялостен или довършителен жилищен ремонт: - В и К услуги: Подмяна, ремонт на водопровод и канализация. - Цялостно изпълнение на баня. - Електро-услуги: Жилищно окабеляване, по ...
Профилна снимка - Петър Петров
онлайн преди 2 часа

Петър Петров

17 извършени проекта

Предлагам следните услуги за частни лица, корпоративни клиенти и инвеститори: – фасадни ремонти, реставрация, полагане на топлоизолация и довършителни работи на сгради, магазини, офиси и жилища; - в ...
снимка
онлайн преди 4 дни

Ismer Zahariev

13 извършени проекта

Казвам се Исмер Захариев и се занимавам с настилки и облицовки, лепене на камък, дренажи и други ремонти.
avatar_31454_67846197775.jpg
онлайн преди 13 дни

Д - А 11 ЕООД

21 извършени проекта

Д - А 11 ЕООД е фирма, която предлага комплексни услуги на достъпни за всеки цени! Монтаж на качествена дограма с огромно разнообразие от профили и цветове по възможностите на всеки джоб. Всякакви дов ...

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за поливни системи. Безплатно е!

Заяви проект

Последно оставени мнения за специалисти напоителни системи

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за поливни системи. Безплатно е!

Заяви проект

Последно публикувани обекти с приблизителна цена за озеленяване

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за поливни системи. Безплатно е!

Заяви проект

Какво представляват градинските напоителни системи?

Системите за напояване, които се изграждат в градината, представляват съоръжения, предназначени за автоматизирано поливане на тревни площи, зеленчукови вади, цветни лехи, овощни дръвчета. В общия случай се състоят от:

 • Водоизточник. Най-добрият вариант е това да бъде кладенец, тъй като няма да се налага да го пълним ръчно с вода, както е при вариантите със слънчев бойлер или воден контейнер.
 • Система от тръби за поливане. Те се отвеждат до местата в градинското ни пространство, които имат нужда от напояване.
 • Таймер за включване на поливането. Автоматично стартира поливането от инсталираните напоителни системи в зададено му предварително време.
 • Датчик за дъжд. Не всички напоителни системи са снабдени с него, обикновено се добавя по желание на клиента.

 

Вижте още: Препоръчани специалисти за озеленяване

Как ни помага наличието на поливна система в градината?

Смисълът на това да си имаме градински кът е същият да ни радва със свежата си зелена трева, пъстри цветя, атрактивни растения и даряващи ни с плодове посеви. Всичко това е немислимо да се случи без живителната вода. Забързаното ни ежедневие изключва варианта за напояване на всяко стръкче с лейка в ръка или вързан за кладенец маркуч. Ако не за всички, поне за културите, нуждаещи се от регулярно поливане, е удачно да се помисли за изграждане на системи за поливане, които да ни отменят в тази основна градинарска задача. Какви са ползите:

 • Регулярно поливане с правилните количества вода. Напояването с поливни системи се осъществява през каквито периоди е нужно, с точните дозировки и налягане на водата. Всичко е съобразено с вида на конкретното растение и фазата му на развитие.
 • Автоматичен таймер, който включва поливането, когато трябва. Той мисли вместо вас кога е дошло време да се полеят доматите, краставиците, цветята, овошките и всички други растения в двора ви. В зададеното му време задейства системата за поливане, което ви спестява всякакви притеснения дали ще можете да полагате нужните градински грижи винаги и в точните моменти.
 • Датчик за дъжд. Това е екстра към повечето системи за напояване, чието предназначение е поливането да не се задейства в случай на валеж с определена интензивност. Реално датчикът отчита влажността на почвата и въздуха и ако тя е над определена стойност, автоматично напояване не се осъществява. Същото се стартира отново при спадане на влажността.

Какви видове системи за поливане има?

Автоматизираното доставяне на вода до нужните градински точки може да се извърши с различни поливни системи. Какъв вид поливна система ще изберете зависи от културите, които отглеждате, площта, с която разполагате, предпочитания, съвети от специалист. Ето кои са най-разпространените видове напоителни системи:

 • Градински пръскачки. Те са много добре познати и освен че могат да се превърнат в извор на нескончаемо забавление за децата, извършват кръгово поливане, на струи, в диапазон от около два метра. Удачно решение са, ако желаете да поливате по-малки площи.
 • Системи, разпръскващи водата. Техният поливен радиус може да достигне до пет метра, като принципът им на работа е имитация на дъжд. Сериозно тяхно предимство е намалените разходи на вода, получаващи се при изпарения.
 • Системи за капково поливане. Принципът им на работа е да доставят вода там, където са корените на засаденото растение. По този начин, вместо излишно да се пълнят вадите, водата се изразходва точно по предназначение.

Какви услуги може да ни предложи специалистът по поливни системи?

Вече сте взели решение да имате поливна система, която да ви замества в съответната градинарска област? Добре да знаете на какви услуги можете да разчитате от специалиста, когото сте наели, за да ви я инсталира:

 • Изграждане на напоителни системи. Това включва свързването на водоизточника към напоителните тръби, добавянето на таймер за поливане и евентуално на датчик за дъжд.
 • Поддръжка на поливни системи. В случай че някой компонент от системата покаже индикации, че се нуждае от корекции, наетият от вас специалист би следвало да се погрижи за ремонта.
 • Съвети и препоръки относно работата на поливната система. Освен да я инсталира в двора ви, професионалистът, изградил вашата система за поливане, може да ви даде конкретни и практични насоки как оптимално да я използвате.

Как да изберем добър професионалист по напояване?

Предимствата на системите за напояване са безспорни, но за да бъдем сигурни, че ще ни служат качествено, е важно да поверим изграждането им на доказани професионалисти. Как да познаем, че точно такъв сме открили:

 • Има нужните компетенции относно поливането. Запознат е с това кога и по колко се поливат различните зеленчуци, овошки, цветя и тревни площи. Това ми помага да ви предложи точния за вас вид поливна система и да я настрои по подходящ начин.
 • Има препоръки от доволни клиенти. Едно от най-сигурните доказателства, че даден специалист изгражда качествени системи за напояване са не думите, с които сам се изтъква, а тези, споделени от клиентелата му.
 • Винаги е готов с работещ съвет и решение. Каквито е предизвикателства да срещате с поливните си системи, добрият изпълнител винаги е насреща с правилните насоки, които да разрешат ситуацията.

По какъв начин MaistorPlus ни свързва с препоръчани специалисти по напоителни системи?

MaistorPlus е уникално разработена онлайн платформа, с помощта на която си спестявате часове в търсене на правилните майстори за ремонта на дома или грижата за градината. Вместо да се лутате и да разпитвате приятели и съседи, разглеждате удобно събрани в списъци майстори и фирми, които са регистрирани в района на вашето населено място и ако си харесате някого, го наемате. Имате вариант и директно да направите заявка, в която описвате от какъв специалист се нуждаете и каква работа трябва да ви свърши. Какви са останалите плюсове на сайта:

 • Заявявате специалист по поливни системи напълно безплатно;
 • Разглеждате и сравнявате оферти, така че да се спрете на точната за вас;
 • Запознавате се с бизнес профилите на изпълнителите, с представени в тях готови проекти, четете препоръки от клиенти;
 • Виждате репутацията на професионалистите, формирана от реални клиентски оценки;
 • Наемате изпълнител само ако сред кандидатите откриете подходящият за вас;
 • Оставяте и своя отзив в платформата, след като възложената от вас задача е изпълнена.

Открийте с MaistorPlus доказани майстори на системи за напояване! Заявете своя проект напълно безплатно!