159 Препоръчани изпълнители за изграждане на поливни системи

Заявете напълно безплатно специалист по поливни системи сега!

Поливането е неотменима част от грижата за градината и нейните растения. Без него не можем да се радваме на свежи зелени площи, нито пък на реколта от зеленчуковите лехи и от овошките. Доброто напояване на посевите, правено ръчно, може да отнеме часове. Значително облекчение в това отношение се явяват автоматизираните системи за поливане, които вместо нас се заемат със задачата да полеят цветята, зеленчуците, дърветата. Ако обаче не знаем как се изграждат поливни системи, е важно да се доверим на точните професионалисти. В MaistorPlus бързо и лесно се свързвате с препоръчани от клиенти изпълнители, които ще се погрижат за оптималното напояване на градините ви. Достатъчно е да направите безплатна заявка, да сравните оферти и да се спрете на най-подходящата за вас.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!avatar_79959_69560454367.jpg
онлайн преди 4 часа

Владимир Николов

7 извършени проекта

Последно мнение за "Демонтаж на шатра":

"Много съм доволна, предложи най-приемливата цена, всичко извърши в срок, много приятна комуникация, препоръчвам Владимир на бъдещите клиенти!"
Профилна снимка - Димитър Мандински
онлайн преди 4 часа

Димитър Мандински

15 извършени проекта

Последно мнение за "Озеленяване на междублоково пространство пред офис":

"Много съм доволна от Димитър! Свърши работата по-бързо отколкото очаквах, професионално, с гъвкаовст и с много разбиране към това, което искахме. Чувствахме се в сигурни ръце по време на цялата комуни ... "
Профилна снимка - Димитър Мандински
онлайн преди 4 часа

Димитър Мандински

15 извършени проекта

Последно мнение за "Озеленяване на междублоково пространство пред офис":

"Много съм доволна от Димитър! Свърши работата по-бързо отколкото очаквах, професионално, с гъвкаовст и с много разбиране към това, което искахме. Чувствахме се в сигурни ръце по време на цялата комуни ... "
Профилна снимка - Светослав Георгиев
онлайн преди 2 дни

STG LOGISTIC

1 извършен проект

Последно мнение за "Разглобяване и преместване на гардероб":

"Доволна съм от работата им!"
cover_46264_29495324148.jpg
онлайн преди 7 дни

Атанасов

20 извършени проекта

Последно мнение за "Малко шпакловка и боядисване":

"Много съм доволен от свършената от Атанас работа. Работи внимателно, чисто, качествено и на нормална цена. Дава съвети и предлага решения за неочаквани проблеми възникнали в хода на изпълнението на пр ... "
Стандартна иконка за категория Изолация и Саниране
онлайн преди 1 месец

Мигали ЕООД

3 извършени проекта

Последно мнение за "Полагане на под върху гредоред-село Пиргово":

"Работата беше изпълнена качествено и в срок ."
Профилна снимка - Рангел Кисов

Член от 67 месеца:

Здравейте, ние сме малка строителна фирма която се занимава предимно със строителство на еднофамилни сгради и прележащата инфраструктура към тях.
Профилна снимка - ВЕЛАРТЕ - Ремонти и Поддръжка
онлайн преди 3 часа

ВЕЛАРТЕ - Ремонти и Поддръжка

4 извършени проекта

Член от 5 месеца:

ВЕЛАРТЕ предлага интериорни ремонти, довършителни работи и поддръжка. Може да разчитате на нас както и за обзавеждане и интериорни решения с високо качество на работата на разумни цени. Правим както ц ...

Член от 1 месец:

Абако Билд извършва ремонти и довършителни дейности от най-високо качество,изпълнени в посоченият срок и в рамките на определения бюджет. Фирмата предлага всичко свързано с ремонтните услуги и преуст ...
Профилна снимка - Христо Кирилов
онлайн преди 1 час

Акуратният Майстор

40 извършени проекта

Последно мнение за "Изработка на 2 метални навеса над вход и над веранда":

"Освен, че спази всички срокове и договорки, Христо ни свърши и много допълнителни проблеми, които висяха от месеци. Много сме му благодарни за точността и добре свършената работа и чакаме офертата му ... "

Оставени мнения за Озеленяване:

Галя Димитрова преди 2 месеца за Поливна система ,капково напояване. - село Константиново | Бургас

“Много добро изпълнение на проекта. Млад, амбициозен екип, отговорни,умни и работливи. Препоръчвам с две ръце. Адмирации за Зелени проекти, Паола Станева, Осман,Миро.”

Каролина преди 2 месеца за Първоначално изграждане капково напояване за зеленчукова градина | София

“Отнесоха се много отговорно и коректно към проекта и поетите ангажименти. Останахме доволни от свършената работа.”

Какво представляват градинските напоителни системи?

Системите за напояване, които се изграждат в градината, представляват съоръжения, предназначени за автоматизирано поливане на тревни площи, зеленчукови вади, цветни лехи, овощни дръвчета. В общия случай се състоят от:

 • Водоизточник. Най-добрият вариант е това да бъде кладенец, тъй като няма да се налага да го пълним ръчно с вода, както е при вариантите със слънчев бойлер или воден контейнер.
 • Система от тръби за поливане. Те се отвеждат до местата в градинското ни пространство, които имат нужда от напояване.
 • Таймер за включване на поливането. Автоматично стартира поливането от инсталираните напоителни системи в зададено му предварително време.
 • Датчик за дъжд. Не всички напоителни системи са снабдени с него, обикновено се добавя по желание на клиента.

 

Вижте още: Препоръчани специалисти за озеленяване

Как ни помага наличието на поливна система в градината?

Смисълът на това да си имаме градински кът е същият да ни радва със свежата си зелена трева, пъстри цветя, атрактивни растения и даряващи ни с плодове посеви. Всичко това е немислимо да се случи без живителната вода. Забързаното ни ежедневие изключва варианта за напояване на всяко стръкче с лейка в ръка или вързан за кладенец маркуч. Ако не за всички, поне за културите, нуждаещи се от регулярно поливане, е удачно да се помисли за изграждане на системи за поливане, които да ни отменят в тази основна градинарска задача. Какви са ползите:

 • Регулярно поливане с правилните количества вода. Напояването с поливни системи се осъществява през каквито периоди е нужно, с точните дозировки и налягане на водата. Всичко е съобразено с вида на конкретното растение и фазата му на развитие.
 • Автоматичен таймер, който включва поливането, когато трябва. Той мисли вместо вас кога е дошло време да се полеят доматите, краставиците, цветята, овошките и всички други растения в двора ви. В зададеното му време задейства системата за поливане, което ви спестява всякакви притеснения дали ще можете да полагате нужните градински грижи винаги и в точните моменти.
 • Датчик за дъжд. Това е екстра към повечето системи за напояване, чието предназначение е поливането да не се задейства в случай на валеж с определена интензивност. Реално датчикът отчита влажността на почвата и въздуха и ако тя е над определена стойност, автоматично напояване не се осъществява. Същото се стартира отново при спадане на влажността.

Какви видове системи за поливане има?

Автоматизираното доставяне на вода до нужните градински точки може да се извърши с различни поливни системи. Какъв вид поливна система ще изберете зависи от културите, които отглеждате, площта, с която разполагате, предпочитания, съвети от специалист. Ето кои са най-разпространените видове напоителни системи:

 • Градински пръскачки. Те са много добре познати и освен че могат да се превърнат в извор на нескончаемо забавление за децата, извършват кръгово поливане, на струи, в диапазон от около два метра. Удачно решение са, ако желаете да поливате по-малки площи.
 • Системи, разпръскващи водата. Техният поливен радиус може да достигне до пет метра, като принципът им на работа е имитация на дъжд. Сериозно тяхно предимство е намалените разходи на вода, получаващи се при изпарения.
 • Системи за капково поливане. Принципът им на работа е да доставят вода там, където са корените на засаденото растение. По този начин, вместо излишно да се пълнят вадите, водата се изразходва точно по предназначение.

Какви услуги може да ни предложи специалистът по поливни системи?

Вече сте взели решение да имате поливна система, която да ви замества в съответната градинарска област? Добре да знаете на какви услуги можете да разчитате от специалиста, когото сте наели, за да ви я инсталира:

 • Изграждане на напоителни системи. Това включва свързването на водоизточника към напоителните тръби, добавянето на таймер за поливане и евентуално на датчик за дъжд.
 • Поддръжка на поливни системи. В случай че някой компонент от системата покаже индикации, че се нуждае от корекции, наетият от вас специалист би следвало да се погрижи за ремонта.
 • Съвети и препоръки относно работата на поливната система. Освен да я инсталира в двора ви, професионалистът, изградил вашата система за поливане, може да ви даде конкретни и практични насоки как оптимално да я използвате.

Как да изберем добър професионалист по напояване?

Предимствата на системите за напояване са безспорни, но за да бъдем сигурни, че ще ни служат качествено, е важно да поверим изграждането им на доказани професионалисти. Как да познаем, че точно такъв сме открили:

 • Има нужните компетенции относно поливането. Запознат е с това кога и по колко се поливат различните зеленчуци, овошки, цветя и тревни площи. Това ми помага да ви предложи точния за вас вид поливна система и да я настрои по подходящ начин.
 • Има препоръки от доволни клиенти. Едно от най-сигурните доказателства, че даден специалист изгражда качествени системи за напояване са не думите, с които сам се изтъква, а тези, споделени от клиентелата му.
 • Винаги е готов с работещ съвет и решение. Каквито е предизвикателства да срещате с поливните си системи, добрият изпълнител винаги е насреща с правилните насоки, които да разрешат ситуацията.

По какъв начин MaistorPlus ни свързва с препоръчани специалисти по напоителни системи?

MaistorPlus е уникално разработена онлайн платформа, с помощта на която си спестявате часове в търсене на правилните майстори за ремонта на дома или грижата за градината. Вместо да се лутате и да разпитвате приятели и съседи, разглеждате удобно събрани в списъци майстори и фирми, които са регистрирани в района на вашето населено място и ако си харесате някого, го наемате. Имате вариант и директно да направите заявка, в която описвате от какъв специалист се нуждаете и каква работа трябва да ви свърши. Какви са останалите плюсове на сайта:

 • Заявявате специалист по поливни системи напълно безплатно;
 • Разглеждате и сравнявате оферти, така че да се спрете на точната за вас;
 • Запознавате се с бизнес профилите на изпълнителите, с представени в тях готови проекти, четете препоръки от клиенти;
 • Виждате репутацията на професионалистите, формирана от реални клиентски оценки;
 • Наемате изпълнител само ако сред кандидатите откриете подходящият за вас;
 • Оставяте и своя отзив в платформата, след като възложената от вас задача е изпълнена.

Открийте с MaistorPlus доказани майстори на системи за напояване! Заявете своя проект напълно безплатно!