Препоръчани специалисти за ландшафтно проектиране

Заявете напълно безплатно ландшафтен проектант още днес!

Когато сте впечатлени от цялостната подредба в един парк или двор, можете да бъдете сигурни, че зад всичко това стои професионално изпълнено ландшафтно проектиране. Именно то е в основата на всяка изящно изпълнена ландшафтна архитектура. В MaistorPlus лесно се свързвате с доказани ландшафтни архитекти и проектанти. Те могат да осъществят за вас целия ландшафтен процес. Достатъчно е да направите заявка, напълно безплатно, и в отговор ще получите конкуренти оферти, които да сравните, за да изберете най-удачната. Можете да прочетете и отзиви от клиенти за работата на изпълнителите, което улеснява още повече избора ви с кого да работите.

Заяви проект

Сортирай по извършени проекти Филтрирай специализирани

211 Ландшафтни проектанти

cover_46264_29495324148.jpg

Атанасов

42 извършени проекта

<p>Боядисване,изпълнение на различни видове декоративни мазилки,аранжиране и изработка и монтаж на различни декорации и декоративни елементи,изпълнение на различни релефи-камани,тухли,скали,алпинеуми, ...
Профилна снимка - Веселин Бориславов
онлайн преди 3 часа

Веселин Бориславов

VIP
Все още няма извършени проекти

Фирма за строителни ремонти Майстор Дани е надежден партньор, който може да Ви помогне да изпълните всеки строителен или ремонтен проект. Фирмата предлага високо качество на работа, професионализъм и ...
Профилна снимка - Димитър Мандински
онлайн преди 22 часа

Perfect Home

37 извършени проекта

ЕКИП ОТ СПЕЦИАЛИСТИ Цялостен или довършителен жилищен ремонт: - В и К услуги: Подмяна, ремонт на водопровод и канализация. - Цялостно изпълнение на баня. - Електро-услуги: Жилищно окабеляване, по ...
Профилна снимка - Петър Петров
онлайн преди 2 дни

Петър Петров

16 извършени проекта

Предлагам следните услуги за частни лица, корпоративни клиенти и инвеститори: – фасадни ремонти, реставрация, полагане на топлоизолация и довършителни работи на сгради, магазини, офиси и жилища; - в ...
снимка

Ismer Zahariev

13 извършени проекта

Казвам се Исмер Захариев и се занимавам с настилки и облицовки, лепене на камък, дренажи и други ремонти.
avatar_31454_67846197775.jpg
онлайн преди 22 дни

Д - А 11 ЕООД

21 извършени проекта

Д - А 11 ЕООД е фирма, която предлага комплексни услуги на достъпни за всеки цени! Монтаж на качествена дограма с огромно разнообразие от профили и цветове по възможностите на всеки джоб. Всякакви дов ...

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за ландшафтно проектиране. Безплатно е!

Заяви проект

Последно публикувани обекти с приблизителна цена за озеленяване

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за ландшафтно проектиране. Безплатно е!

Заяви проект

Какво е ландшафтно проектиране и какви услуги включва?

Преди да се оформи един парк, двор или градина, по отношение на ландшафтна архитектура, зелени площи, цветни лехи и съотношението му с прилежаща сграда, е необходимо да се изготви ландшафтен проект. Последният е съобразен с географските и топографски особености на конкретното място, заобикалящите го ландшафтна среда и постройки. Услутгите, които са включени в стандартното ландшафтно проектиране, са следните:

 • Снимка на моментното състояние на терена. Такава е необходимо да се направи още преди фактическото ландшафтно проектиране, за да може то да е максимално съобразено със спецификите на местността. Важно е да се знае например каква е почвата и спрямо нея да се подберат подходящите растителни видове. В същото време реализираният проект трябва да се вписва хармонично с обстановката наоколо. Това не означава безлично да потъва в нея, а успешно да я допълва.
 • Направа на идейно-дендрологичен проект. Той съчетава художествените характеристики на завършената ландшафтна архитектура с предпочитанията на клиента. Целта на този етап от извършваното ландшафтно проектиране е да се постигне плавна връзка между екстериорна и интериорна среда. Заедно с това, както вече стана дума, се търси по-мащабното визуално взаимодействие с цялостната картина на околността.
 • Изготвяне на трасировъчен проект. На този етап се решава къде ще бъдат разположени алеите, евентуално терасиране, стълбища, площадки, както и други фрагменти от планираната ландшафтна архитектура.
 • Изработване на посадъчна схема. Всяко ландшафтно проектиране включва и поредица от решения какви точно растения ще бъдат включени в проекта и как ще бъдат разпределени. Идеята е, от една страна, всяка зеленчукова култура, овошка, видове цветя и тревни площи да са засадени там, където биха виреели най-добре. Наред с това те трябва да образуват една естетически издържана ландафтна картина, която да има своите звездни моменти през цялата година.
 • Вертикално ландшафтно проектиране. Самото име подсказва, че тук планирането е във височина. В него са включени идеите и скиците на стълбища, тераси, площадки, както и удачното им свързване със зелените площи.

 

Вижте още: Препоръчани специалисти по озеленяване

Полезно да знаете за основните видове ландшафтно проектиране

Ако търсите фирма, която да изготви проект за оформяне на дворното ви пространство или градината, както и на каквито и да е други открити зелени площи, бихте могли да се ориентирате в основните световни стилове:

 • Класически стил. Централен елемент в композицията е сградата. Тя е заобиколена от зелена трева, вода, цветни лехи и други декоративни елементи, които образуват геометрични фигури. Този стил е предпочитан за по-малки площи.
 • Пейзажен стил. Обратно на класическия стил, при пейзажния стил не сградата е на преден план, а ландшафтът. Доминираща е богатата и естетически издържана зелена растителност.
 • Регулярен стил. Който не ги е виждал, то поне със сигурност е чувал за величествените градини на френския крал Луи XIV в регулярен стил. Особеностите му са свързани с плосък релеф и строги геометрични форми.

 

Намерете също: Професионални архитекти за ландшафтен дизайн 

Как да разпознаем правилният специалист по ландшафтна архитектура?

Добрият ландшафтен специалист трябва да има широки компетенции, свързани с ландшафтна архитектура, градинарство, изкуство, екология и география. Какво още е препоръчително да може да ви предложи:

 • Той трябва да открие компромиса между вашата идея и спецификите на релефа, което значи да избере растения, които от една страна са подходящи за ландшафта, а от друга – пасват на вашия вкус и бюджет.
 • Отговорният ландшафтен архитект задължително свиква предварителна среща с вас, за да се запознае с вашите предпочитания за оформяне на площта. На тази база той изгражда идеен проект, който после да реализира.
 • Изборът на опитен специалист е от особено значение, защото корекцията на некачественото изпълнение ще ви струва много повече от първоначалната услуга. 

По какъв начин MaistorPlus ви съдейства лесно да намерите правилните ландшафтни специалисти?

Прекрасната ви идея за дворно място може да бъде надградена до истински ландшафтен шедьовър, стига да имате късметът на попаднете на добър професионалист. Благодарение на MaistorPlus разчитате не просто на шанс, а на възможността да се свържете бързо и резултатно с препоръчани майстори и фирми. Те предлагат своите услуги в различни ремонтни области, включително ландшафтно оформление. Можете да избирате от списъци с регистрирани в желания от вас район специалисти, както и да изпратите заявка, в която да опишете проекта си. Ето и останалите добри причини да се възползвате от услугите на сайта:

 •  Заявявате ландшафтен проектант и архитект напълно безплатно и без обвързване;
 • Получавате оферти от доказани професионалисти, които можете да сравните и да се спрете на тази, която максимално отговаря на очакванията ви;
 • Виждате в бизнес профилите на специалистите и фирмите техни завършени проекти, често подкрепени със снимки;
 • Четете отзиви и препоръки от клиенти, вече използвали услугите на съответните специалисти;
 • Сами решавате дали да поканите някого на оглед и да го наемете, а след изпълнение на възложеното от вас можете да споделите оценката си в платформата.

Открийте с MaistorPlus правилния ландшафтен специалист, който да сбъдне мечтаното от вас зелено кътче! Заявете проект напълно безплатно!