172 Препоръчани специалисти за ландшафтно проектиране

Заявете напълно безплатно ландшафтен проектант още днес!

Когато сте впечатлени от цялостната подредба в един парк или двор, можете да бъдете сигурни, че зад всичко това стои професионално изпълнено ландшафтно проектиране. Именно то е в основата на всяка изящно изпълнена ландшафтна архитектура. В MaistorPlus лесно се свързвате с доказани ландшафтни архитекти и проектанти. Те могат да осъществят за вас целия ландшафтен процес. Достатъчно е да направите заявка, напълно безплатно, и в отговор ще получите конкуренти оферти, които да сравните, за да изберете най-удачната. Можете да прочетете и отзиви от клиенти за работата на изпълнителите, което улеснява още повече избора ви с кого да работите.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!cover_46264_29495324148.jpg
онлайн преди 2 дни

Атанасов

28 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на столове":

"Доволен съм от изпълнението."
Профилна снимка - Димитър Мандински
онлайн преди 2 дни

Димитър Мандински

23 извършени проекта

Последно мнение за "Озеленяване на междублоково пространство пред офис":

"Много съм доволна от Димитър! Свърши работата по-бързо отколкото очаквах, професионално, с гъвкаовст и с много разбиране към това, което искахме. Чувствахме се в сигурни ръце по време на цялата комуни ... "
Профилна снимка - Димитър Мандински
онлайн преди 2 дни

Димитър Мандински

23 извършени проекта

Последно мнение за "Озеленяване на междублоково пространство пред офис":

"Много съм доволна от Димитър! Свърши работата по-бързо отколкото очаквах, професионално, с гъвкаовст и с много разбиране към това, което искахме. Чувствахме се в сигурни ръце по време на цялата комуни ... "
Профилна снимка - ВЕЛАРТЕ - Ремонти и Поддръжка
онлайн преди 21 часа

ВЕЛАРТЕ - Ремонти и Поддръжка

9 извършени проекта

Последно мнение за "Монтаж на бяла техника":

"Коректно и добре свършена работа в срок. Препоръчвам +++"
Профилна снимка - Венелин Кънчов
онлайн преди 9 часа

Венелин Кънчов

2 извършени проекта

Член от 7 месеца:

Привет, аз съм Венелин Кънчов. Аз и моята бригада изпълняваме строителни дейности външни и вътрешни ремонти, турбозолна мазилка, почистване на дворове, мазета, къртене чистене и извозване.

Член от 10 месеца:

Абако Билд извършва ремонти и довършителни дейности от най-високо качество,изпълнени в посоченият срок и в рамките на определения бюджет. Фирмата предлага всичко свързано с ремонтните услуги и преуст ...
Профилна снимка - Рангел Кисов
онлайн преди 3 дни

П-СТРОЙ ЕООД

1 извършен проект

Член от 77 месеца:

Здравейте, ние сме малка строителна фирма която се занимава предимно със строителство на еднофамилни сгради и прележащата инфраструктура към тях.
Профилна снимка - Александър Златков
онлайн преди 4 дни

Александър Александров

1 извършен проект

Член от 11 месеца:

Извършваме ремонт и поддръжка на домове, офиси, магазини, хотели, административни и жилищни сгради. Имаме богат опит и в довършителните строителни и строително-ремонтни дейности, луксозни и освежителн ...
Профилна снимка - Вера Миндова
онлайн преди 1 ден

Вера Миндова

2 извършени проекта

Член от 7 месеца:

ВЕРТОНИ ЕООД
Профилна снимка - Юлиян Захариев

Член от 5 месеца:

Строителство на сгради и цялостен ремонт е основна сфера на работа. Съдействие при продажба и закупуване на имот.

Какво е ландшафтно проектиране и какви услуги включва?

Преди да се оформи един парк, двор или градина, по отношение на ландшафтна архитектура, зелени площи, цветни лехи и съотношението му с прилежаща сграда, е необходимо да се изготви ландшафтен проект. Последният е съобразен с географските и топографски особености на конкретното място, заобикалящите го ландшафтна среда и постройки. Услутгите, които са включени в стандартното ландшафтно проектиране, са следните:

 • Снимка на моментното състояние на терена. Такава е необходимо да се направи още преди фактическото ландшафтно проектиране, за да може то да е максимално съобразено със спецификите на местността. Важно е да се знае например каква е почвата и спрямо нея да се подберат подходящите растителни видове. В същото време реализираният проект трябва да се вписва хармонично с обстановката наоколо. Това не означава безлично да потъва в нея, а успешно да я допълва.
 • Направа на идейно-дендрологичен проект. Той съчетава художествените характеристики на завършената ландшафтна архитектура с предпочитанията на клиента. Целта на този етап от извършваното ландшафтно проектиране е да се постигне плавна връзка между екстериорна и интериорна среда. Заедно с това, както вече стана дума, се търси по-мащабното визуално взаимодействие с цялостната картина на околността.
 • Изготвяне на трасировъчен проект. На този етап се решава къде ще бъдат разположени алеите, евентуално терасиране, стълбища, площадки, както и други фрагменти от планираната ландшафтна архитектура.
 • Изработване на посадъчна схема. Всяко ландшафтно проектиране включва и поредица от решения какви точно растения ще бъдат включени в проекта и как ще бъдат разпределени. Идеята е, от една страна, всяка зеленчукова култура, овошка, видове цветя и тревни площи да са засадени там, където биха виреели най-добре. Наред с това те трябва да образуват една естетически издържана ландафтна картина, която да има своите звездни моменти през цялата година.
 • Вертикално ландшафтно проектиране. Самото име подсказва, че тук планирането е във височина. В него са включени идеите и скиците на стълбища, тераси, площадки, както и удачното им свързване със зелените площи.

 

Вижте още: Препоръчани специалисти по озеленяване

Полезно да знаете за основните видове ландшафтно проектиране

Ако търсите фирма, която да изготви проект за оформяне на дворното ви пространство или градината, както и на каквито и да е други открити зелени площи, бихте могли да се ориентирате в основните световни стилове:

 • Класически стил. Централен елемент в композицията е сградата. Тя е заобиколена от зелена трева, вода, цветни лехи и други декоративни елементи, които образуват геометрични фигури. Този стил е предпочитан за по-малки площи.
 • Пейзажен стил. Обратно на класическия стил, при пейзажния стил не сградата е на преден план, а ландшафтът. Доминираща е богатата и естетически издържана зелена растителност.
 • Регулярен стил. Който не ги е виждал, то поне със сигурност е чувал за величествените градини на френския крал Луи XIV в регулярен стил. Особеностите му са свързани с плосък релеф и строги геометрични форми.

 

Намерете също: Професионални архитекти за ландшафтен дизайн 

Как да разпознаем правилният специалист по ландшафтна архитектура?

Добрият ландшафтен специалист трябва да има широки компетенции, свързани с ландшафтна архитектура, градинарство, изкуство, екология и география. Какво още е препоръчително да може да ви предложи:

 • Той трябва да открие компромиса между вашата идея и спецификите на релефа, което значи да избере растения, които от една страна са подходящи за ландшафта, а от друга – пасват на вашия вкус и бюджет.
 • Отговорният ландшафтен архитект задължително свиква предварителна среща с вас, за да се запознае с вашите предпочитания за оформяне на площта. На тази база той изгражда идеен проект, който после да реализира.
 • Изборът на опитен специалист е от особено значение, защото корекцията на некачественото изпълнение ще ви струва много повече от първоначалната услуга. 

По какъв начин MaistorPlus ви съдейства лесно да намерите правилните ландшафтни специалисти?

Прекрасната ви идея за дворно място може да бъде надградена до истински ландшафтен шедьовър, стига да имате късметът на попаднете на добър професионалист. Благодарение на MaistorPlus разчитате не просто на шанс, а на възможността да се свържете бързо и резултатно с препоръчани майстори и фирми. Те предлагат своите услуги в различни ремонтни области, включително ландшафтно оформление. Можете да избирате от списъци с регистрирани в желания от вас район специалисти, както и да изпратите заявка, в която да опишете проекта си. Ето и останалите добри причини да се възползвате от услугите на сайта:

 •  Заявявате ландшафтен проектант и архитект напълно безплатно и без обвързване;
 • Получавате оферти от доказани професионалисти, които можете да сравните и да се спрете на тази, която максимално отговаря на очакванията ви;
 • Виждате в бизнес профилите на специалистите и фирмите техни завършени проекти, често подкрепени със снимки;
 • Четете отзиви и препоръки от клиенти, вече използвали услугите на съответните специалисти;
 • Сами решавате дали да поканите някого на оглед и да го наемете, а след изпълнение на възложеното от вас можете да споделите оценката си в платформата.

Открийте с MaistorPlus правилния ландшафтен специалист, който да сбъдне мечтаното от вас зелено кътче! Заявете проект напълно безплатно!