Направи си сам бюро от палети с библиотека

Публикувано на 08/04/2020 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 08/04/2020 | Видяно 14 982 пъти

Образованието е градивна и неотменима част от израстването на всяко дете. Макар и само с поддържаща роля, мебелите взимат сериозно участие в периода на обучение. Те са тези, върху които се пишат домашни, изработват проекти, в същото време дават "убежище" за книги и учебници. Хубавото е, че обзавеждането може да се осъществи по приятен за бюджета начин, особено с жънещата все по-големи успехи палетна революция. В тази статия ще ви покажем как да си направите сами бюро от палети с библиотека за детската стая, а ако все пак предпочитате да се доверите на професионалисти, можете да ги откриете в нашия сайт.

Вижте още: Практични ученически бюра и вдъхновяващи интериорни решения


Необходими инструменти и материали

Предимството на бюрото от палети, за което ще ви дадем насоки тук, е в това, че едновременно може да се използва и като библиотека. Така печелите не само интересна и функционална мебел, но и пространство в детската стая. Ето какви инструменти и материали трябва да си набавите, за да го измайсторите:

  • Дъски от палети - изберете по-тънките;

  • Допълнителни дървени летви, с размер, близък до този на дъските, които сте извадили от палета. Ако разполагате с втори палет, можете да извадите тънки летви от него. Бройката им зависи от това каква дълбочина желаете да има бюрото ви.

  • Ролетка, за да сте сигурни че измервате всичко точно;

  • Гвоздеи и винтове;

  • Чук;

  • Отвертка.


Направете плота на бюрото

За направата на плота на бюрото ще ви бъдат нужни тънките дъски, които извадихте от палета, и няколко допълнителни, за да се получи желаната широчина. След като сте взели решение колко ще е широка повърхността на вашата мебел, вземете две дъски и ги отрежете до необходимия ви размер. Към тях прикрепете летви така, както е показано на снимката. Разбира се, ако искате повече дълбочина, двете ви успоредни дъски ще са по-дълги и съответно върху тях ще бъдат прикрепени повече летви.

Вижте още: Седем хитри идеи къде да държим велосипеда у дома


Време е да се погрижите за "библиотечната" част

Обещахме ви, че това ще бъде функционална мебел, която освен бюро, представлява и библиотека. В случая библиотечната част ще се получи от палет, на който сте махнати летвите отгоре. Използвате само основата или скелето му, прикрепвате го вертикално към стената, както е показано в дясната част на снимката. В нишите, които естествено се образуват, има място да поставите книги и учебници.

Вижте още: Цветна етажерка за детска стая


На финала съединете библиотеката и плота

Остана ви само да използвате чука и гвоздеите, за да закрепите плота към библиотеката и да се радвате на своето вече завършено бюро. Ако рустик визията ви се струва неподходяща за детската стая, винаги можете да обработите палета допълнително и да го боядисате. На ваше разположение са и специалистите в MaistorPlus, които ще ви помогнат с още интересни идеи и професионално изпълнение. Направете безплатна заявка към тях и се спрете на най-подходящия сред кандидатите, сравнявайки оферти и препоръки към тях от клиенти, вече използвали услугите им. След завършване на проекта, оставете и своята оценка в сайта.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта