Как да обзаведем къща в планината: практични и стилни идеи

Публикувано на 05/03/2024 от Ирена Петрова | Последна редакция на 05/03/2024 | Видяно 1 323 пъти

Малка къщичка в планината е една от най-романтичните представи, особено през зимата. Едва ли има човек, който не си е мечтаел да се сгуши на топло пред камината, гледайки бавно падащият сняг през прозорците, докато затрупва красивия горски пейзаж. Напоследък тази идея се реализира от все повече хора не само за бягство в почивните дни, но и като постоянен дом.

Планинските жилища могат отлично да съчетаят топлина, стил и изтънченост, като същевременно включват естествени елементи в интериора, които отразяват спокойствието на обкръжението на дома. От класически рустикални акценти до неочаквани модерни елементи, има безброй начини да превърнете вашето планинско убежище в уютно и привлекателно място. Ето как:


Дървени мебели с жив ръб

Дървените мебели са традиционен задължителни, ако искате да внесете природата във вашия дом. За интериор, вдъхновен от планината, изберете дървени мебели с жив ръб. Този органичен подход включва незавършени ръбове, създавайки уникални форми, които безпроблемно се сливат с издигната планинска естетика. Страничната маса е перфектният начин за фино включване на този различен стил на дизайн, докато масата за хранене с живи ръбове прави по-смело и впечатление.


Акценти от плюшена материя и кожа

Дебелите, удобни материи са идеалното допълнение към бягството в планината, особено през по-студените месеци. Тъкани плетива, дебели карирани одеяла и плюшена изкуствена кожа безпроблемно се смесват, за да добавят динамична комбинация от текстури във вашето пространство. Независимо дали добавяте одеяло в долната част на леглото или няколко декоративни възглавници върху вашите дивани и столове, тези тъкани ви позволяват да включите практични елементи, които добавят визуален ефект и повишават цялостната естетика на вашия дом. За да сте сигурни, че вашите текстилни изделия си пасват – вместо да се бият един с друг – трябва да са в една цветова палитра, която ви позволява по-лесно да смесвате и съпоставяте.


Естествена декорация

Внесете екстериора вътре в къщата, като включите облицовки от естествен камък във вашето пространство. Камини, плочки или дори вани и мивки предоставят възможност за използване на този органичен материал за създаване на луксозен вид. Докато мраморът е популярен вариант заради своята елегантност и издръжливост, други камъни доставят различно настроение. Варовикът и шистите, например, придават по-селско усещане, докато пясъчникът и травертинът предлагат по-неутрален, модерен завършек.

Декоративните предмети са задължителни при окончателното лакиране на всяка стая – а в планината можете да се обърнете към заобикалящата ви среда, за да разширите вдъхновението си. Можете дори да добавите любимите си предмети към декоративна купа или ваза във входа или кухнята си за модерен, органичен щрих.

Дори и да не се нуждаете от тях по структурни причини, включването на дървени греди по таваните и стените ще придаде на всяко планинско жилище елегантен селски вид. Тъмно махагоново петно придава на пространството уютно усещане за кабина, докато по-светъл дъб или бяло покритие придават по-модерно излъчване. Помислете за включване на този дизайнерски детайл в по-големите стаи, като всекидневна, семейна стая или главна спалня.

Ако желаете да обзаведете дома си с мебели по поръчка, свържете се с някой от нашите специалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Начо Цветков
Боядисване и декорация, София
6 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта