Как да обособим домашен офис във всекидневната?

Публикувано на 19/07/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 24/03/2020 | Видяно 3 604 пъти

Ако работите от дома си, вероятно добре знаете, че наличието на работно пространството е задължително. Разбира се, не всеки има бюджет, който му позволява да наеме или купи жилище, в което да има достатъчно място за бонус стая, изпълняваща функцията на офис място. Именно затова е нужно да се прояви хитрост. Очевидно е , че най-оптималното място за обособяване на мини офис е дневната, тъй като тя обикновено е най-голямото помещение в дома.

Съчетаването на хола с работното бюро обаче не е толкова лесно, колкото звучи. Положението става още по-сложно, когато нямате и много налични квадратни метри. За щастие, има трикове, които могат да ви помогнат да имате удобно работно място и шикозна всекидневна в едно, без това да ви кара да се чувствате сякаш сте на работа денонощно. Ние сме се погрижили да ви представим тези идеи тук, а за качественото им изпълнение разчитайте на опитните професионалисти, регистрирани в нашия сайт.


Зад дивана

Не се страхувайте да “поиграете” с мебелите си, ако в хола ви няма достатъчно пространство. Можете да поставите тънко бюро зад дивана. Така ще обособите перфектно, практично и много удобно работно място. Поставете малък килим под бюрото, а върху него сложете красива лампа. По този начин ще създадете илюзията, че пространството е отделено от останалата част от стаята.

След това, за да се слее всичко в едно, можете да сложите допълнителни декорации около работното си пространство, които да са в унисон и с него, и с дневната. Перфектни варианти в този случай са високите растения или лампи.

Вижте още: Как да преобразим дневната си за един уикенд?


Заемете цяла стена

Ако вашата дневна стая го позволява, можете да отделите една цяла стена на каузата “домашен офис”. Това ще създаде чиста, непрекъсната линия в стаята. Пространството на пръв поглед ще изглежда като най-обикновена всекидневна, но всъщност едната стена ще бъде добре оформена като работно място. За да постигнете това, поставете бюрото и шкафовете непрекъснато от единия край на стената до другия. За да балансирате външния вид, използвайте плаващи рафтове. Така ще изимитирате потока от линии.


Ъглите са универсален вариант

Друг лесен начин да отделите офиса си от останалата част от хола е да го сложите в определен ъгъл. Поставете бюрото в далечен ъгъл до прозореца, като внимавате да си вземете бюро и стол, които се съчетават с останалата част на стаята. Можете да “слеете” офиса си с всекидневната с помощта на стена с картини, изпълняваща функцията на мини галерия, стена с книги, черна стена, на която да пишете задачите си или вдъхновяващи цитати или пък заложете на стилно огледало. Идеите са много, а вие трябва да изберете тази, която ви пасва най-добре.


Огранизирайте работното си пространство

Трябва ли да организирате работното си пространство? Разбира се, че да!  Когато мястото е ограничено, както споменахме, е важно да бъдете креативни. Обмислете използването на плаващо бюро. То ще му даде впечатление за лекота и повече свободно пространство. Поставете рафтове или шкафове на стената, за да спестите място на пода. Чекмеджета, кутии или шкафове за документи също могат да се използват за съхраняване на всички ваши документи и офис консумативи.

Независимо дали работите от вкъщи или не, работното ви пространство е място, което трябва да вдъхнови потока на творчеството ви и да ви стимулира да давате най-доброто от себе си.

За да си създадете едно наистина прекрасно място у дома, се доверете на препоръчаните специалисти, регистрирани в нашата платформа. Заявете безплатен проект още сега, сравнете оферти и иберете най-подходящата сред тях!

______________________________________________________________________________

Тази статия ти хареса и искаш да създаваш подобно съдържание за MaistorPlus? Кандидатствай за позицията Автор на уеб съдържание, като изпратиш CV и кратко мотивационно писмо на hr@maistorplus.com. Очакваме те!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта