Как да преобразим дневната за един уикенд?

Публикувано на 31/01/2019 от Виктория Маринова | Последна редакция на 07/02/2019 | Видяно 2 790 пъти

Осъществяването на цялостен ремонт на дадено помещение у дома несъмнено изисква внимателно планиране, прецизно разпределение на времето и не на последно място осигуряване на солидна инвестиция. В случай че вашата дневна се нуждае от освежаване, но не сте подготвени за реализирането на основен ремонт, тези идеи за обновяване със сигурност ще ви бъдат полезни! Запознайте се със съветите на професионалистите и разберете как можете лесно да преобразите своя хол в рамките на един уикенд, при това без да инвестирате в скъпи материали и декорации. Съдействие за осъществяването на този и всеки друг интериорен проект пък ще получите от доказаните професионалисти, регистрирани в нашата платформа!


Превърнете една от стените в закачлив акцент

Пребоядисването вдъхва нов живот на всяко помещение, но пък е обвързано с разместване, прецизно облепване на мебелите и закупуване на голямо количество латекс. За да си спестите всички тези главоболия и да успеете да освежите дневната в рамките на един уикенд, специалистите съветват:

  • Превърнете една от стените в интригуващ акцент, който ще разчупи визията на цялото помещение. Този подход е особено подходящ за тези от вас, чиито домашни любимци обожават да острят ноктите си в долната част на някоя стена.
  • За изграждането на стена-акцент не ви трябва много – малко търпение при облепването на ъглите с хартиено тиксо, известна доза прецизност при залепянето на избрания тапет и най-вече усет към детайла.
  • Ключовото тук е да изберете точния нюанс или шарка за тапета, така че той да контрастира на останалите стени, без да прави помещението схлупено или негостоприемно.

Виж още: Красиви интериорни детайли в традиционен дом


Нека разместването на мебели да започне сега!

Разместването на мебелите в хола е трик, чрез който можете да преобразите изцяло визията на помещението, при това без да инвестирате нито лев в нови елементи.

  • За изпълнението на този проект ще ви трябва само добра идея и помощ от приятел, който да ви „удари едно рамо“ при преместването на голямата холна секция или тежкия диван.
  • Тук важна роля играе планирането – добре е предварително да обмислите разположението на всеки детайл от обзавеждането, така че помещението да изглежда светло и приветливо, а входът към него да не бъде преграден от любимия ви фотьойл например.
  • За целта препоръчваме да направите поне три варианта под формата на груби скици за новото разпределение на мебелите в хола. Това ще ви помогне да бъдете запознати предварително с плюсовете и минусите на всеки от тях, и в последствие да изберете оптималното решение за своето жилище.


Направете си сами нови украшения за старата дневна

Това предложение е чудесен завършек на предишните две – направете си сами уникални декоративни елементи за дневната, с които да впечатлите своите гости!

  • Ако сте сред сръчните DIY ентусиасти, грабнете няколко дървени летвички, чук, пирони и кутия боя и си сътворете сами страхотни отворени рафтчета, които да закачите над телевизора или пък над дивана, в случай че разполагате с масивна секция под формата един модул.
  • Когато сковаването на конструкции не е сред любимите ви занимания, можете да използвате цветни боички или пък лепило и брокат, с които да декорирате саксии, рамки за снимки, кутии за съхранение и други.
  • И докато сме на тази вълна, ви даваме и още една идея – преобразете холните възглавнички, като им ушиете или изплетете нови калъфки. По този начин гарантираме, че ще разчупите визията на цялото обзавеждане!

За качествения ремонт на хола и всяко друго помещение у дома пък разчитайте на съдействие от опитните майстори, регистрирани в нашата платформа. Заявете проект напълно безплатно и сравнете цени и оферти на доказани професионалисти в областта, при това без допълнително обвързване!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта