Красиви интериорни детайли в традиционен дом

Публикувано на 07/09/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 14/12/2018 | Видяно 2 224 пъти

Интериорният дизайн в едно жилище е онова, което разказва история, разкрива индивидуалността на собствениците, както и онова, което го прави уютен и го превръща в истински дом. Днес ще ви покажем един малък апартамент с няколко основни обособени стаи, всяка от които с впечатляващи интериорни детайли и идеи, от които да почерпите вдъхновение. Разгледайте го и помечтайте за проектите, които искате да изпълните в своя дом, а когато дойде моментът за тяхното изпълнение - потърсете подходящи изпълнители, които да ви помогнат с този така важен процес. Внесете и вие доза индивидуалност и красиви компоненти, разкриващи частица от вас самите и разказващи интересна история.


Дневна с библиотечна рамка

Първо навлизаме в дневната, където ни очаква голям комфортен ъглов диван, който представлява сборен пункт за тази стая. Масичката пред него служи са поставяне на чашки за кафе или чай и макар с малък размер, тя притежава красива нестандартна форма. Над дивана е закачена картина от друго време, наподобяваща бродерия, с нежна златиста ретро рамка. Лампата тук заслужава споменаване с впечатляващите си форми, наподобяващи оръжията на джедая от Междузвездни войни. А сега да прехвърлим погледа си върху обособената библиотечна стена отсреща, обгръщаща големия прозорец като красива рамка. Тя тук играе ролята именно на елемент, разказващ история, или по-точно - множество истории. Книгите са подредени прецизно по томове, на места и по цветова схема. Действа разтоварващо и внася уютен старинен елемент в просторната дневна, заедно с ретро паркета и цялостната декорация в тази стая.


Спретната бяла кухничка

Кухнята е малка, бяла и много спретната, с малко акценти под формата на сини столчета, обикалящи квадратната дървена трапезна маса, и иноксов двукрил хладилник. Шкафовете са бели и разположени навсякъде из кухнята, за да осигурят много пространство за съхранение. Отдясно виждаме изглед към ъгълчето за готвене с четири котлона и висок бял абсорбатор. Върху шкафовете вляво са подредени буркани с подправки и кухненска посуда. Долу ъгълът е предназначен за основните и най-често ползвани уреди, като кафемашина и електрическа кана. Саксии със свежи подправки са подредени на различни места из кунята, което носи глътка свежест и симпатично излъчване.

Виж още: Кухня в топли земни тонове


Малката спалня излъчва комфорт

Спалнята също е сравнително малка, затова в нея има само най-необходимото - голямо удобно легло и две нощни шкафчета. Шалтето е в черно-бяло каре с меки възглавнички, разпръснати върху него. Впечатляваща е декорацията, която макар в минимално количество, носи доза артистичност в интериора. Двете шкафчета се различават едно от друго, като това вляво е изцяло от дърво в натурални преливащи нюанси, декорирано с медна саксия и бяла мраморна ваза със сухи клонки, в компанията на малка свещ. Дясното шкафче има дървени крачета и бял плот, върху който е поставена медна нощна лампа. Картината над леглото в бели и черни нюанси се връзва чудесно с интериорната концепция, а симпатичното огледало с кръгла орнаментирана рамка загатва част от отсрещната стена.


Баня с обособена хигиенна зона

Банята представлява естествено продължение на итнериорните идеи в останалите помещения в жилището - бели основи с малко дърво и семпло обзавеждане. Мивката е разположена точно под голям дървен рафт в специално обособена ниша. Рафтът, сам по себе си, служи като зона за хигиена и разкрасяване. В голямото огледало пред нас виждаме отсрещния край на банята, в който е побрана малка душ-кабина, отляво на която се разполага и тялото на бойлера за топла вода.

Ако интериорните идеи в това жилище са ви вдъхновили, потърсете специалист, който да изпълни някоя от тях и във вашия дом. А можете да опишете своите собствени идеи във формата за заявка на проект, за да получите оферти от различни фирми и сами да изберете с коя да работите на база техните профили, предложения и опит с предишни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта