Полезни съвети и идеи за вашия домашен офис

Публикувано на 14/03/2019 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 21/03/2020 | Видяно 3 577 пъти

Не във всеки дом е необходимо изграждането на домашен офис. Това е придобивка, която се явява изключително ценна за онези от нас, които работят за себе си или във фирма, позволяваща възможността за комбинирана работа - от вкъщи или в офиса на компанията. Ако сте на етап обмисляне дали да се сдобиете с кътче за работа у дома, то днес ще ви представим няколко ключови съвета и полезни идеи, с които можете да започнете ефективно планиране на своя офис проект. За да сте сигурни, че взимате правилните решения, не се колебайте да се допитате и до специалист по интериорен дизайн, който ще ви даде още куп полезни насоки.


Фокус върху светлината

Най-важният фактор за изграждането на домашен офис е наличието на светлина в предназначеното за работа помещение. Опитайте се да откриете добре осветено кътче в дома си, където да поставите бюрото. Постарайте се светлината да е мека, прикрита от прозрачна завеса или светли вертикални щори и да не попада директно върху монитора на компютъра. Посоченото на тази снимка бюро е поставено на изключително стратегическо място. Позиционирано е срещу двата странични прозореца, откъдето щедро влизат слънчеви лъчи. Последните не попадат директно върху самото бюро и по този начин не се пречи на работния процес по никакъв начин.

Виж още: 5 идеи за мечтания офис през лятото


Изберете правилния интериорен стил

Разнообразието от интериорни стилове, сред които можете да избирате, е голямо. Класически, съвременен, минималистичен, виндитдж, дори индустриален, както можете да видите на посочената снимка, и други. Важно е обаче да съобразите на първо място пространството, с което разполагате.

  • Ако помещението е прекалено малко - стилове като класическият, например, могат да затворят още повече пространството и да създадат усещане за претруфеност, която да тежи на окото.
  • Светлината също играе важна роля. Ако тя не е в обилни количества, изборът на по-семпъл дизайн със светло обзавеждане може лесно да компенсира този недостатък във вашия домашен офис.
  • За да създадете визуална илюзия за повече пространство, и в най-малкото офис помещение е необходимо на първо място да поиграете със светлината и цветовете. Изборът на светли основи е винаги правилен път, по който можете да поемете, но това не означава лишаване от необходим контраст:

  • Ако се спрете на бяло в основите на помещението, комбинацията с интересен цветен акцент ще внесе повече настроение. Прилагайки правилното цветово съчетание, ще се радвате на по-въздушно работно място със закачлив дизайн.
  • Избягвайте комбинирането на повече от два цвята, тъй като това би пренаситило интериора.
  • В случай на избор на неутрални цветове, като сиво, черно, бяло и техни вариации - можете да комбинирате и по няколко различни нюанса, но в същата гама. 


Комбиниране на няколко зони в едно помещение

Ако сте решили да приобщите новия си офис към някоя от основните стаи в дома, то е важно да вземете няколко важни фактора предвид:

  • Изборът на минималистичен дизайн, не само за офис зоната, но и за цялото помещение, би създала усещане за повече простор. Семплите мебели са добре дошли, масивните такива нямат място в подобна интериорна композиция.
  • Светли цветове и комбинация на неутрални тонове ще ви помогне да създадете хармонично усещане.
  • Присъствието на жива растителност ще съживи стаята и ще внесе доза естествен контраст.

Не забравяйте също, че интериорните дизайнери са на разположение да ви помогнат да сбъднете по-лесно мечтаната интериорна визия, включваща офис у дома. Пуснете безплатна заявка за изпълнение на проект и разгледайте подбраните оферти, които ще получите. Изберете на база профили на фирмите, техните индивидуални предложения към вас и оценки от предишните им клиенти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта