Необходими инструменти и материали

Последна редакция на 26/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 333 пъти

Предимството на бюрото от палети, за което ще ви дадем насоки тук, е в това, че едновременно може да се използва и като библиотека. Така печелите не само интересна и функционална мебел, но и пространство в детската стая. Ето какви инструменти и материали трябва да си набавите, за да го измайсторите:

  • Дъски от палети - изберете по-тънките;

  • Допълнителни дървени летви, с размер, близък до този на дъските, които сте извадили от палета. Ако разполагате с втори палет, можете да извадите тънки летви от него. Бройката им зависи от това каква дълбочина желаете да има бюрото ви.

  • Ролетка, за да сте сигурни че измервате всичко точно;

  • Гвоздеи и винтове;

  • Чук;

  • Отвертка.

Свързано:

Направи си сам идеи за всичко Направи си сам бюро от палети с библиотека

С какъвто и проект от вида "направи си сам" да се захванете, винаги идва моментът, в който трябва да си набавите необходимите инструменти и материали. В този случай на финала ще получим ученическо бюро, изработено от палети, към което, в добавка, ще има библиотека. Ако ученическите години за вак отдавна са отминали, но все пак ви привлича идеята да си имате бюро и библиотека в едно, направено от палети, просто наречете бюрото работно, и се заловете за работа. На снимката, която ви показваме тук, се виждат материалите, или поне голяма част от тях, които ще ви бъдат нужни за реализацията на проекта. Отпред горе се откроява главният герой в нашата мисия, а именно един палет от светло дърво. Той няма да остане задълго в настоящия си цялостен вид. Както ще разберете, когато прочетете публикацията, част от която е това изображение, палетът ще послужи едновременно за плот и библиотечна част на бюро. За да стане това възможно, неговите тънки дъски ще бъдат извадени и сковани една до друга като плот, а от така преобразената останка от палет ще се направи библиотека. Точните мерки са в основата на всяка успешно завършена мебел, което прави наличието на ролетка не само в кадъра, но и в проекта, напълно логично.