Направи си сам бюро от палети с библиотека

Публикувано на 08/04/2020 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 08/04/2020 | Видяно 14 978 пъти

Образованието е градивна и неотменима част от израстването на всяко дете. Макар и само с поддържаща роля, мебелите взимат сериозно участие в периода на обучение. Те са тези, върху които се пишат домашни, изработват проекти, в същото време дават "убежище" за книги и учебници. Хубавото е, че обзавеждането може да се осъществи по приятен за бюджета начин, особено с жънещата все по-големи успехи палетна революция. В тази статия ще ви покажем как да си направите сами бюро от палети с библиотека за детската стая, а ако все пак предпочитате да се доверите на професионалисти, можете да ги откриете в нашия сайт.

Вижте още: Практични ученически бюра и вдъхновяващи интериорни решения


Необходими инструменти и материали

Предимството на бюрото от палети, за което ще ви дадем насоки тук, е в това, че едновременно може да се използва и като библиотека. Така печелите не само интересна и функционална мебел, но и пространство в детската стая. Ето какви инструменти и материали трябва да си набавите, за да го измайсторите:

  • Дъски от палети - изберете по-тънките;

  • Допълнителни дървени летви, с размер, близък до този на дъските, които сте извадили от палета. Ако разполагате с втори палет, можете да извадите тънки летви от него. Бройката им зависи от това каква дълбочина желаете да има бюрото ви.

  • Ролетка, за да сте сигурни че измервате всичко точно;

  • Гвоздеи и винтове;

  • Чук;

  • Отвертка.


Направете плота на бюрото

За направата на плота на бюрото ще ви бъдат нужни тънките дъски, които извадихте от палета, и няколко допълнителни, за да се получи желаната широчина. След като сте взели решение колко ще е широка повърхността на вашата мебел, вземете две дъски и ги отрежете до необходимия ви размер. Към тях прикрепете летви така, както е показано на снимката. Разбира се, ако искате повече дълбочина, двете ви успоредни дъски ще са по-дълги и съответно върху тях ще бъдат прикрепени повече летви.

Вижте още: Седем хитри идеи къде да държим велосипеда у дома


Време е да се погрижите за "библиотечната" част

Обещахме ви, че това ще бъде функционална мебел, която освен бюро, представлява и библиотека. В случая библиотечната част ще се получи от палет, на който сте махнати летвите отгоре. Използвате само основата или скелето му, прикрепвате го вертикално към стената, както е показано в дясната част на снимката. В нишите, които естествено се образуват, има място да поставите книги и учебници.

Вижте още: Цветна етажерка за детска стая


На финала съединете библиотеката и плота

Остана ви само да използвате чука и гвоздеите, за да закрепите плота към библиотеката и да се радвате на своето вече завършено бюро. Ако рустик визията ви се струва неподходяща за детската стая, винаги можете да обработите палета допълнително и да го боядисате. На ваше разположение са и специалистите в MaistorPlus, които ще ви помогнат с още интересни идеи и професионално изпълнение. Направете безплатна заявка към тях и се спрете на най-подходящия сред кандидатите, сравнявайки оферти и препоръки към тях от клиенти, вече използвали услугите им. След завършване на проекта, оставете и своята оценка в сайта.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта