Цветна етажерка за детска стая

Публикувано на 05/02/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/07/2016 | Видяно 11 898 пъти

Основната цел на всяка мебел, която създаваме сами, е да бъде максимално полезна за нас и да отнема минимална част от бюджета ни. С достатъчно сръчност и въображение можем да направим истински интериорни шедьоври, които, на всичкото отгоре, не можем да намерим на пазара. Не можем да не ви попитаме–омръзнало ли ви е от купчините с книги и играчки в стаята на вашето дете? Ако е така и търсите лесен и удобен начин да съхранявате вещите на детето си без да купувате мебели, с които след едва няколко години да се сбогувате, ние сме насреща. Това съвсем не е ситуация от типа „мисията-невъзможна“, затова сме ви подготвили една много симпатична идея за съхранение на вещи, а именно–цветна етажерка за детската стая. И хубавата новина е, че можете да си я направите сами, като я съобразите с цветовата гама на стаята и вашия вкус!

Виж още: Шкафче за обувки от дървена щайга

Необходими материали:

  • Няколко дървени щайги
  • Боя

Необходими инструменти:

  • Бормашина
  • Винтове
  • Прави планки 
  • Шкурка


Стъпка 1: Подберете материали

Първата и основополагаща стъпка е да се сдобиете с няколко дървени щайги. Преди да преминете към закупуването им обаче, огледайте ги добре за пукнатини и остри трески, тъй като голяма част от тях имат подобни дефекти. Желателно е преди да предприемете следващите стъпки от направата на етажерката да ги шлифовате с помощта на шкурка, за да премахнете дребните трески и прах.


Стъпка 2: Придайте на щайгите вълнуващи нюанси

Следва най-забавната част, а именно боядисването на дървените щайги! Дали те ще бъдат едноцветни или всяка ще бъде в различен нюанс зависи изцяло от вас. Можете да добавите разноцветни петна или декорации по ваш избор, а също и да повторите боята до достигане на желания цвят. Отделете повече време за обмисляне на цялостния вид на етажерката, както и на това дали дървените щайги да бъдат вертикално или хоризонтално разположени, а защо не и комбинация от двете. Всякакви варианти са възможни, стига да разполагате с достатъчно пространство за експерименти в детската стая.


Стъпка 3: Създайте устойчива конструкция

Най-трудната част е сглобяването на етажерката. За да не се разпадне, трябва да прикрепите дървените щайги една за друга с помощта на винтове и бормашина. Разположението както на щайгите, така и на самите винтове, е изцяло по ваша преценка и зависи от общия вид на етажерката, но препоръчваме устойчивостта й да бъде с приоритет пред външния й вид, бихте могли да я прикрепите с винтове за стената. Накрая остава да подредите всички играчки и книги, за които до този момент не намирахте място в детската стая.


Стъпка 4: Декорирайте по свой вкус!

Виж още: Детски легла, вдъхновени от приказките

Надяваме се тази цветна идея да ви е вдъхновила да разнообразите вида на детската стая, като сътворите уникална етажерка от дървени щайги. Ако пък планирате цялостен ремонт на стаята на вашето дете, направете безплатна заявка в MaistorPlus и се възползвайте от съветите на специалистите ни в сферата на интериорния дизайн, регистрирани в платформата. Така не само ще може да разгледате офертите им, но и да получите отзиви и оценки за тяхната работа, за да се изберете в последствие най-доброто за вас и вашия дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта