5 идеи за легло от палети

Публикувано на 07/08/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 04/10/2019 | Видяно 5 184 пъти

Можете да превърнете дървените палети в красиви и функционални мебели – от маса, градински мебели дори до спалня. Въпреки че отнема време да постигнете желания резултат, не е трудно. Ако имате желание да дадете шанс на този „направи си сам“ проект, опитайте! Днес ще ви представим пет идеи за легло от палети. Сигурни сме, че няма да съжалявате, ако внесете тази идея в дома си. 

В случай, че ви харесва идеята за мебели от палети, но не смятате, че сте достатъчно сръчни, винаги имате възможността да се обърнете към квалифицираните дърводелци, регистрирани в нашия сайт.


Спалня с чекмеджета

Направете легло от палети с шкафчета. Да, мисията ви няма да бъде толкова лесна, но за сметка на това крайният резултат ще бъде изумителен и много функционален.

  • За тази цел можете да използвате готови дървени щайги или да направите сами от палети.
  • Дървените шкафчета под леглото, използвайте, за да съхранявате вещите си, чаршафи или каквото ви хрумне. Изключително удобно и компактно решение.
  • Имате възможността да направите цял спален комплект – нощно шкафче, тоалетка, a защо не и скрин. Не забравяйте да лакирате с лак за дърво вече готовите мебели. По този начин ще си гарантирате комфорт и удобство за дълъг период от време.
  • Винаги можете да боядисате мебелите от палети в пъстри цветове. Така ще им придадете още по-интересен и щур вид. 

Вижте още: Как да си сглобите бързо легло от палети


Подиум от палети

В този случай ще са ви необходими толкова палети, колкото искате да бъде голям подиумът. Е, разбира се трябва да съобразите и размерите на матрака, който ще поставите отгоре.

  • В отворите на палетите може да подредите книгите или други малки вещи, така ще имате още полезно място за съхранение. Освен това ще бъде и много атрактивна декорация към интериора на спалнята. А и любимото ви четиво ще бъде точно на една ръка разстояние.
  • Можете да поставите два реда палети, така ще имате и повече място за вещите си. Едновременно с това ще спечелите и допълнителна височина.
  • Боядисайте палетите в цвят, подхождащ на интериора в стаята ви. Ако пък искате да запазите идентичността на дървото, лакирайте ги с лак. Този вариант е изключително лесен, бърз и красив! 


Кралско легло с рамка от палети

Ако сте по-сръчни, опитайте този вариант. Той със сигурност ще вдъхне на помещението неподражаем стил. А на финалната права нищо чудно да чуете и ръкопляскания (от приятели, съседи или вас самите).

  • Ще са ви необходими палети и плоскости – за рамката и за долната част на леглото.
  • След като измерите, изрежете от палетите парчета и ги залепете с помощта на лепило за дърво върху рамката.
  • Подредете летвичките по начин, който ви допада. Можете да експериментирате и да създадете уникален дизайн.
  • Боядисайте изрязаните парчета палети с различни цветове лак, за да придадете различен и уникален вид.

Същото можете да направите, ако са ви останали и остатъци от ламинат или паркет.


Висящо легло от палети

Ето този вид направо ще изуми всички. И най-вече вас самите, когато прережете лентичката и откриете спалнята в цялата й прелест. За да направите висящото си легло-люлка, ще ви бъдат необходими:

  • Вериги или въжета. Първите са доста по-устойчиви и здрави;
  • Палети, които да използвате за основен материал;
  • Кукички, с които да захванете леглото за веригите;
  • Дюбели, за да може стабилно да прикрепите плаващото си легло за тавана;
  • Бормашина, с която лесно и бързо да правите дупки;
  • Матрак.

Това легло е красив и различен вариант от класическото. След като сте готови, поставете чаршаф, одеалца и възглавнички, и вече може да се отдадете на заслужена почивка. Много удачен избор е за спалнята, за верандата или дори да го закрепите на някое дърво на двора. Какво по-хубаво място да си полегнете с книга в ръка или чаша кафе. 


Детска дървена къщичка-легло

Създайте красиво легло за вашето дете. Не забравяйте да лакирате дъските или да ги боядисате в любимия му цвят. Добавете матрак и готово. По желание украсете с лампички, стикери, а ако можете да рисувате – защо не и с някоя красива рисунка? Освен че малчуганът ще e изключително щастлив, ви гарантираме, че ще го помни цял живот. Че кой не си е мечтал да има къщичка-легло?

Представените от нас идеи са ви допаднали, но не смятате, че ще се справите сами? Обърнете се към квалифицираните дърводелци регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка за проект изберете между офертите на изпълнителите. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта