Как да си сглобите бързо легло от палети

Публикувано на 17/04/2013 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 50 168 пъти

Закупете 4 броя палети. Можете да намерите едно пале на средна цена между 5 и 10 лв. Не е трудно - попитайте специализирани търговци в интернет или потърсете в складовете на големите вериги.


Как да си сглобите бързо легло от палети

Нанасяте се в ново жилище и имате нужда от легло, а бюджетът ви е ограничен? Вече не е необходимо да харчите много средства, за да спите удобно! Ще ви покажем как бързо и лесно можете да си сглобите ново легло от палети.

Вижте още: Практични легла от палети за всеки дом

Необходими материали:

  • 4 бр. палети (стандартен размер 120 см х 80 см)
  • Кит за дърво
  • Шкурка или електрическа пила
  • Грунд за дърво
  • Около 2 л. боя
  • Четка за боядисване


Стъпка 2

След като сте се снабдили с палетите, ще бъде необходимо да обработите дървения материал. За целта можете да се доверите на опитната ръка на дърводелец или сами да запретнете ръкави. Първо запълнете всички цепнатини и неравности в дървото с кит. След като изсъхне добре, загладете повърхността с шкурка или електрическа пила и почистете останалите стърготини и дървесен прах. За финал нанесете 2 ръце грунд и оставете дървото да изсъхне.

Вижте още: Как да изберем подходящо легло за спалнята


Стъпка 3

Боядисайте. За повече креативност можете да боядисате палетите в един или няколко цвята, които подхождат на вашия интериор. Използвайте обикновена четка с прав косъм, за да достигнете навсякъде.

Стъпка 4

След като палетите са изсъхнали и са се измирисали от боята, подредете ги на пода, като ги разположите така, както е показано на горната схема. По този начин ще получите перфектна спалня със стандартен размер - 160x200 cm. А ако искате да повдигнете леглото си на по-високо, трябва да подредите още 4 броя палети върху тези на пода.

Стъпка 5

Черешката на тортата. Сложете матрак и чаршафи и се насладете на новото си легло. А след това споделете радостта си с други почитатели на мебелите от палети в групата “Идеи и мебели от палети”.

Ако имате друга по-сложна идея за изработка на легло, потърсете професионалните услуги на дърводелец или фирма за мебели и обзавеждане. Публикувайте вашата безплатна заявка в MaistorPlus.com, сравнете цените, които ще ви предложат специалистите, както и ползите от материалите, с които работят. Изберете сами най-подходящия изпълнител, който да превърне интериорния ви проект в реалност.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
valeros3 LTD
Покривни услуги, София
17 извършени проекта