Как да обзаведем детската стая - интериорни тенденции 2023

Публикувано на 18/01/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 18/01/2023 | Видяно 4 306 пъти

Детските стаи през новата 2023 година ще са подвластни на идеите за повече пространство и лекота, които да насърчават любопитството и творческата страна у децата, като в същото време провокират и развиването на интелекта им. Детската стана на 2023-а е събрала в себе си всичко, което толкова дълго сме очаквали, и което все не е достигало на детето. 

Практичност, безопасност и пълен комфорт - ето това са главните елементи, на основата на които ще изграждаме актуалният интериор в стаята на детето през предстоящия сезон. И това съвсем не е изненадващо, защото именно това помещение е мястото, където детето ни трябва да се чувства свободно, уютно и непринудено. А ние, грижовните родители, да сме спокойни, че нищо не застрашава неговата безопасност, както и че универсалният стил на интериора няма да ни принуди след година да променяме всичко.

Нека разгледаме по-подробно на какво следва да обърнем внимание при оформянето на модерната детска стая през 2023 година. 


Сканди, Лофи и Минимализъм

Дизайнът на съвременната детска стая все повече гравитира към универсалността и интериора се създава без акцент върху възрастта. Това се постига чрез спокойна пастелна палитра, многофункционални мебели и универсални играчки и аксесоари.  
През новата година ще се наблюдава развитие на тенденцията към минимализъм и скандинавски стил, както и елементи на индустриалния стил, които вече са се наложили като предпочитани. Все повече компании-производители на детски мебели показват колекции с ориентир към тези стилове. Мебелите са универсални, комфортни и най-вече с удобни системи за съхранение, типични за сканди стила. 


Цветовете - деликатни пастелни нюанси и смели щрихи

Времето на синьо-розовите и от време на време жълти детски стаи отмина. Сега на преден план излизат пастелните цветове, при това във всичките им нюанси. Дизайнерите се застъпват за универсален дизайн на детското пространство, който не се нуждае от радикална промяна, докато детето расте. Но все пак детските пастелни цветове се различават от "палитрата за възрастни" по нежност и лекота. 

Съвсем без акцент ще се получи леко скучен и безхарактерен интериор, който няма да привлича интереса на детето с нищо. Ето защо може да използвате наситените тонове, с които да нанесете по-смелите щрихи в декора. Нека това бъде текстила, аксесоарите и играчките. Тук може да изберете между горчица, малина или корал. А може да опитате и декорация на стената - това е модерно решение, което ще направи стаята изключително атрактивна. 

Мебелите от естествено дърво често се оставят в натуралният им цвят, което придава еко насоченост на целия декор в детската стая, а това само по себе си е много популярен тренд. 

 


Многофункционални мебели

Както стана ясно водещ принцип в новите тенденции е универсалността и това важи в пълна сила за мебелите. Тенденцията към многофункционални помещения, стана особено търсена по време на пандемията и ще се задържи и през следващия сезон. За детските стаи тя винаги е била актуална. Съвременните мебели за деца могат лесно да се превърнат от място за сън и почивка в стая за игри и забавления.   

През новия сезон предпочитание се отдава на двуетажните легла, при които единия от етажите да се превърне в ниша с определена функция - място за игра, за четене или гледане на филм или пък сцена за театър (защо не).  

Системите за съхранение трябва да бъдат удобни на първо място и безопасни, защото детето е любопитно и ще се опита да се покатери където трябва, за да стигне до любимата си играчка. Организирайте пространството така, че да има простор, който да дава свобода на движенията на детето.  


Килим - must have елемент на детската стая

Няма съмнение, че в детската стая трябва да има килим, тъй като те прекарват много време на пода, играейки, четейки или правейки нещо друго. Правилният избор на килим в този смисъл би им осигурил удобство за тези занимания. Комфортът е една от водещите тенденции 2023 г., докато оригиналността е непреходна концепция във всички сезони. Перфектният килим за детската стая има само две характеристики: 

  • Мекота - изберете хубав, мек килим , за да сте сигурни, че детето ви се чувства комфортно на пода. Особено важно е за малките деца, които няма да се наранят при падане. 

  • Въображение - помислете за интересни дизайни, за да разкриете на децата нещо интересно - например десен с животни, цветя или геометрични форми, с които да развиете въображението им. 


Модерно осветление

Тенденциите за 2023 налагат удобство и безопасност в детските стаи и това разбира се засяга и осветлението. Естествената светлина трябва да има безпрепятствен достъп в детската стая, защото слънчевите лъчи са незаменими. За вечерите осигурете осветление, което има положително въздействие върху детето и върху околната среда. Децата се нуждаят от достатъчно светлина и затова модерните интериори са заложили на няколко различни източника - на тавана, стените и отделни настолни лампи и лампиони.  

За всички Ваши проекти може да разчитате на професионалистите които може да откриете тук. Не се колебайте да им се доверите. Техният опит и квалификация ще удовлетворят всяко Ваше очакване. Заявете проекта си още сега. 

Неутралните цветове за осветителни тела са перфектен вариант за детската стая, докато необичайните дизайни са предпочитани, тъй като всеки елемент от тази стая трябва да бъде интересна точка за любопитните деца. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта