1,956 Препоръчани специалисти за откриване и отстраняване на течове

Заявете безплатно проект за откриване и отстраняване на течове!

Наличието на теч у дома може да създаде немалко главоболия. Когато не се погрижим навреме за него, последиците за жилището ни придобиват мащаби, които могат да погълнат сериозни разходи за ремонт. За да избегнете подобен риск, е важно навреме да потърсите майстор или фирма за откриване и отстраняване на течове. В сайта на MaistorPlus лесно ще намерите такива сред регистрираните препоръчани изпълнители. Нужно е само да направите заявка, която е напълно безплатна, и ще можете да сравните оферти, да прочетете отзиви от клиенти, за да се спрете на най-подходящия специалист.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!Профилна снимка - Ivo Tzvetkov
онлайн преди 1 час

Вътрешни ремонти

109 извършени проекта

Последно мнение за "Теч в кухнята":

"Сърши работа бързо и качествено! Въпреки спешната ни нужда, не се възползва от това и не ни таксува двойно за извършената услуга.След няколко дни се обади, за да провери дали всичко е наред. Иво, ... "
Профилна снимка - Александър Костянев
онлайн преди 2 дни

Александър Костянев

VIP

9 извършени проекта

Последно мнение за "Вътрешен ремонт":

"Изключително сме доволни! Безупречно изпълнение, без никакви забележки! Работи се качествено и по нашите изисквания!"
Профилна снимка - Бисер Иванов
онлайн преди 18 часа

Бисер Иванов

21 извършени проекта

Последно мнение за "Дограма с навес или само навес":

"Много точен и коректен"
Стандартна иконка за категория Електроуслуги
онлайн преди 4 дни

Цони Костов

7 извършени проекта

Последно мнение за "Подмяна на верикална канализация":

"Изпълнителят много добре прецени и свърши поръчката"
Профилна снимка - Тодор Ценев
онлайн преди 2 часа

Тодор Ценев

24 извършени проекта

Последно мнение за "Смяна на тоалетно казанче":

"Екипът дойде изключително точно. Работата беше съвсем не лека и не по план. Справиха се отлично! Много съм доволен и пак ще ги извикам при нужда. Браво."
label.cover - Марин Илиев
онлайн преди 6 часа

Марин Илиев

14 извършени проекта

Последно мнение за "Пристройка на тераса":

"Много съм доволен от майсторите. Не си позволиха никакви своеволия, работеха само с качествени материали и нито веднъж не "излезе нещо неочаквано". Много съм доволен от резултата и времевият срок, раб ... "
Профилна снимка - Щам Пул Бетон ЕООД

Член от 1 месец:

Здравейте , Имам удоволствието да представя себе си и фирмата, която управлявам. Казвам се Гюрай Шефък, Управител и собственик на Щам Пул Бетон ЕООД. Изготвяме оферти, Сключваме договори, Правим пъл ...
Профилна снимка - Мохамед Кашмер
онлайн преди 18 часа

Мохамед Кашмер

1 извършен проект

Член от 15 месеца:

Ние извършваме всякакви видове строително-ремонтни дейности. Без значение дали обектът е частно жилище, офис, заведение или хотел, МО-КА 2020 ЕООД може да поеме всички довършителни работи, като дава ...
label.cover - Гюляйдън Ангелов

Член от 3 месеца:

Работим коректно с клиентите си
avatar_71745_47166241939.jpg
онлайн преди 4 дни

Стиво-Х ЕООД

VIP

35 извършени проекта

Последно мнение за "Събаряне на отвор за врата + укрепване":

"Доволни сме от Христо Църнев и екипа му. Много внимателно къртеха отвора, а относно укрепването - предложиха дори по-добър вариант от този, който беше заложен по проект от конструктора, тъй като на мя ... "

Оставени мнения за ВиК Услуги:

Мария Капила преди 24 месеца за смяна на сифон/ мивка в кухнята. | София

“защо не можеха всички майстори да са като майстор Влади, с когото имате спокойствието (напълно
оправдано впоследствие),че
работата ще бъде свършена точно така,както бихте искали!”

Владимир Владимиров преди 24 месеца за Установяване и отстраняване на теч | София

“Добре свършена работа, самостоятелно, без да се налага лично присъствие на обекта!”

Моника Георгиева преди 24 месеца за Поправка на теч на тоалетна чиния | София

“Бърза реакция въпреки натоварения график и добре свършена работа :)”

Дафина преди 25 месеца за Теч от свързваща част на кранче на чешма | София

“Майстор Димитър Димитров се справи с трудната ситуация и разреши проблема ми с авария-теч. Препоръчвам!”

Димитър Димитров отговори:

Благодаря за хубавия отзив и препоръка.

Deliana преди 25 месеца за Теч в панелен блок | София

“Перфектно! Бързо и качествено!”

Виргиния Николова преди 26 месеца за Теч от тоалетното казанче | София

“Много точен, прецизен. Нямам абсолютно никакви забележки, пак бих работила с него!”

Мария Стойкова преди 27 месеца за Чува се капене на вода в близост до чешмата в кухнята | София

“Компетентен и опитен. Проблемът не можеше да се отстрани, но направи всичко възможно, за да опита.”

Teodor Vutov преди 29 месеца за Диагностика и ремонт на теч. | София

“Отлична работа, бърза реакция и точно отношение. Отстраниха теч в тоалетна преди около месец, от тогава няма проблеми.”

Денис Але преди 32 месеца за Теч на тръба в баня | София

“Всичко беше изпълнено качествено спрямо уговорката ни.”

Какви могат да бъдат причините за течовете у дома и можем ли да се справим сами с тях?

Когато кранче или тръба в банята, кухнята или сервизното помещение протече, това винаги ни създава дискомфорт. И проблемът не е само в досадния звук от капещата вода. Течащите кранове, мивки, тръби и щрангове могат да повишат сметката ни за вода в края на месеца, а ако се предизвика по-сериозна авария, съществува опасност да се стигне и до наводнение. А ето и по-често срещаните причини за появата на теч:

 • Запушена тръба, канал, сифон. Когато част от водопроводната система се запуши, водата не може нормално да премине през нея и се появява под формата на теч. В някои случаи можем да отпушим канала или сифона сами, използвайки подходящ препарат. Но при по-сериозен проблем, е редно да потърсим ВиК специалист, който да се намеси с професионалната си апаратура.
 • Спукана или корозирала тръба. Много често, при този вариант, течът ще бъде скрит и това, по което ще познаем, че го има, са петната от влага и мухъл по стените и таваните. Важно е да имате предвид, че там, където се е появило петното, не е задължително да е и източникът на протичането. Случва се водата понякога да пътува и с метри, преди да се появят някъде следите от нея. Най-добре се установява къде е възникнал течът като се потърси съдействие от специалист по откриване на течове с термокамера. Това спестява излишно разбиване и къртене.  
 • Проблеми с покрива, като счупени капандури, разместени керемиди. Обикновено в този случай течовете биха се появили на тавана, но както вече споменахме, водата пътува и пътешествието ѝ може да я отведе и до някоя от стените ѝ. Когато течът е от покрива, е най-добре да се обърнете към майстори за ремонт на покриви.

Какви могат да бъдат последствията от течовете и защо е важно навреме да потърсим специалист?

При наличие на теч у дома е много важно своевременно да се обърнете към водопроводчик по откриване и отстраняване на течове. Отлагайки разрешаването на този проблем, той няма да изчезне от само себе си, а ще ви причинява все по-сериозни щети. Същите съответно ще доведат до по-големи разходи за ремонт. Нека видим последствията от течове у дома:

 • Петна от мухъл и влага по стените и тавана. Освен че изглеждат неестетично, тези петна са знак, че климатът в помещението, където са се появили, не е здравословен. Затова не отлагайте, а потърсете професионалист за откриване на течове с термокамера и отстранете проблема бързо и ефективно.
 • Повишена сметка за вода. Не потърсите ли навреме майстор по отстраняване на течове, ще ви се наложи в края на месеца да плащате за вода, която изобщо не сте използвали. Тя буквално е изтекла “на вятъра”.
 • Наводнение на отделни помещения или на цялото жилище. При неглижиране на проблема с течовете, те могат да доведат и до по-големи проблеми, като наводнения. Разбира се, има случаи и на внезапни аварии с водопровода, но дори и зад тях стои не навреме установена и отремонтирана повреда.

Какви услуги са включени при откриване и отстраняване на течове?

За да може да се отремонтира качествено един теч и това да донесе дългосрочен резултат, е от съществено значение да се открие точния му първоизточник. Затова и услугите, които ще ви предложи ВиК изпълнителят, следва да бъдат:

 • Откриване на течове. И по-точно, откриване на причината за появилия се теч. Не е достаттъчно просто да се върже хавлия на мястото, където тече вода - това можете да и го направите сами, но ще даде нулев резултат. Установява се къде е “изворът” на тръгналата да пътува не където трябва вода и се ремонтира той. Последното може да наложи частично или по-мащабно разбиване или къртене на стени.
 • Откриване на течове с термокамера. Това е специална апаратура, която прави инфрачервено заснемане. На него се виждат отклоненията от нормата, съответно местата, където са се появили течове. Диагностиката е с точност до около 5-10 см. И дори да се наложи изкъртване на някоя стена, поне ще знаете къде е нужно да се кърти.
 • Отстраняване на теч в банята или тоалетната. Обикновено тук става дума за протекло кранче на мивката, течащо тоалетно казанче или теч от душ батерията примерно.
 • Отстраняване на теч в кухнята или пералното помещение. Може да е протекло кранчето или батерията на кухненската мивка, да има теч от тръбата към пералнята и др.

С какво MaistorPlus ни съдейства да намерим подходящ изпълнител за откриване и ремонт на течове?

Своевременното намиране на подходящ майстор по откриване на течове и тяхното отстраняване ще ви спести немалко грижи, а и разходи. MaistorPlus ви помага бързо и лесно да се свържете с препоръчани ВиК изпълнители, които компетентно да се справят с всеки възникнал в дома ви теч. Разглеждате списъци с регистрирани специалисти, като можете да ги филтрирате по сфера на ремонтна дейност, населено място и по вид бизнес и така да решите дали да поканите някого за свой проект. Можете и директно да направите заявка, да сравните оферти и да изберете най-удачната. Какви са предимствата за вас от използването на платформата на MaistorPlus:

 • Изпращате проект за ремонт на течове или друг тип ремонт напълно безплатно и без обвързване;
 • Получавате и сравнявате конкурентни оферти, за да изберете най-добрата за вас;
 • Разглеждате бизнес страниците на изпълнителите, техни завършени проекти, както и репутациите им, формирани от оценки от клиенти;
 • Четете препоръки и отзиви от предишни клиенти;
 • Наемате изпълнител само ако харесате някого измежду кандидатите;
 • Споделяте и своя отзив, когато заявеният от вас ремонт е изпълнен.


Намерете с MaistorPlus ефективно решение за течовете у дома! Изпратете безплатна заявка сега!