1,433 Препоръчани ВиК изпълнители за отпушване на мивки

Заявете напълно безплатно проект за отпушване на мивки още сега!

Ако опитът ви да се справите със запушената мивка е бил неуспешен, не се отчайвайте! В MaistorPlus ще откриете доказани фирми и ВиК специалисти от цяла България за отпушване на мивки в кухнята или банята. Те имат необходимата професионална подготовка, както и инструменти и знаят как да подходят във всяка една ситуация. Направете заявка, напълно безплатно и без обвързване, и изберете най-подходящия кандидат за отстраняване на проблема. Обърнете внимание на ценовите предложения и репутацията на регистрираните майстори и фирми в сайта, както и на оставените от клиенти препоръки за работата им.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!Стандартна иконка за категория Покривни услуги
онлайн преди 2 дни

Радко Радев

2 извършени проекта

Член от 1 месец:

Ние сме бригада, която извършва слените строителни дейности : - Ремонт на стари и направа на нови покривни конструкции, хидроизолации и др. - Пренареждане на керемиди, измазване на комини и др. - ...
avatar_81228_38225844363.jpg
онлайн преди 6 дни

АС - инженеринг 2000 ЕООД

VIP

9 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на баня: спукана (пробита) тръба":

"Много съм доволен от свършената работа!"
cover_698_18313498935.jpg
онлайн преди 2 дни

Албена-Строй

3 извършени проекта

Член от 98 месеца:

Фирмата е с дълъг опит в голямото и малкото строителство както и във вътрешните ремонти. 

Стандартна иконка за категория Боядисване и декорация

Член от 5 месеца:

ЗДРАВЕЙТЕ,КАЗВАМ СЕ ПЕТЪР КОЗАРЕВ,РАБОТЯ С КОЛЕГА .
Профилна снимка - Янко Тодоров
онлайн преди 2 дни

Ремонт на покриви

2 извършени проекта

Член от 70 месеца:

Ние предлагаме КАЧЕСТВО.. ГАРАНЦИЯ за вашия покрив, НИСКИ ЦЕНИ и ОТСТЪПКА 20% Ние от "ЗОИСТРОЙ2017ЕООД.. предлагаме висококачествен ремонт на покриви и покривни конструкции. Изработваме над 50 .пок ...
Профилна снимка - Христина Манолова

Член от 3 месеца:

Ако търсите екип, който не ви ангажира постоянно с нуждите си и не оставя след себе си хаос и бъркотия, то нашите колеги са правилния избор. Ще отговорим на вашите очаквания за ремонт, строеж или отст ...
онлайн преди 4 дни

Dimitrov

Член от 17 месеца:

Занимавам се с вътрешни и външни ремонти по алпийски способ
cover_73385_47214217904.jpg
онлайн преди 10 дни

ЮЗ ООД

Член от 28 месеца:

Предлагаме всички видове ВиК монтажи за Вашата баня, тоалетна или кухня. Изключително държим на бързината и качеството при изпълнение. ВиК ремонти Във всеки момент, по всяко време на денонощието в ...
avatar_71745_47166241939.jpg
онлайн преди 8 часа

Hristo

VIP

12 извършени проекта

Последно мнение за "Лепене на плочки в баня (апартамент ново строителство)":

"Плочките в банята бяха залепени майсторски, по-добре от очакваното и водата се стича точно в сифона, както трябва да бъде. Много съм доволен и препоръчвам Христо!"

Оставени мнения за ВиК Услуги:

Зорница преди 18 дни за Отпушване на мивка в баня | София

“Извърши си добре работата - доволна съм.”

Анета преди 24 месеца за Подмяна на кранчета на кухненска мивка | София

“Доволна съм от извършената работа.
Препоръчвам!”

Тееодора Георгиева преди 34 месеца за отпушване на кухненска мивка | София

“Коректно изпълнение. Препоръчвам.”

Ники Русиновски преди 45 месеца за Отпушване на мивка | София

“Коректно ми предложиха 10 лв. по-висока цена от исканата от мен, но съм доволен от услугите им. Наложи се да се извърши и допълнителна поправка, справиха се.”

Monika Dimitrova преди 60 месеца за Отпушване на мивка | София

“Петър се отзова изключително бързо и няколко часа след публикуването на проекта, вече беше вкъщи. Въпреки, че както по-късно се оказа, той не разполага със специфичната техника за оказалия се по-сериозен проблем, съдейства в намирането на такава и целият проблем беше отстранен в рамките на деня за по-малко пари от очакваното. ”

Тееодора Георгиева преди 78 месеца за Запушена кухненска мивка | София

“Веднага се отзова на заявката. Работата беше свършена веднага и качествено. Проблемът беше отстранен.”

Деян Василев преди 83 месеца за Отпушване на мивка, уплътнение на теч | София

“Майсторът, който дойде се казваше Галин - след като се чухме по телефона беше за 45 минути вкъщи. Доста се постара при отпушването на канала - каза ми, че запушването било на 2.5 метра навътре.
Взе ми 60 лв за отпушването и 30 лв за поправката на течовете. Единствената ми забележка е, че ми се видя малко скъпо - предвид спешната реакция мисля, че беше ОК. Ако не бързах сигурно щях да спазаря за 50-60 лв от друг майстор.”

Мартин преди 83 месеца за Слагане на мивка в WC и връзки с вода и мръсен канал | София

“Добре свършена работа. Професионалист с опит. Бих го наел пак. ”

Как разбирате, че мивката ви е запушена и трябва да се обърнете към специалист за отпушване на мивки?

Независимо дали говорим за мивката в кухнята или банята, тя дава своите ясни сигнали, че се е запушила. И за да не станат последствията от това твърде сериозни, е важно навреме да се обърнем към опитен ВиК специалист, който да отстрани проблема. Имайте предвид, че препаратите за отпушване невинаги са ефективни, а има дори случаи, когато сериозно могат да повредят вътрешността на тръбите. И така, как мивката ни подсказва, че се е запушила:

 • Водата започва да се оттича по-бавно. Несъмнено сте запознати с подобни ситуации, когато миете чиниите например. Няма го обичайното бързо засмукване на водата, вместо това тя едвам се просмуква през отворите на канала;
 • Образува се локва с мръсна вода. Тъй като, поради запушването в мивката, водата не успява изцяло да се оттече в канала, същата се задържа в коритото на мивката и образува локвичка със застояла вода.
 • Появява се неприятна миризма на канализация. Като логично продължение на предходния сигнал за запушена мивка, застоялата мръсна вода, видима в коритото или останала скрита по тръбите, става причина и за появата на неприятни миризми.

Какви могат да бъдат причините за запушване на мивката и за какво да внимаваме?

Причините за това мивката да се запуши могат да бъдат различни, най-вече в зависимост дали говорим за тази в банята или кухнята. Не подценявайте проблема със запушената мивка, защото той може да доведе до по-сериозни последствия като наводнение и корозия на тръбите. За да предотвратите запушването на мивката, не позволявайте попадането на хранителни отпадъци и други боклуци в канала. Най-често срещаните причини за запушване на мивката са:

 • Попаднали хранителни отпадъци в кухненската мивка. Както вече споменахме, желателно е да ги сведете до минимум. Ясно е, че няма как да предотвратите полетът на всяка трохичка в отворите на канала, но поне по-едрите остатъци от храна спокойно можете да обирате и изхвърляте в кошчето за боклук, където им е мястото;
 • Косми или козина от домашни любимци. От тези екстри можете да се сдобиете във всяка от мивките си. При тях също пълният контрол е невъзможен, но като превантивна мярка ви съветваме да не се сресвате пред огледалото, което е над банята в мивката, изберете си друго.
 • Корозирали тръби, чиято вътрешност е започнала да се рони. В следствие на това се получават наслагвания, които водят до запушване.   
 • Възможно е също проблемът да е по-сериозен и да е свързан с технически грешки при изграждане на тръбопровода. Затова ви съветваме да потърсите мнението на ВиК експерт или специализирана фирма за отпушване на мивки, които да направят диагностика на място. Когато запушването е по-сериозно, понякога се налага да се използват машини, с които проблемът да бъде отстранен в дългосрочен план.

Какви услуги може да ви предложи специалистът по отпушване на мивки?

Има случаи, когато спокойно можем да се справим с отпушването на мивката сами, използвайки препарат или вакуумна помпа. При по.задълбочен проблем обаче, с какъвто  подобни подръчни способи не могат да се справят, е необходимо да потърсим професионална водопроводна помощ. Ето и услугите, които можем да получим:

 • Оглед на място с цел да се установи каква е причината мивката да се запуши;
 • Почистване на канала на мивката;
 • Отпушване на мивка с тел, маркуч или и двете;
 • Машинно отпушване на мивки, което се прилага при по-сериозни запушвания.

Как MaistorPlus ни съдейства бързо да открием майстора, който да отпуши мивката ни?

Запушените мивки са неприятност, с която е желателно навреме да се справим, за да не причинят по-сериозни вреди на дома ни, като наводнение например. Важно е да можем да разчитаме на добри ВиК професионалисти, които знаят как да отпушат мивка така, че това да даде дългосрочен резултат. Именно в MaistorPlus лесно намирате препоръчани майстори и фирми за отпушване на мивки, сравнявате оферти от тях, проучвате репутациите им и четете оценки, оставени от клиенти. Всичко това, напълно безплатно и без обвързване.

 

Направете безплатна заявка още сега и решете проблема си със запушената мивка!