„Умни“ мебели за малкия дом

Публикувано на 11/05/2019 от Мария Неделчева | Последна редакция на 13/05/2019 | Видяно 3 697 пъти

Мултифункционалните мебели са крайъгълният камък в обзавеждането на всеки дом с по-скромни размери. За да имате елегантност, уют и същевременно достатъчно пространство и място за съхранение, на помощ идват както тези „умни“ мебели, така и някои малки трикове. Всички сте виждали футуристичните идеи за много красиво, но и много скъпо обзавеждане, успешно изпълняващо различни роли. Но прекалено големите разходи не са задължителни, тъй като на пазара вече има съвсем достъпни малки мебели, които да ви помогнат в търсенето на пространство у дома. Заедно с тях, ви предлагаме и идеи за пестене на място, а нашите интериорни специалисти винаги са готови да ви съдействат при нужда от помощ в проектирането и организирането на пространството у дома.


Големи, малки и миниатюрни маси за всяка стая

Подберете най-правилната маса за всяко пространство у дома:

  • За кухнята можете да намерите отлични разгъващи се варианти, в чиято основа можете да прибирате и сгъваеми столове, за да не заемат място, когато не се използват.
  • В спалнята и хола винаги е полезна малката странична масичка, достатъчна да поставите на нея чашата кафе и книгата си, докато отдъхвате.
  • Най-добрата идея за дневната пък е масичката с повдигащ се плот – в нея има много място за съхранение, което със сигурност ще разберете, че е безценно. Освен това се дублира и с функцията на бюро, ако често работите от дома.

Вижте още: Внесете комфорт и уют с уникална дървена масичка в дневната

 


Забравете обемистите гардероби в спалнята

Няма нужда да отнемате от пространството в спалнята си, ако тя е маломерна, с прекалено голям гардероб. Вместо това използвайте свободно стоящи закачалки и стойки, които ще изискват по-малко площ. Да, вероятно няма да съхранявате толкова много неща, но се замислете дали всъщност имате нужда от всичко, което в момента стои по рафтовете и чекмеджетата ви. Идва и пролет, време за прочистване. Закачалките могат да стоят както самостоятелно, така и да са закрепени за стената, изцяло според възможностите на дома ви. Те са решение както за спалнята, така и за антрето, затова не се замисляйте твърде дълго. А и са много по-приятелски настроени към бюджета ви, нали?


Огледало, скрило в себе си света

Всеки дом, всяка жена, има нужда от това прекрасно творение. Огледало, скрило в себе си всички ценности – бижута, гримове, малки тайни. Вече почти навсякъде може да се намери такова бижу за дома, отварящо се към отлично място за съхранение. Вариантите също са няколко и според вашето пространство можете да изберете дали да бъде свободностоящо, закачено на стената или дори – закачено на вратата. Вариациите са и във вътрешността, като може да е пълно с полезни рафтчета, или да показва цялата прелест на колиетата ви с едно отваряне. А огледало в цял ръст винаги е необходимо на една уважаваща себе си дама,... или господин.

Вижте още: Изберете подходящи огледала за баня


Красив декор и място за съхранение в едно

Инвестирайте в няколко красиви старинни кутии, сандъци или куфари. В тях можете да сложите всичко, което пожелаете, и не искате да се вижда от посетителите на дома ви. Едновременно, те изглеждат ефектно и стилно, особено в една по-минималистична обстановка. Можете да ги направите контрапункт в стаята, ако са по-шарени и интересни, или да допълните към стила на останалите мебели в нея с елегантен избор. Ако се спрете на по-здрав, например дървен модел, бихте могли да го използвате дори за сядане върху него! Освен това винаги е добра идея да варирате с броя на кутиите, сандъците и куфарите, за да вършат те своята цел – да са ви от полза в дома.

Надяваме се, че сте успели да откриете своето решение за оптимизиране на пространство вкъщи сред нашите предложения. В случай че имате нужда от професионалисти които да ви помогнат в реализацията, винаги можете да се обърнете към опитните интериорни дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. Заявете своя проект напълно безплатно още днес, и за кратко време ще получите конкурентни оферти, които да сравните. Предварително ще можете да видите профилите на кандидатствалите изпълнители с отзиви от клиенти за работата им, за да вземете максимално информирано решение. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта