Предимства и недостатъци на различните видове бебешки кошари

Публикувано на 14/09/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 18/09/2018 | Видяно 3 405 пъти

Има много неща, които е добре да подготвите, или поне да проучите, преди да се роди новият член на семейството ви. Събрали сме ви кратка информация за вариантите на легълце, на които бихте могли да се спрете, както и техните предимства и недостатъци. Наемете опитен майстор, който да направи цялостен ремонт на бъдещата детска стая, превръщайки я в удобно, функционално и красиво помещение. Също така, на платформата ни има регистрирани майстори, които изработват мебели по поръчка, а във форума Направи сам можете да откриете много идеи за това как да украсите или направите по-удобна бебешката стая. 
Когато бебето или бебетата са вече на път, идва време да се закупи бебешко легълце или кошара. Много често двете биват объркани и хората подразбират легло под кошара или обратното. Има два основни вида креватчета - дървени или от синтетични материали (сгъваеми) и ние сме тук, за да ви помогнем с избора.


Дървени бебешки легълца

Дървените легла (кошари) са класическият вид бебешко легълце. Независимо от вида и фукнционалността, по-голяма част от тях разполагат с две височини на матрака - за новородено и за вече изправящо се самостоятелно дете. Те разполагат с основно тяло с преграда от решетки, които често могат да бъдат трансформирани на по-късен етап в решетки с отвор за влизане на порасналото дете. Дървените легла широко варират, както като допълнителни екстри, така и като цена. Има съвсем изчистени и семпли варианти - те са подходящи, когато родителите търсят практичност, ниска цена и издръжливост. Освен тях, на пазара могат да се открият легълца с различни добавени шкафове и чекмеджета - вариантите са два: едно или две чекмеджета под самото легло или шкаф, комбиниран с чекмеджета отстрани на леглото. Често отгоре на този страничен панел се разполага място за повиване на бебето.

Елегантно допълнение към дървените легълца е и люлеещит механизъм на леглото, който дава възможност на родителите да успокоят и приспят малчуганите. Важно е да се отбележи и че леглата с допълнителни странични шкафове притежават още едно предимство - те могат да бъдат с лекота превърнати в младежко легло като решетката се премахне, а панелът с шкафовете бъде разкачен и превърнат в обикновен. Тази промяна обичайно е предвидена от производителите и позволява замяната на бебешкия матрак с такъв за пораснало дете.


Сгъваеми кошари

Платнените или от синтетични материали легълца имат друг вид предимства. Те са сгъваеми, леки и лесно преносими. Удобни са за пътувания, престой при баба и дядо или просто за създаването на още един кът за почивка на малките човечета - например на тераса или на двора. Най-общо тези кошари се делят на два вида - квадратни и правоъгълни. Квадратните са подходящи само за игра и кратка почивка. Правоъгълните изпълняват ролята на легло и място за игра едновременно. Много от правоъгълните кошари имат възможност да разположат матрачето си на две нива - за новородено и за самостоятелно изправящо се дете. Често тези легла са придружени от допълнителни аксесоари - повивалник, чанта, различни опори за повдигане на детето, сенник, евентуално стойка за играчки. Всички имат възможност за разтваряне на мрежата, която обгражда матрака, с цел предоставянето на възможност детето да влиза и излиза свободно от леглото. Друго важно предимство е по-достъпната цена, в сравнение с тази на дървените кошари. Всяка една от платнените кошари е оптимизирана за престой на открито, което я прави изключително подходяща за планина, море или просто излет сред природата.


Преценете добре собствените си нужди

Всеки от вариантите за бебешко легло има своите неоспорими предимства, както и известни недостатъци, а цените и качеството им варират в широки граници. Добре е да се има предвид, че въпреки важността на покупката, нейното ползване се ограничава едва в първите две до три години от развитието на детето, след което се преминава към по-голямо и удобно легло. Има много варианти да съчетаете както леглото, така и дизайна на стаята, така че да е подходящ освен за бебе - и за по-голямо дете. Дизайнерите на платформата на с радост биха изготвили проект за вас, а ако вече разполагате с идея, която бихте искали да осъществите – опишете я и създайте собствен проект. На база на него ще получите предложения за изпълнение, от които ще можете да изберете и да създадете вълшебна среда за мъничкия член на семейството, както и функционалност и удобство за самите вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта