Нека творим нeстандартно! 5 креативни идеи за стената

Публикувано на 05/06/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 08/06/2017 | Видяно 9 550 пъти

Нашият дом е нашата крепост. Именно поради тази причина ви предлагаме няколко интересни и креативни идеи, с които да преобразите жилището си. Тези смели предложения ще ви помогнат да промените и разнообразите обстановката. Предизвикайте въображението си и се въоръжете с желание и време – това е единственото, което ще ви бъде необходимо. А крайният резултат ще ви накара да се чувствате още по-приятно, тъй като декорацията ще е благодарение на вашите собствени усилия.

Ако имате нужда от помощ и съвет как най-практично и лесно да промените интериора в дома си, може да се обърнете към майсторите, регистрирани в MaistorPlus. Възползвайте се от тяхната компетентност и превърнете жилището в мечтан дом.


Нека творим нeстандартно

Изкуството е относително понятие, в което всеки открива различно усещане. Разглежданата идея е лесна и бърза, не изисква притежаване на скъпи предмети. Използвайте пирони, които да забиете на стената. Те могат да бъдат на различна височина или да образуват други форми. След това извадете от гардероба неизползваемите дървени закачалки и ги подредете върху пирончетата. Останалата част е въображение. Може пък да разнообразите стената с различни любими картини, рисунки на вашето дете или снимки на любимите хора. Най-находчивите от вас вече имат намислени по няколко идеи, за да превърнат скучната стена в загадъчно арт пространство.


Изкуство в снимки

Кой не би искал да се пренесе на любимото морско кътче? Чрез тази идея това е лесно постижимо. Внесете частица от себе си с тази невероятна декорация. За целта са нужни няколко неща.

  • Първо изберете любимата снимка, която искате да окачите на стената и да и се наслаждавате. Извадете я в най-големия възможен формат.
  • Разделете я на желани части и я изрежете.
  • Набавете си рамка, която е подходяща за снимката. Най-добре е да бъде по-голям формат, за да може да имате по-голяма свобода при свързването на отделните част.
  • Вземете картон и го изрежете във формата на рамката. Върху него ще действаме, за да получим крайния резултат.

Един съвет за перфекционалистите – разграфете картона! Начертайте мрежа, по която да се ориентирате по време на залепване. По този начин ще си спестите време и нерви при изправянето на отделните снимки. А за неперфекционалистите съветът е ясен – подредете ги нестандартно и оставете непринудено, артистично пространство. Резултатът ще бъде зашеметяващ, а това ще бъде благодарение на вас!


Пренесете снимките от социалната мрежа върху стената

Социалните мрежи са превзели дотолкова живота ни, че снимките вече не намират място в ретро албуми, а са събрани в онлайн профилите ни. Времената се променят, но може да запазите спомените, като използвате тази интересна идея. Тя съчетава остарялото понятие за хартиени снимки с креативната идея как да бъдат закачени на стената. Създава се един инстаграм албум на живо, на който ще се наслаждавате. Всичко става лесно и бързо! Извадете любимите снимки и си осигурете голяма бяла рамка. След това подредете по желание всяка една от тях и за очарование може да прибавите малки изображения с характерната икона на програмата Инстаграм.


Окачете света на стената

Вече не е нужно да отбелязваме в списъци местата, които сме посетили или очакваме да опознаем. Тази креативна идея за световна карта ще бъде освен украса за дома, също така практична и полезна вещ за проследяване на вашите приключения. Може да пренесете околосветското пътуване в дома си, като направите тази невероятна декорация. Какво ще ви е нужно за целта – лепило, карта, шперплат, ножици, бял картон, самозалепващо тиксо.

Начин на изработка:

  • Първо изрежете всяка държава от картата. Очертайте я на белия картон и я изрежете от него, така че да остане само формата.
  • Наложете картона на шперплата и го обърнете с лицето надолу. В задната част може да го залепите чрез тиксо, така че да не се вижда.
  • Отбележете всички места, които сте посетили.

Може да бъде разположено във всяка стая в дома. Предизвикателство ще бъде и декорацията около него, тъй като елементите разположени в близост ще предадат още по-авантюристичен дух. При желание може да изработите версия конкретно за България. Всичко става лесно и бързо. Възползвайте се!


Внесете нетрадиционни идеи с оригинална визия

Тази нестандартна идея може да се нагоди към всеки стил и да придаде артистичност на всяко помещение. Въоръжете се с малко повече време и търпение, но крайният резултат ще ви остави без думи. За направата ѝ са необходими пирони, чук, клещи, шперплат, бял картон, който да е по-голям от шперплата, и конци или прежда в различни цветове.

  • Може сами да нарисувате надписа, който желаете, или да го принтирате.
  • Отбележете крайните точки на буквите там, където ще поставите пироните.
  • Залепете картона върху шперплата.
  • След това забийте пироните на мястото на точките и се захванете с основната работа, а именно да добавите първата нишка конци/прежда.
  • Ако желаете по-ярък и отличителен резултат, използвайте прежда. Първоначално може да нанизвате на случаен принцип, но накрая вече ще прецените как и с кой цвят прежда да завършите.

Ако имате нужда от надежден майстор, който да работи качествено, заявете напълно безплатно проект. По този начин ще се свържете с прoфесионалисти, които ще ви дадат оферти за изпълнението.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта