Окачете света на стената

Последна редакция на 07/05/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 966 пъти

Вече не е нужно да отбелязваме в списъци местата, които сме посетили или очакваме да опознаем. Тази креативна идея за световна карта ще бъде освен украса за дома, също така практична и полезна вещ за проследяване на вашите приключения. Може да пренесете околосветското пътуване в дома си, като направите тази невероятна декорация. Какво ще ви е нужно за целта – лепило, карта, шперплат, ножици, бял картон, самозалепващо тиксо.

Начин на изработка:

  • Първо изрежете всяка държава от картата. Очертайте я на белия картон и я изрежете от него, така че да остане само формата.
  • Наложете картона на шперплата и го обърнете с лицето надолу. В задната част може да го залепите чрез тиксо, така че да не се вижда.
  • Отбележете всички места, които сте посетили.

Може да бъде разположено във всяка стая в дома. Предизвикателство ще бъде и декорацията около него, тъй като елементите разположени в близост ще предадат още по-авантюристичен дух. При желание може да изработите версия конкретно за България. Всичко става лесно и бързо. Възползвайте се!

Свързано:

Декорация за стена Нека творим нeстандартно! 5 креативни идеи за стената

Изображението представя интересен начин за пренасяне на всяка точка по света, когато пожелаем. Световната карта е направена лесно и изненадващо интересно. Стъпките за направата се виждат чрез отделни изображения в колажа. На първата от тях е представена изрязването на различните континенти. Втората от тях вече представя залепянето им и съединяването в фактическо правилно разположение. Крайният резултат е почти налице чрез третото и четвъртото изображение. На отделни места са закачени цветни кабарчета, които биха могли за посочват, кои са посетените места и кои са планувани за в бъдеще. Както се вижда тук, за тази цел могат да бъдат използвани различни цветове от конци или прежда. На последно място картата носи цялостност. Тя е разположена около различни елементи, които предшестват и носят духа на пътешествието. Елементите са предимно дървени и си подхождат идеално с цвета на картата. Куфарчето е ярък представител на предстоящото пътешествие. Книгата е предметът, които се използва по време на полет. Старият фотоапарат говори за оценяване на миговете и средство за запечатване на любими моменти. Кофчежето представя богатството, което крие едно пътуване и всичко, което може да ти донесе. Бастунът символизира старостта и възможностите, които не бива да се пропускат, и които ще се превърнат в любим спомен. Заедно всички тези елементи съc собствено значение се превръщат в своеобразен култ към пътешествието и покоряването на нови места, които да бъдат отбелязани в на пръв поглед декоративната украса.