Това са цветовете, за които всички говорят през 2017 г.

Публикувано на 26/06/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 27/06/2017 | Видяно 5 292 пъти

Когато една календарна година заменя друга, в света на модата неизменно идва на дневен ред обсъждането на новите актуални цветове. Това е валидно както при модните тенденции, така и при дизайнерските. Според големите имена в сектора, през 2017 г. на особена почит са сложните нюанси – гранични тонове между два цвята, носещи успокоение, удобство и увереност. Това са отправните точки, от които професионалистите поемат по креативния си път с всеки отделен клиент, като освен това отделят особено внимание на личностите характеристики на тези, с които работят.

Така интериорните дизайнери се съобразяват не само с изрично изразените желания на своите клиенти, но и с тяхната персоналност, дори с тези черти от характера им, които те не се стремят да изявяват пред сравнително непознати хора.


Традиционалистите ще трябва да се отворят за нови предложения

Сиво, бежово, кафяво и охра обикновено са цветовете, които се смятат за традиционни при обзавеждането за дома. 2017 г. обаче отправя предизвикателство към по-консервативните. Да, не е задължително те да избират крещящото червено, но ако искат да имат красив съвременен дом, няма да сбъркат, ако заложат на наситено лилавото. Тревисто зеленото също е препоръчвано при ремонтите у дома, като е особено подходящо за дневната.


Подходящите цветове за общителни и активни натури

Ако сте изключително комуникативни, динамични и вечно забързани нанякъде, най-подходящите за вас нюанси според модните диктатори са тъмният братовчед на морскосиньото, яркочервеното и ведрото зелено. Тези цветове привличат вниманието и не оставят посетителите безучастни. Изборът на подобни палитри издава вашето желание за живот и неспирната ви енергия.

Не се страхувайте да комбинирате помежду им изброените варианти, като наблягате на един цвят, а останалите вмъквате само като акценти и отделни елементи. Възможно е да получите оригинални резултати, с които да впечатлите гостите си. 

Вижте още: Уникални идеи за акцентиране върху стените в спалнята


Удобство, удобство, удобство!

Новата мантра при поддържането на дома е повтарянето на думата „удобство“. Зашеметяващата визия отстъпва на заден план, изместена от желанието за спокойствие и комфорт. Според специалистите усещането за удобство се подсилва, когато използваме светлорозови нюанси, нежното синьо и бледожълтото.

Освен това тези цветове се препоръчват при обзавеждането на малки пространства. Счита се, че по този начин минималистичните интериори изглеждат с повече въздух и обем и добиват по-привлекателен външен вид за своите обитатели.


Пастелни тонове за интровертни характери

Много интроверти се стараят да изглеждат достатъчно комуникативни, за да успяват всеки ден да се впишат в заобикалящия ги свят. Тъй като обществото по някакъв начин изисква от тях да бъдат общителени, забавни и приветливи, често пъти по-затворените в себе си личности полагат изтощителни усилия да отговарят на тези очаквания. Именно домът е мястото, в което те се отпускат, за да бъдат себе си. Според експертите актуалните цветове, които са способни да възстановят силите и на най-изморените от напрегнатия си ден, са в палитра, съставена от пастелни тонове.

Вижте още: Кой е най-подходящият цвят за детската стая


Ако търсите внимание и изява

За да обзаведете дома си според наистина най-актуалните и предпочитани тенденции, заложете на смесицата между сиво и кафяво. Това е нюансът, който официално е обявен за звезда на 2017 г. Очаква се повечето знаменитости да предекорират къщите си, използвайки този цвят. Превърнете се в част от елита и направете същото.

В зависимост от чертите, които доминират вашата личност, изберете правилните цветове за дома си, следвайки изброените по-горе препоръки за 2017 г. За допълнителни съвети и насоки, обърнете се към професионален интериорен дизайнер, като пуснете безплатна заявка за проекта си в нашия сайт. С вас ще се свържат доказали се експерти, а оставената в онлайн профилите им обратна връзка от предишните им клиенти, още повече ще улесни избора ви.


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта