ЗА или ПРОТИВ душ кабината

Публикувано на 22/06/2017 от Елица Мартинова | Последна редакция на 22/06/2017 | Видяно 6 805 пъти

Както знаете, по случай третия си рожден ден в началото на ноември 2015 г., към семейството на MaistorPlus се присъедини един от най-големите и полезни форуми в страната – „Направи сам“. Със своята десетгодишна история той е единственото по рода си онлайн пространство, където всеки практически въпрос намира отговор.

Ако сте майстор-любител, професионалист или просто ентусиаст, който обича новите проекти и предизвикателства, не пропускайте да разгледате форума „Направи сам“. Там ще можете да споделите своите завършени задачи или да почерпите опит за изпълнението им от останалите потребители.

Междувременно в MaistorPlus се стремим да дадем гласност на най-интересните и практични теми, които вълнуват потребителите във форума. Днес ще ви запознаем с горещ дебат, чиято тема е актуална винаги – „За“ или „против“ душ кабините.


Какво трябва да знаем за душ кабините

Основната причина, поради която хората се замислят за душ кабина в банята, е, че не желаят да мокрят цялото помещение, когато се къпят. Обикновено това се случва, когато банята и тоалетната са заедно.

  • Съвременните душ кабини се предлагат в най-различни форми и размери. Те, разбира се, зависят от условията на дома ви. Обичайно, моделите се предлагат в следните стандартни размери: 80х90 см.; 90х90 см.; 110х90 см.; 100х100 см. Ако обаче вашето мокро помещение има нужда от по-нестандартни параметри, повечето производители са готови да изработят душ кабина по поръчка.
  • Освен размерите и формата, огромно значение при избора за душ кабина имат и материалите, от които тя е изработена. Заграждащата част на душ кабината обикновено е направена от стъкло или поликарбонат.
  • Основният въпрос тук е с какъв тип затваряне да е кътът за къпане – с плъзгащи се врати или със стандартен механизъм на вратите. В повечето случаи решението зависи от пространството, с което разполагате.
  • Много важен момент при избора е и подовото пространство на кабината. Препоръчително е да се спрете на материал, който има защита против хлъзгане и се чисти лесно.

Вижте още: Как да изберем бойлер за вкъщи?


Предимства на душ кабините

Както всяко нещо, душ кабините също имат своите поддръжници и скептици. Предимствата на тази инсталация са няколко:

  • Помещението ви остава сухо;
  • Придава изключително модерна и подредена визия на банята;
  • Може да бъде поръчана със специален душ, монтиран в горната част на кабината, така че къпането да прилича на разходка под дъжда;
  • Повечето душ кабини имат приятна и полезна функция за хидро масаж;
  • Могат да бъдат поръчани с вградена седалка.

Вижте още: Полезни иновации, с които да се поглезите в банята


Недостатъци на душ кабините

Въпреки че са приятно модерно съоръжение, душ кабините имат и своите отрицателни страни:

  • Монтирането им е сравнително сложно;
  • Заемат много пространство;
  • Механизмите на вратите често се износват или чупят;
  • Ако вратите са от стъкло, рискувате при счупване да се нараните;
  • Изискват постоянна поддръжка.

Надяваме се, че текстът ви е помогнал при взимането на решение за това дали да монтирате душ кабина в банята си. Ако това е така, потърсете изпълнител за ремонта си в списъка на MaistorPlus с регистрирани професионалисти. Друга възможност пред вас е да заявите безплатно своя проект и да получите най-изгодните условия за изпълнението му.

В случай че тази дилема е вече зад гърба ви и имате прекрасна баня, може да споделите мнението си по въпроса в коментар или да се включите в дискусията на форум „Направи сам“.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта