Как да създадем функционална и стилна баня: Съвети за обзавеждане от Gaudi DS

Публикувано на 15/06/2023 от | Последна редакция на 26/06/2023 | Видяно 4 263 пъти

Уютната и елегантна баня е желание на всеки новодомец. Това е помещение, в което трябва да се чувствате комфортно, за това когато се заемате с обзавеждането му е важно да обърнете внимание не само на функционалността, но и на естетиката. Така несъмнено ще постигнете перфектния баланс. Внимание трябва да се обърне, както на мебелите, така и на цветовете, аранжировката, аксесоарите, светлината и цялостната организация на пространството, напомнят от Gaudi DS.


Насоки от Gaudi DS за постигането на функционалност и стил в банята

За да се постигне перфектно съчетание между стил и функционалност на това помещение, е много важно да се подберат подходящ дизайн, практични материали и качествени мебели. Ето малко съвети от Gaudi DS, които биха улеснили максимално този процес:

  1. Обзавеждане – при избора на мебели е много важно да прецените пространството и функциите, от които имате нужда. Инсталирането на вградени шкафове и рафтове може да осигури допълнително пространство за съхранение на козметика и аксесоари. Оптимизирайте разпределението на всичко необходимо, за да се осигури максимално удобство.

  2. Мивка и тоалетна – това са едни от основните елементи на всяка баня. Съчетайте ги в общ стил и се доверете на материали, които са издръжливи и лесни за поддръжка. Това може да бъде керамика, натурален камък и други. Ако не сте сигурни в избора си, посъветвайте се със специалист.

  3. Душ кабина или вана – това най-вече зависи от характеристиките на помещението. Ваната има нужда от повече пространство за инсталиране, така че ако го нямате, то по-добре е да използвате душ кабина. Тя може да е с плъзгащи врати, което би било практично решение в такава ситуация.

  4. Осветление и цветове – добрата светлина е ключов фактор за една приятна атмосфера, напомнят от Gaudi DS. Използвайте комбинация от основно и акцентно осветление. Можете да добавите лампи към огледалата за функционалност. Подберете свежи цветове, които да придадат усещане за простор.

Следвайки тези съвети, няма да ви е никак трудно да обзаведете перфектната баня, казват от Gaudi DS. Мислете най-вече за личният си вкус и удобство на експлоатация.


С какви аксесоари да допълните обзавеждането?

Аксесоарите са акцента и духа на всяко помещение, а в банята има няколко задължителни. Изберете ги в сходен стил с цялостното обзавеждане. Подберете стилна тоалетна четка, като можете да я съчетаете в сходен цвят с капака на самата тоалетна. Добавете дозатори за сапун и държачи за кърпи, които да се вписват в обстановката. За повече уют, можете да използвате декоративни растения и предмети, които ще придадат индивидуалност.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ЕТ "Венетон"
Електроуслуги, София
134 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта