Подови настилки, които са подходящи за малка баня

Публикувано на 20/09/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 20/09/2023 | Видяно 4 132 пъти

Когато пространството в банята ви е ограничено, е време да проявите творчество. Можете да смените подовата настилка, за да увеличите стиловия потенциал и потока в зоната. Продължете да използвате един и същи вид плочки от пода до тавана, което помага за визуалното разширяване на пространството. Можете също така да премахнете бордюра от душа и да използвате едни и същи плочки по целия основен под и душа, за да направите нещата по-просторни. Цветът, размерът и материалът на избраната подова настилка бързо повишават стойността на дома ви и ще ви накарат да забравите, че някога сте имали тясна баня.


Керамични плочки

Качествените керамични плочки, които се предлагат в шарени стилове, плътни цветове и геометрични форми, могат да бъдат добър вариант за малка баня. Изберете плочки, които имат висок клас и много визуална привлекателност, без да са толкова скъпи, колкото мрамора. Керамичните плочки са основен елемент в баните, защото изглеждат невероятно, предлагат се в различни форми и цветове и издържат десетилетия.

Керамичните плочки не влошават качеството си поради движението на краката, мокренето или износването, както другите видове плочки, и са лесни за поддръжка. Използвайте керамични плочки, за да направите сложна мозайка, или монтирайте големи плочки, за да направите малката баня по-голяма.


Коркова плочка

Помислете дали да не поставите коркови плочки, изработени от кората на дъбови дървета, за подовата настилка на малката си баня. Коркът е желана форма на подова настилка, тъй като е екологичен, хипоалергенен и е устойчив на мухъл и плесен. За разлика от традиционните подови настилки от керамика, порцелан или естествен камък, които могат да бъдат студени под краката, коркът има топлинни свойства и е мек и порест. Няма нужда да се притеснявате за влажна малка баня, когато инсталирате елегантни шестоъгълни коркови плочки или такива, които приличат на дървен под.


Плочки от естествен камък

Красив, класически и издръжлив вариант. В плочките от естествен камък има нещо неповторимо. Инсталирането на плочки от естествен камък в банята придава на дома по-внушително присъствие, увеличава стойността на имота и обикновено е скъпа инвестиция. Благодарение на напредъка в технологиите е по-лесно да се намери уплътнител за плочки от естествен камък, който да запази материала срещу повреди от вода, износване и петна. Естественият камък се предлага в редица красиви цветове и стилове и е много издръжлив. Можете да обзаведете по-малка баня със скъпи каменни плочки и да създадете илюзия за простор, като монтирате и по-големи плочки.

Ако планирате ремонт на баня и имате нужда от помощ, свържете се с някой от нашите специалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта