KERAFLEX MAXI S1 – лепилото с гарантирана дебелина и без потъване при лепене на тежки и/или широкоформатни плочки

Публикувано на 12/10/2023 от Anna Stankova | Последна редакция на 23/10/2023 | Видяно 7 144 пъти

Всеки майстор може да потвърди колко е неприятно и затрудняващо, когато бързайки да спази поетите ангажименти към клиентите и да издаде обекта в срок със съответното добро изпълнение. В процеса на работата си се сблъсква с предизвикателството, поради недостатъчно качествен продукт, да се налага да преправя, а понякога дори да започне отначало изцяло полагането на настилката и/или облицовката.

За да бъде доволен клиента, а ние да сме спокойни, че след направения ремонт и по време на експлоатацията ще остане удовлетворен, препоръката ни е за избор на правилния продукт за залепване с доказано високо качество. Особено подходящи за полагане и лепене на големи по размер плочки и материали от камък (с размер по-голям от 60/60 см), т.нар. широкоформатни плочки, са деформируемите лепила /S1, S2/– които при натиск запазват еластичността и якостните си показатели.


KERAFLEX MAXI S1

KERAFLEX MAXI S1 е висококачествено, дебелослойно, деформируемо циментово лепило, с удължено отворено време без вертикално приплъзване, с много висока адхезия и отлична обработваемост за здраво и лесно лепене на всякакъв вид и размер керамични плочки, и естествени камъни, включително и на широкоформатни плочки. Произведено по технологията Low Dust с много ниско ниво на емисии на летливи органични съединения.

Формулирано така, че да гарантира дебелослойност на положения слой и да не допуска „пропадане“, дори при тежки подови плочки, включително и при полагане в дебели слоеве за изравняване при неравни участъци.

Като основни предимства бихме посочили:

  • Дебелослойност - след полагане дори на тежки подови плочки, те не „потъват“ при монтиране върху дебели слоеве лепило, използвани за компенсиране на неравни участъци от пода,  с гарантирана дебелина на слоя до 15 мм
  • Деформируемост – добра способност за приспособяване към различните деформации на покритието на основата, при натиск запазват еластичността и якостните си показатели.
  • Висока степен на тиксотропност - без провисване и вертикално приплъзване, дори и при използване на тежки плочки;
  • Удължено отворено време  - осигурява допълнително време за корекции след полагането му;
  • Технологията Low Dust  - позволява драстично намаляване на количеството отделян прах по време на смесване на продукта, за една по-здравословна работна среда за апликаторите;
  • Приложимо върху подови отоплителни инсталации и обмазни циментови хидроизолации;
  • Отлична обработваемост и с много ниски емисии на летливи органични съединения

Приложим за лепене на:

  • За лепене на всякакъв вид и размер керамични плочки и материали от камък, особено подходящи за полагане на широкоформатни плочки
  • Във вътрешни помещения и на открито, на керамични плочки от всякакъв вид и размер (фаянс, теракот, клинкер и др.) при дебелина на слоя до 15 мм дебелина върху неравни основи, без да се налага предварително подравняване на пода;
  • Във вътрешни помещения и на открито на материали от камък (при условие, че не са чувствителни към влага);
  • Антифракционни мембрани от серията MAPEGUARD;
  • Нова настилка върху съществуващи подови покрития (керамика, мрамор и др.);
  • Стъклокерамика и гранитогресни плочки в плувни басейни

За да работи правилно един продукт е много важно да бъде положен върху основи, които трябва да са здрави, добре втвърдени, механично устойчиви, плътни, чисти, без пукнатини, ронещи се участъци и следи от мазнини, смазки, вакси и прах, а също така и да бъдат достатъчно сухи.  

След подготовката на основата, можете да пристъпите към подготовката и полагането на разтвора KERAFLEX MAXI S1 следвайки точно указанията на опаковката.

Продуктът се предлага в два цвята, в торби съответно 25 kg (сив) и 23 kg (бял). Може да бъде съхраняван в оригиналната си опаковка до 12 месеца, без да губи първоначалните си характеристики.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта