Насоки за работа с клиенти

Публикувано на 03/08/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 30/08/2016 | Видяно 2 670 пъти

Използвайте оптимално платформата, обърнете внимание на следните насоки и съвети как да комуникирате с клиентите. Комуникацията помежду Ви, първото впечатление и коректното отношение са изключително важни.

  • Заявки, пуснати с опцията "Да се обадят първите 3ма изпълнители".

При интерес от ваша страна и желание да работите по конкретния проект, изберете да вземете телефонния номер на клиента. Силно препоръчително е да му се обадите в подходящо време и да предложите своите услуги. След като клиентът сам е посочил тази опция, той очаква да бъде потърсен от вас, а не обратното.

Ако нямате интерес да потърсите първо вие контакт, можете да изпратите съобщение и да изчакате клиентът да Ви потърси по стандартния начин. Изпращайки съобщение, избягвате момента клиентът да ви помисли за несериозен и безотговорен, също така не израходвате от параметрите на плана си за размяна на контакти!

  • Вече сте разговаряли с клиента и сте се уговорили за оглед/среща/изготвяне на оферта.

Поели сте ангажимент, клиентът ви се е доверил и сте на половината път към спечелването на заявката. Поемайки подобно обещание, което след това не осъществявате поради една или друга прична, намалява драстично шансовете ви да бъдете наети и да получите положителен коментар.

Ако не желате да работите с този клиент или сте възпрепятствани да изпълните вече направената уговорка, най-успешният вариант е да се обадите на клиента и да му обясните. По този начин ще запазят доброто си впечатление от вас като професионалист и бихте могли да се уговорите за по-удобен момент за двете страни. От своя опит като посредник знаем, че колкото по ясна е комуникацията ви с клиентите, толкова по-успешна ще бъде реализацията ви в платформата.


Работете заедно и взаимно се уважавайте

  • Ако не желаете да работите по даден проект - откажете на клиента.

Заявката Ви се струва твърде малка или клиентът изисква нещо невъзможно, без значение от причината - бъдете откровени с него. Клиентите пускат доста често повече от една заявка и ако първият път са пуснали по-малко предложения за работа, то следващите може да са по-мащабни. Водейки наша собствена статистика, освен че ежедневно се увеличава броят на новите клиенти, се увеличава и броят на постоянните такива, лоялни клиенти, и с оглед на това можем да ви посъветваме да оставяте добро впечатление винаги, независимо дали ще се захванете с дадената заявка или само ще проведете разговор.

  • Не можете да изпратите оферта в уговорения срок - извинете се за неудобството и дайте нов срок на клиента или откажете ангажимента напълно. Не дръжте клиента в неведение.

Прозрачността е доверие - комуникацията помежду ви е изключително важна. Дори и най-претенциозните клиенти са в състояние да проявят разбиране, ако им дадете основателна причина за неспазване на обещан срок или да откажете поетия първоначално ангажиметн.

  • Винаги се старайте да сте учтиви.

Дори и най-претенциозният клиент и този, който не знае какво иска или ви поставя невъзможни неща за изпълнение, може да бъде спечелен, защото ние знам, че всичко се гради на доброто отношение и положителна репутация.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта