Вдъхновяващи идеи за банята - 4 дизайнерски проекта

Публикувано на 26/04/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 26/04/2023 | Видяно 7 033 пъти

Банята отдавна се е превърнала от функционално помещение в органична част на жилището, където дизайнерите творят с голяма доза ентусиазъм. През последните години банята се превърна и в място, където можем да се оттеглим, да останем насаме със себе си и да отдъхнем от безкрайните видео разговори и делови срещи.  

Ето защо тенденцията да се превърне тази стая в удобно и красиво жилищно пространство нараства. И дизайнерите активно работят, за да превърнат нашите бани в оригинални и пълноценни зони за отдих. 

Предлагаме ви 4 дизайнерски проекта, които да ви вдъхновят с оригиналните си идеи.


Великолепие и бял мрамор

Когато става дума за обзавеждане на банята има много фактори, които трябва да се вземат предвид, такива като функционалност, дизайн, бюджет и личен вкус. Но има един материал, който може да задоволи всички тези изисквания и да постигне наистина великолепни резултати - мраморът. Мраморът е материал с древна история, който се използва за създаване дори на произведения на изкуството. Той е изключително здрав, устойчив на влага и топлина и има уникална текстура и цветове. 

За този проект дизайнерите създават светъл, почти бял интериор, чийто ефект влияе чрез различните нюанси. Като стилово решение са избрани ар-деко мотиви, но в много модерен вариант. Стилът се проявява по-скоро в цвят, текстури и настроение. За основната баня са използвани мрамор и оникс за пода и стените. Повечето от артикулите са направени по поръчка според скиците на самите интериорен дизайнери, така че ако искате да повторите този впечатляващ проект ще е необходимо да направите същото. 

В това отношение съдействие може да потърсите сред опитните майстори в този списък, а самия проект може да заявите напълно безплатно тук


Ар-деко

Ар-деко е един от най-въздействащите стилове на изминалия век и все още продължава да вдъхновява интериорните дизайнери.  

За интериора на тази баня е решено да се използва стила ар-деко - изискан и луксозен. И както се вижда, банята мигновено впечатлява с изразителността на декора. Стените са украсени с витражи, в които се виждат исторически мотиви от онази епоха. В основата е бяло матирано стъкло с изобразени върху него цветни мотиви, преливащи се един в други и създаващи обща завладяваща хармония.  

Заедно с мозайката от муранско стъкло с аметистов оттенък, витражите създават наистина специална атмосфера. Лаконичната вана и огледалните мебели допълват интериора, без да изместват акцентите от основната декорация на стаята.  

За да внесете този тил в своята баня заложете на гланцови повърхности и задължително рисувано или цветно стъкло. Към това добавете някои от характерните декоративни елементи на стила ар-деко - извитите ластари и флоралните мотиви. 


Еко стил в банята

Днес все повече се стремим да живеем в унисон с природата и търсим начини да я внесем и в домовете си. Еко стилът в интериора е един от най-търсените и той неминуемо намира своето проявление и в интериора на банята. 

За този проект е използван естествен камък в декорацията на стените в банята. Характерът на интериора се определя от архитектурата с панорамен прозорец, от който се разкрива зашеметяваща гледка. Ваната е също от естествен материал, в случая дърво, което допълва визията 

Ако искате да имате баня, която е не само красива и функционална, но е и с грижа към околната среда, можете да изберете еко стил за дизайна й. Използвайте повече природни и възобновяеми материали, енергоспестяващи технологии и цветове, които създават усещане за свежест и хармония. 


Модерен минимализъм

Съвременните домове често се декорират в изчистени и минималистични стилове, които имат балансиращо и успокояващо въздействие с правите си линии и отсъствието на твърде много елементи.  

В този проект интериора в банята е решен с помощта на ясна геометрия, богата и в същото време сдържана цветова палитра, както и красивият мрамор, чийто рисунък наподобява сянката на листата на дърво в слънчев ден и с това създава неповторимо настроение. 

За да повторите този дизайн потърсете впечатляващ материал за пода и стените с дълбок, завладяващ цвят и се придържайте към правите и лаконични линии на останалите елементи, за да запазите баланса на стила. 

Когато създавате интериор, практичността сама по себе си не е достатъчна дори в такива утилитарни стаи като банята. Дизайнът и декоративните техники все повече играят ключова роля и в това пространство. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта