Идеалното барбекю в дома ви – вие го заслужавате

Публикувано на 23/03/2023 от Теа Даулова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 4 820 пъти

Никога не е късно за едно хубаво барбекю. Докато слънцето гали кожата ни и температурите позволяват да се стои до късно навън. От късна пролет до ранна есен вкусната храна няма как да бъде грешен избор. И ако имате пространство, където да разположите хубаво барбекю, направо си е грехота да се лишите от това несравнимо удоволствие. Защото нито една скара няма силата да ви достави насладата, която ще ви даде барбекюто.

И все пак, ако имате нужда от професионална помощ и насоки за това къде да разположите вашето барбекю, така че да ви бъде удобно и практично, по всяко време може да се обърнете към доказаните специалисти, които са регистрирани при нас


Барбекю за всеки дом

Напълно е възможно да имате хубаво барбекю, дори и да не живеете в къща и да не разполагате с просторен двор.

  • Терасата ви може да бъде идеално място, където да развихрите всичко кулинарни таланти, на които сте способни. Единственото, което се изисква от вас е добре да прецените разстоянието и площта, така че да имате място и за приготвяне на храна, и за масичка и няколко столчета. Все пак не искате да превърнете терасата си в кухненски бокс, нали?
  • Ако пък имате късмета да живеете в къща, нямате абсолютно никакво опрадвание да се лишите от наличието на барбекю. Дори ако сте вегани или вегетарианци, този уред ще ви помогне да направите съвършените зеленчуци, които цяло лято се опитвате да сготвите на електрическата скара.

Вижте още: Страхотни идеи за барбекю - каква храна да си приготвим през лятото


На дървени въглища или газово барбекю?

Определено едно от най-съществените разлики в двата варианта ще се отрази на джоба ви най-вече. Е, разбира се и на вкуса до голяма степен.

  • Важно е да знаете, ако ви предстои да направите такава инвестиция, че за барбекю на дървени въглища има далеч по-достъпни цени. В повечето случай, те са и по-компактни. Размерите им обикновено са около 35 х 28 х 44 см. Имат емайлиран съд за въглища, който позволява по-лесно почистване. Височината на скарата може да се регулира. А монтажът няма нужда от специални инструменти.
  • Обикновено газовите барбекюта са една идея по-големи и почти десет пъти по-скъпи. Това ще наложи да се съобразите с площта им, а и с бюджета ви. Малко по-тежки са, в сравнение с тези на дървени въглища, но пък имат много допълнителни функции. Така че ако наистина желаете да блеснете сред своите приятели, а и да доставите несравнимо удоволствие на небцето си, това определено е вашата опция. Най-хубавото им предимство, е че няма да се налага да палите огън и да опушвате целия квартал. Не че има нещо лошо в това, но бъдете готови да посрещате съседи и приятели през голяма част от топлите дни. В крайна сметка и те са хора, и те душа носят, и обичат домашна, вкусна храна.


Зидано барбекю

С малко креативност, много желание, старание и повече финанси може да направите истинско съвършенство в дома си, като се спрете на варианта със зидано барбекю. Да, несъмнено, тази идея ще може да реализирате в пъти по-лесно, ако имате градина, където дизайнът чудесно да пасне. Не че е непосилно да го направите и на терасата си (ако имате голяма), но е в пъти по-сложно, а дори и излишно.

  • Удобството на зиданото барбекю се крие в това, че ще имате обособени място, където да приготвяте вкусотийки.
  • В близост може да разположите маса със столчета или диван, за да не ви се налага да правите непрестанен спринт, за да видите дали храната е готова. Е, рискувате да се вмиришете на скара, но в крайна сметка в това няма нищо толкова лошо.

Вижте още: Направи си сам невероятно барбекю пещ в 10 лесни стъпки


Място на приятна компания и вкусна храна

Обособяването на кът за барбекю може да ви осигури едновременно и вкусна храна, а и страхотно място за приятна компания и чаша студена напитка по всяко време. Бъдете готови домът ви да се превърне в желана дестинация за приятелски сбирки от късна пролет до ранна есен. А може би и след това? Но и бъдете сигурни, че всички винаги ще бъдат доволни. Защото барбекюто не е като тирамисуто. Да, има си майсторлък, но шансът някъде да стъпите накриво е минимален.

Барбекюто е нещо, което всеки заслужава! Комфортът, удобството и вкусната храна, която ще ви даде не може да се постигне с нещо друго. Освен това е идеално допълнение към всеки дом. И донякъде ще ви помогне да си спестите вечната дилема с трудното решение какво да готвите. Защото винаги ще може за отрицателно време да направите безумно вкусна храна. Ако сте взели това решение и ви предстои да имате барбекю в дома си, още сега може да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която най-много ви допада. Освен това ще имате и възможността да видите какви са отзивите от клиенти и реализирани проекти на изпълнители. В случай, че не сте сигурни как да разположите барбекюто, но много искате да направите правилен избор, може да се допитате до доказаните професионалисти, които са регистрирани при нас.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта