Преди и след: Голите стени на апартамент в Бургас се превръщат в творби на изкуството

Публикувано на 20/07/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 20/07/2017 | Видяно 5 628 пъти

Идва време, в което всяко жилище се нуждае от ремонт, независимо дали става въпрос за планиран такъв или е спешна необходимост. Затова е добре да имате под ръка професионалисти, на които да се доверите и в най-критичните ситуации. Точно поради тази причина днес ви представяме едно жилище, което прeтърпява промяна в рамките на няколко дни. Заслугата е на един от регистрираните потребите в най-големия форум за домашни ремонти „Направи сам“. Вижте как протича работният процес и почерпете идеи за вашия дом. Ако вече разполагате с такива, но се чудите как да ги реализирате, разчитайте на доказаните специалисти, регистрирани в MaistorPlus.


Началото: голи скучни стени

Най-важното начало за всеки ремонт са сигурните стъпки напред. Добрата организация и планирането допринасят за леката работа и умелото напредване. Голите стени постепенно започват да придобиват нови форми и завършен вид. В разгара на ремонта е помислено за всичко. Но все пак преди извършването на такъв проект, специалистите съветват да имате конкретен проект, консултиран с професионалист. Мястото има вид на преградена тераса, която е усвоена за спечелване на допълнително пространство. Започнало е изграждане на рафтове и шкафове. Семплото и скучновато бяло помещение е подготвено за цялостна промяна. След като „картонът е готов, следва шпакловка и боя.“


Идеята се превръща в реалност

Различните елементи в помещението могат да бъдат чудесна част от интериора, стига да са съобразени с него. Декоративната камина е един от начините да направите дома си по-красив, уютен и романтичен. Основните неща, които ви трябват за изработката на имитацията, са въображение и фантазия. Материалите, които може да използвате са най-различни – дърво, тухли, гипсокартон, картон и ПДЧ. Украсата също е от разнообразни материали като плочки, мозайка или дори бои, в зависимост от вкуса и индивидуалните предпочитания. Съветът на майсторите е да прецените добре размера на камината. Ако е много голяма, ще вземе превес над целия интериор и ще изглежда не на място. Ефектът на твърде малката пък ще бъде обратен и тя няма дори да се забелязва. Височината и дълбочината са също характеристики, на които да обърнете внимание. В този случай камината е облицована, а не фугирана. Клиентите сами избират и свода ѝ. Представете си, че ви посрещаше огън от този аксесоар. Не бихте познали, че не е истинска, нали?


Помещението е разделено от стена от гипсокартон

Гисокартонът е предпочитан материал при изграждането на преградните стени най-вече заради лесния и бърз монтаж. Няма нужда от чакане, защото всичко се случва на момента и това спестява значително от времето за завършване на обекта. Стената може да бъде в различни форми и големина, но трябва да я съобразите с помещението. Тук големият отвор се дължи на близостта с прозореца. Стената не трябва да спира навлизането на естествената светлина в дома. Малките отвори, които се виждат, са направени с корона за лунички. Ремонтът е в разгара си, а резултатът предстои.


Време е за резултати

Шарените цветове са на фокус след приключване на ремонта. Промяната е наистина забележителна. От семплото бяло не е останала и следа, а преградната стена има съвсем различна визия. Забелязват се и затворените шкафове. Според потребител във форума това е „твърда основа за шкапловка“ и картонът за този диаметър не може или трудно може да се свие. Заключението сред форумистите все пак е, че резултатът е налице и всичко се е получило според желанието на клиента. Освен всичко друго е спестено от времето за изграждане на преградната стена.


Цветен финал!

Най-хубавото от целия ремонт е финалът, защото крайният резултат осмисля цялото начинание. Голите и празни стени от началния етап се превръщат в цветни и завършени творби на изкуството. Новата визия се характеризира с интересни детайли, отворено помещение и ярки цветове. Майсторът N.Georgiev и клиентите остават доволни, а за това говорят и показаните снимки. Ремонтните дейности са трудно начинание и изискват познания и умения, затова е най-удачно да ги оставите в ръцете на коректни майстори. Независимо от типа дейност, която ви предстои, заявете безплатно проект в MaistorPlus и се свържете с най-добрите професионалисти. А за всякакви съвети, може да се доверите на потребителите във форум „Направи сам“!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта