Скандинавски шик в Стокхолм

Публикувано на 16/06/2020 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 16/06/2020 | Видяно 2 218 пъти

Сблъсквали ли сте се някога с предизвикателството да разполагате само с две стаи, в които да трябва поместите всичко необходимо за живот и в същото време да го постигнете със стил? Макар и трудно като задача, това далеч не е непосилно, когато се намеси професионалният поглед и почерк на интериорния дизайнер. 

В тази статия ще ви покажем как един малък едностаен апартамент в Стокхолм съчетава функционалност и артистичност, като използва съвременния скандинавски стил. Решен изцяло в бяло, за да задържа максимално оскъдното шведско слънце, апартаментът успява да представи елегантно малко кътче, изградено с много уют и практична мисъл за нуждите на модерния градски човек.

Ако и вие бихте оценили професионална намеса за постигане на своя вътрешен дизайн или пък искате доза вдъхновение, не се колебайте да потърсите професионалистите регистрирани в платформата на MaistorPlus. 


Дневна и кухня в едно неразривно цяло

Инкорпорирането на кухненския кът в дневната далеч не е нещо ново, особено когато имате само една стая, различна от спалня, а кухнята ви е в мини формат. 

  • В рамките на този апартамент, това е постигнато чрез изграждане на кухненския кът както посредством леко надграждане на входната стена на апартамента, така и чрез включване на модерен, малък и функционален кухненски остров.
  • Сивият цвят на плотовете безупречно се съчетава като втори цветови акцент с пастелно кафявото на дивана, който е допълнително освежен от декорацията в стаята.
  • Всичко това нежно кореспондира с изцяло белия цвят на стените, пода и кухненските шкафове, като при пода имаме визуално обособяване на всекидневната от антрето чрез подредбата на плочките.

Вижте още: Апартамент в Москва: изискана елегантност и семпъл чар


Алтернативата на холната мебел

От снимките дотук ясно се вижда отсъствието на секция или шкаф в стаята, което запазва естествения простор на пространството. Вече направи впечатление, че первазите на прозорците изпълняват функцията на лавици, както и че единствената мебел различна от пастелния диван с холна масичка и прозрачни столове, е всъщност една подвижната стойка с поставка от снимката по-горе.

От този ъгъл на представяне на дневната може да се види добре, че концепцията за алтернатива на холната секция в тази всекидневна се осъществява само от леки и подвижни многофункционални мебели, които могат лесно да променят мястото си в стаята, за да допълнят книгите до стената на пода. Това по естествен начин допълва небрежния и артистичен подход към дизайна.

Заключителните щрихи за декорация тук, вече почти задължителни за модерния скандинавски стил, включват:

  • Богат набор от елегантни и разнообразни артистично аранжирани фотографии в рамки за стените и осветление в черно и бяло;
  • Свежи растения на прозорците и други места из стаята за максимално използване на светлината;
  • Допълнително акцентиране на модерността чрез прозрачни и метални столове и абажури, леки функционални мебели и книги на пода;
  • Пестеливи цветови акценти в пастелната гама.

Вижте още: Четири красиви дневни в скандинавски стил


2 в 1 - спалня и работно кътче

Второто пространство в този едностаен апартамент – спалнята, по естествен начин се свързва със стила на дневната и създаденото дотук усещане. Освен място за сън, в този случай спалнята приютява и малък и удобен работен кът, хитро прикрит зад вратата.


Разкош от текстил в пастелни цветове

И накрая – за финал от впечатленията ни дотук:

  • Интегриран е луксозен текстил в пастелно. По този начин се запазва основният почерк на декорация в апартамента (отново може да забележим прозрачен абажур, растения на прозореца и фото декорации).
  • Спалнята се явява неразривна част от този дом, която обаче ни дарява още и с лично и изключително уютно пространство само за нас, далеч от шума и стреса на големия град.

Ако търсите оригинално решение за вашия малък апартамент или имате нужда от подкрепа и съдействие в избора на обзавеждане, не се колебайте да потърсите интериорните дизайнери от платформата на MasitorPlus. Само тук те могат бързо да реагират на вашето запитване с оферти. Освен пряк достъп до тях, вие ще може да разгледате различни предложения и да ги сравните чрез рейтинга им, формиран от техни клиенти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
14 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
77 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта