Четири красиви дневни в скандинавски стил

Публикувано на 27/08/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 05/11/2018 | Видяно 4 424 пъти

Скандинавският стил има няколко основни качества, заради които си струва да бъде избран. Той е семпъл и изчистен с основни бели, черни и сиви цветове, с което позволява влагането на повече въображение в декорацията. Ако решите след време да трансформирате дневната - с подобни основи лесно можете да го постигнете. А заради непринудения си семпъл дизайн, скандинавският стил навлиза все по-засилено в интериора на съвременните домове и бива предпочитан от повечето изявени професионалисти. Ако със следващите идеи ви вдъхновим да предприемете промени в своето жилище - разчитайте на специалистите по интериорен дизайн, които лесно могат да превърнат всеки ваш проект в реалност.

Виж още: Преди и след: 5 възхитителни трансформации на дневни


Семпли основи с цветни акценти

Ако ви се иска да приложите скандинавския стил в своята дневна, но някак еднообразните цветове ви притесняват - ето метод, с който можете да внесете щипка свежест и разчупеност в дизайна. Нека главен фокус бъдат основи в типично скандинавски цветове като сиво, бяло и черно, но изберете и един специфичен цветен детайл, който да внася контраст и разнообразие сред монохромното великолепие. В случая изборът е зелена табуретка и черга до прозореца, които присъстват в компанията на свежо растение в прозрачна стъклена ваза. Абстрактната картина на стената отдясно също хармонизира с посочените зелени детайли, като в нея се вливат и други земни природни тонове. Плетеният комфортен шезлонг определено е друго необходимо парченце от цялостния интериорен пъзел. 


Още симпатични акценти и хармонично обединение на три помещения

В тази дневна успешно се обединяват три основни помещения в едно. Започваме отляво с дискретната минималистична кухня. В центъра се разполага трапезарията с компактна бяла маса, заобиколена от столове в ярък цвят за акцент и свежест. А вдясно от нея пространството се затваря от комфортен хол с бял диван, интересна масичка и уютен мек килим под нея. Още един акцент се поставя в този ъгъл на стаята, благодарение на настолната лампа до дивана. Над тази част от помещението не можем да не забележим интересния полилей с индустриални мотиви и разположената от едната му страна интригуваща концепция от стенни декорации с впечатляващи форми. Основите, разбира се, са изградени от добре познатите бели и контрастни тъмни цветове, но свежите детайли в интериора внасят необходимата доза закачливост.


Комбинация от стилове и артистичност

Ако във вас се крие артистична личност, която има необходимост да изяви скритите си таланти или интригуващи идеи в интериора - скандинавската дневна може да бъде вашето лично платно, върху което да творите. В настоящата дневна погледът се спира върху няколко интересни интериорни компонента на типично скандинавски бял фон. Тухлената стена в индустриален стил се допълва от умелата комбинация на геометрични форми. Правоъгълните картини по стените и сферичните форми, идващи от глобусите, украсата върху масата и извисеният над помещението прозрачен полилей по интересен начин балансират помещението. Завършекът е ексцентричен с декоративен мотор в десния ъгъл на дневната, който ще допадне на търсачите на силни усещания. 

Виж още: Освежете дневната ефектно и бюджетно в 4 лесни стъпки!


Скандинавският стил разгърнат изцяло

В тази дневна, за разлика от останалите, които ви показахме, скандинавският стил е разгърнат изцяло, като са представени неговите специфични особености във всеки щрих от интериора. Стени в бял цвят и дървен под с винтидж мотиви полагат основите на помещението, а наслагването на материи, текстури и форми запълват празното пространство с внушително, но едновременно с това непрекалено натрапчиво присъствие. Килимът с геометрични форми, коженият диван, кръглите дървени табуретки около масата, черно-белите картини по стените и декоративни елементи около прозореца - всички те са все детайли, с които можете моментално да разпознаете скандинавския стил. Ако ви допадат предложенията ни и искате да ги реализирате в своя дом, или пък имете нужда да почерпите още идеи от професионалисти в бранша - обърнете се към тях и те с радост ще ви помогнат. Заявете проект напълно безплатно и разгледайте получените оферти, за да изберете най-добрата сред тях.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта